sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

Bence karakteriniz sizi değil hayallerinizde olanı yansıtmalı bazıları hayallerinde hep güçlü olmayı sever fiziksel olarak güçlüdür bazıları bilge olmayı sever hayallerinde cübbeler içinde büyüler yapmayı ister bir diğeri ise sinsi ve kurnaz olmayı sever işlerini gizlice gölgeler arasında halleder zaten karakterinizin ırkı veya özellikleri ne olursa olsun rp sadece bir rol yapma işi değil düşünce ve karşılıklı dialog işidir yani nasıl bir karakteriniz olursa olsun olaylara günlük hayatta verdiğiniz gibi karşılık verirsiniz dialoglarınız günlük hayatta eğer böyle bir şey başınıza gelse gerçekleşeceği gibidir günlük hayatında iyilik sever bi insan oynattığı karakter kötü olduğu için 'bu insanları boş yere öldürüp paralarını aldım çok yazık oldu ama ne yapalım karakterim kötü'diemez zaten yani karakteriniz hayallerinizdeki ile sizin gerçek kimliğinizin bir karışımı olmalıdır.
Lunitari's idish, shirak, damen du!
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

findor wrote:yanstmalı abicim bence bu konu çok saptırıldı yeterlidir bu iş biter burda bence
son zamanlarda forumlarda çok fazla gördüüm ve hoşlanmadıım bi yaklaşım açısı. Eğer bi başlıkta gerekli olan cevap aldıysan ya da herhangi bi nedenle konuya olan ilgini kaybetmişsen bi daha o başlığa girmezsin, olur biter. Senin için is bitmiş olabilir; ama fikrini belirtmek isteyen ya da yeni fikirleri okumak isteyen insannar her zaman olacaktır.

Biraz daha dikkat lütfen...

Bu arada,
Thlyrotel wrote:Bu arada karakter bizi kesinlikle yansıtmamalı diye düşünürüm, adı üstünde "Role Play" kendinizi oynarsanız rol yapmışmı olursunuz sizce?
tam olarak bu şekilde düşünüyorum. Zaten ben de
burock önceki bi msjında wrote:ben oynattığım karakterin benimle alakası olmamasını tercih ederim. Hatta, 2 seneye yakın süredir oynadığım bi oyunda, karşı cinsten bi karakteri canlandırıyorum ve bunun hem rpye hem de bana çok şey kattığını düşünüyorum, başta empati yeteneği...

derken bunu kastetmiştim. Sen daha ii ifade etmişsin.
War, war never changes...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Aynı fikirleri paylaşan insanları birarada görmek çok güzel, rp den gerçekten anlayan birilerini görmek daha da güzel. tartışmalar olacak tabiki ama uzlaşmalar olmadan körükörüne tartışmanın hiçbir anlamı olmazdı. Burock söylediklerine katılıyorum ve destekliyorum. saygılar...
Only God can Judge me!
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

oynadığımız karakter elbetteki bizden bişeyler taşımalı evet fantastik bir dünyada asla olamıyacağımızı olup asla yapamayacağımızı yapıyoruz ama içinde birazda bizden bişeyler olmalı tabi bide şu var gurup karakterleri yaratmıştır ve siz oyuna geç gelmişsinizdir ve şununla karşılaşırsınız abi kimse priest olmadı guruba lazım bitane sen olurmusun işte hayallerin yıkıldığı an ama iyi bir oyuncu kendisini yansıtmayan karakterleride oynamalı
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

bence olmalı ama bide yapmak isteyipte yapamadıklarımızı katıyoruz ya o daha güzel bence tamamen hayallere bağlı
CHANGES
Başbüyücü

Post by CHANGES »

Rol yaparken önemli olan karakteri kendinle özdeşleştirmek değil o karakteri tüm zayıf ve güçlü yönleriyle korkuları ve aptallıklarıyla zekası ve hünerleriyle yansıtmaktır.Ancak böyle role play olur aksi takdirde o kişiye isim bulmanın ve fiziksel görünümünü değiştirmenin dışında birşey yapmış olmayız ve tiyatral kısım tamamen kaybolur.
Zira bu durumda oyun içi ve oyun dışını birbirine harmanlamış oluruz ki bu kötü birşeydir.Zira oyun içinde olan oyunda kalmalı oyun dışında olan dışarda.Siz yıllardır frp oynadığınızdan bir banshee nin çığlığından korunmak gerektiğini bilebilirsiniz ama yarattığınız karakter bilmiyorsa olacaklara izin vermelisiniz.Ancak böyle oyunlar daha zevkli bir hale gelir.
Her şey daha iyi rp için.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

