LOTR Return of The King Özel Edisyon DVD

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

LOTR Return of The King Özel Edisyon DVD

Post by Blasted »

LOTR - Return of The King'den hic yayinlanmamis goruntuler iceren 4 disklik özel edisyon DVD piyasaya sürüldü 50dk'lık yayinlanmayan görüntüler iceriyor görüntülerin fragmanina LOTR'nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

http://www.lordoftherings.net/homevideo ... nsExtndCut

LOTR fanlari icin film de bekleyipte bulamadiklari görüntüler yeralmakta..
"For Blood And Honor"
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

İnternete de düşmüş filmin bu extended versiyonu :) Dün gece izledim indirip. ROTK sinemada izlerken hissettiğim o 'yarıda kalmışlıktan' kurtuldum. Çok önemli sahnelerin yanı sıra eğlenceli sahneler de çıkarılmış :)
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Evet bu filmden çıkarılan sahneler çok önemli sahnelerdi film çok uzamasın diye yaptılar heralde ama olaylar arasında kopukluk söz konusu. Niye yaptılar anlamadım. :?
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Ã?oğu kişinin sinemada 4buçuk saat geçirme fikrinden hoşlanmayacağını bildiklerinden :)
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

E o zaman senarist yanlış bi senaryo yazmış bu da o filme yakışmayan bi durum. Buna rağmen oskarları topladı bu da akademiye yakışmadı.

Mesela Witchking büyücüyü (Gandalf'ı) bana bırakın onu ben yiycem :twisted: türünden bişeler diodu ama onların kapışma sahnesini çıkarınca filmi izlerken adamın aklında soru işaretleri :? kalıyo bari iki sahneyi de çıkarsalardı. ilginç...
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

ElvenBard wrote:E o zaman senarist yanlış bi senaryo yazmış bu da o filme yakışmayan bi durum. Buna rağmen oskarları topladı bu da akademiye yakışmadı.

8O Nası yane?
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Filmin ve serinin kalitesine yakışmayan hatalar silsilesi yani, daha iyi bi tane film olsa o oskarları alamazdı bence. ROTK iyi bi filmdi ama çok basit filmlerde bile olmayacak hatalar bunlar, filmin gidişatında olması gereken sahne çıkarılır mı?
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Bu extended versiyonu izleyince özellikle bir sahnede kitabın ruhuna gereksiz bir yara vurulduğunu gördüm.Gandalf'ın Angmar'ın Cadı Kralı ile karşılaştığı sahnenin kitapta nasıl olduğunu biliriz.Bu sahnede kimse kimseyle bir mücadeleye girmez ve kimin daha kudretli olduğunu muallakta kalır.Ama Tolkien'in Arda söylencelerinin ötesine bakmış,Simarillion'u okumuş,incelemiş herkesin Balrog'la başeden maia Gandalf'ın, hele Ak Gandalf'ın Nazgul Efendisi'ni alt edeceğini rahatlıkla varsayabilir.Ki bilirsiniz bunların 9'u ile daha önce AmonSul tepesinde karşılaşmış ve bunları geri sürmüştür.Ve bu Nazgul Efendisi Aragorn'un önünden bile çekilmiştir aynı yerde.
Filmde bu mücadelede WitchKing'in Gandalf'ın asasını kırıp onu perişan ettiğini görüyoruz.Ve bu sahnenin niçin böyle yanlış çekildiğini hiç anlayamadım.Neye hizmet ediyordu belli değil.Arwen bölümleri genel sinema seyircisine hitap ediyordu anladık ama bunu hiçbirşeyle açıklayamazlar.Benim özellikle son filmde Gandalf'ın kudretinin zaten önemsenmeyerek küçültüldüğüne dair bir hissim vardı, bu sahne bu hissimi perçinledi.Seyretmemiş olmayı dilerdim.İyi ki bu sahne filmin sinema versiyonuna konulmamıştı.Zannediyorum Peter Jackson'da bu sahnenin yanlış olduğunu geç de olsa anlamış ve çıkartmıştı.Keşke kitaba daha uygun bir sahne çekilseydi ve izlerken öfkelenmeseydim.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
darko
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darko »

Bencede o sahne çok hatalıydı,nasıl yani dedim,hatta 'hadi canım ' bile dedim 8O ama extended gayet lezizdi,özellikle Arwen'in(Liv bacı :P )söylediği şarkının tam da Faramir ile Eowyn'nin tanışma sahnesinde çalması süfer olmuş :roll) teşekkürler Fingolfin éserefé
"Bir daha karanlık...bitmeyen bir karanlıkta kör olunca yeniden görmeye başlayacaksın"

Elf Rahip Loralon'dan Lady Crysania'ya
Post Reply