CHANGES wrote:Rol yaparken önemli olan karakteri kendinle özdeşleştirmek değil o karakteri tüm zayıf ve güçlü yönleriyle korkuları ve aptallıklarıyla zekası ve hünerleriyle yansıtmaktır.Ancak böyle role play olur aksi takdirde o kişiye isim bulmanın ve fiziksel görünümünü değiştirmenin dışında birşey yapmış olmayız ve tiyatral kısım tamamen kaybolur.
Zira bu durumda oyun içi ve oyun dışını birbirine harmanlamış oluruz ki bu kötü birşeydir.Zira oyun içinde olan oyunda kalmalı oyun dışında olan dışarda.Siz yıllardır frp oynadığınızdan bir banshee nin çığlığından korunmak gerektiğini bilebilirsiniz ama yarattığınız karakter bilmiyorsa olacaklara izin vermelisiniz.Ancak böyle oyunlar daha zevkli bir hale gelir.
Bu yazdıklarından birşey çıkartmak imkansız. Boyle laf kalabalığına hiç gerek yok. ben diyorum ki bir rp oyununda ne olursa olsun karakteri oynatan kişi karaktere kesinlikle kendisinden birşey katmamalıdır. Daha önce buna karşı çıkanları hatta ve hatta rp nin bir takım kurallara dayalı olmadığını söyleyenleri bile gördük. komikk. Üstüne basarak söylemek isterim ki bunlar deli saçmasıdır. Rp nin bir zevk unsuru olarak kabul edildiğini hepimiz biliyoruz ama bu işi yapıpta zevk almayı bilmeyen birçok insan olduguna inanıyorum. bu kişiler burada çıkıpta anlamsız yorumlar yapmasınlar lütfen..!
Only God can Judge me!
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

hee bir de üzülerek söylemek isterim ki şu anda yukarıda 19 kişi "ben rp oynamayı bilmiyorum" şıkkını seçmiş :cry:
(bu sana gore veya bana gore birşey değildir. BU RP'DE TEMEL KURALDIR) .. Saygılar..
Only God can Judge me!
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

Sizi yansıtan bir karakteri oynatmak -eğer karakteri ve oyunu çok ciddiye alıyorsanız- psikolojik açıdan çok büyük problemler yaratabilir.. Nadir olan bir durumdur fakat olmasıda bir faciaya yol acar.. Türkiyede böyle problemler yaşandı, hepimiz biliyoruz..
O yüzden; bu bir oyundur ve eğlenilir.. Bunun tam anlamıyla farkına varmış bir insanın kendisini yansıtan bir karakter seçmesinde hiçbir sakınca yoktur..
Ama zaten bunun bilincinde olanlar, kendileri yerine başka karakterler seçerler.. Ã?ünkü oyunun asıl zevki o zaman başlar..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

genelde benimle hiç ilgisi olmayan karekterleri oynatırım...
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

evet gerçek hayatta hiçbir arkadaşını yanlışlıkla bayılttığını ya da yaktığını görmedik... :)
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Abi merak ediyorum ne zaman unutacaksınız şu meseleyi... tamam iyi ki bi gurup benim yüzümden öldü... :P

Buradan anlaşılıyormuş ki.... bazen oyundaki meseleler gerçek hayatrta da insanın başına bela olabiliyormuş... bakınız ne kadar önceki bi oyundaki hatam yüzünden paylanıyorum :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

Oyun ne? Rol yapma oyunu...

Haaa sen gidip kendi karakterinin aynısı bir herifi orda oynatırsan ne olur?
"Ben fantazi dünyasında ne kadar güçlenebilirim" isimli ateri oyunu olur.

Kesinlikle yansıtmamalı.
(Küçük benzerlikler ister istemez ortaya çıkabilir onları saymıyorum)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ne kadar farklı karakter canlandırmaya çalışsak da yorumlayan beyin aynı beyindir. Belli süzgeçlerden geçirir doğruları yanlışları. Tabii ki biz rol yaptıkça karakterlerimize ait süzgeçler geliştiriyoruz. Bu zaten iyi role playin kaçınılmaz bir kuralı. Ama bazı şeyler değişmez. Tamamen bir başkası gibi düşünemeyiz. dediğim gibi yorumlayan beyin aynı beyin.

Benim için karakterin bana benzeyip benzememesinin pek önemi yok. Benzer yanları vardır. Ama her iki insan arasında da benzer yanlar olabilir. Bu oyundan zevk almamızın bir nedeni de gerçekte yapamayacak olduğumuz şeyleri yapmaktır. Hayal dünyasının yeni mantığıyle yeni birşeyler yapabilmek ve gerçekte yapabildiklerimizden vazgeçebilmek. Evet karakterim kendim değildir. Ama benim hayalimdekileri taşıdığından tamamen farklı olması pek mümkün değil.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

kesinlikle yansıtlmalı.bu sayede oyunu daha iyi ve konsantre olarak oynayabiliriz.
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Post Reply