Çok fazla olay olduğu için (haliyle
En önemli tarihi olay veya kişi
-
ElvenBard
- Kullanıcı

En önemli tarihi olay veya kişi
Hep fantazi dünyalarındaki olayları kişileri konuşuyoruz da bizim yaşadığımız dünya aslında oldukça fantastiktir ki o hayallerin kaynağı da yaşadığımız dünyadır elbet. Burası serbest kürsü olduğuna göre bizim dünyamızla fantazi dünyaları arasında bi bağ kurup tarihte yaşanmış önemli olaylar ve tarihe damgasını vurmuş kişiler arasında sizi en çok etkileyen nelerdi diye soruorum hadi bakalım...
) ankete şık sığdıramadım kafanıza göre girişin.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Olmamış başlığın havasını bozmuşsunuz.
Peki tarihteki önemli kişiler ve olaylar sorulmuş bi düşünelim bakalım...
Olay daha kolay oradan başlamayı seçiyorum...
İlk olarak uzaya çıkış ya da bilgisayarın bulunması diyorum.
Kişi olarak da Sanayi çağını başlatan James Watt la Bilgi Ã?ağını başlatan Bill Gates bir parça öne çıkıyor. Ama daha ilerde farklı isim ve kişileri de ekleyebilirim.
Peki tarihteki önemli kişiler ve olaylar sorulmuş bi düşünelim bakalım...
Olay daha kolay oradan başlamayı seçiyorum...
İlk olarak uzaya çıkış ya da bilgisayarın bulunması diyorum.
Kişi olarak da Sanayi çağını başlatan James Watt la Bilgi Ã?ağını başlatan Bill Gates bir parça öne çıkıyor. Ama daha ilerde farklı isim ve kişileri de ekleyebilirim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Logan
- Kullanıcı

harbi komiksiniz beyler ya
biraz etrafına bakın
tarihteki en öenmli olay ATATÃ?RK 'ün dogumu
ve bir miletin yoktan var oluması savaşını kazanmasıdır
............................................................................
ve avrupa devleterinde hata tüm dünyada baş kumanda ünvanını kulanılması
..............................................................................................
yada kendisinden 100 kat dah üstün olan isgal kuvatlerini yenmesi
................................................................................................
bunlardan daha önemlisi sizin şu annenizin babanızın kim oldunu beli oldugu bir ülkede yaşamanız için dökülen kanlar...
biraz etrafına bakın
............................................................................
ve avrupa devleterinde hata tüm dünyada baş kumanda ünvanını kulanılması
..............................................................................................
yada kendisinden 100 kat dah üstün olan isgal kuvatlerini yenmesi
................................................................................................
bunlardan daha önemlisi sizin şu annenizin babanızın kim oldunu beli oldugu bir ülkede yaşamanız için dökülen kanlar...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
logan wrote:harbi komiksiniz beyler ya
biraz etrafına bakın
Babacım KESİNLİKE Atatürk karşıtı bi insan değilim ama yanlış anlama da her ülkenin kendi kahramanları var, söz konusu savaş olunca, özellikle de bağımsızlık uğruna verilmişse, mutlaka hepsinin aklına gelen bir isim olacaktır. Biz sadece kendi geçmişimizden, tarihimizden soğutulduk okullarda. O yüzden gözümüzün önündeki Türk kahramanları göremez olduk belki de...
Her ülkenin kendi kahramanları vardır ama bunlar Atatürk'e kıyasla pek bişey başaramamışlardır. Ben Bu alanda Atatürk'ten başarılı birini göremiyorum
Sadece askeri bir deha değil yeni bir sistemin oluşturulmasıyla, hukuktan eğitime hatta ekonomiye kadar tüm alanlarda gidilmesi gereken yolun tam ve doğru olarka çilizmesiyle, yapılan köklü değişimleri topluma kabul ettirme ve benimsetme yeteneğiyle dünya tarihindeki en büyük liderdir. Daha iyi bir lider olduğuna inanan varsa isim versin. ben daha iyisini bilmiyorum.
bunları duydusal bir popilizmle söylemiyorum. Gerçekten hen askeri, hem siyasi olarak ben daha iyi bir lider bilmiyorum.
ayrıca Türkiye'nin bağımsızlığını kazanması dünya tarihi açısından da çok önemli. Türkiye işgal edilseydi dünya şu andakinden çok farklı bir konumda olurdu.
Dünay tarihini etkileyen çok kişi var ama beni en çok etkileyenler Atatürk dışında Atilla, denge siyasetini çok iyi uygulayan bir siyasetçi olan Otto von Bismarc (Hz. Muhammed'in arap kavimlerini birleştirmesinden etkilendiği söylenir)
Olay olarak bilimsel gelişmeler önemlidir ama bunları gerçekleştiren bilim adamlarının biri olmasa başka biri onun yerini alırdı. O yüzden şunu bulan bilim adamı olmasaydı ne olurduk diye bişey yok bence. Bilim bir ilerlemedrir sonuçta. düz bir izgi gibi bir noktada tıkanınca biri olmasa başka biri gelir o noktayı şardı. Belki aşırı deha olan bilimedemlarına biraz torpil geçebilirim.
Ama dünya siyaseti öyle değildir. Düz bir çizgi değildir ne zaman nereye sapacağına yada dünyayı gerimi ilerimi götüreceğine liderler karar veriri. Mesela james watt olmasa başka biri olurdu belki on yirmi yıl geç oludu ama genede olurdu. Ama hitler olmasa dünya çok daha farklı olurdu. Yada hitler daha zeki olsa dünya tamamen farklı olurdu.
Sadece askeri bir deha değil yeni bir sistemin oluşturulmasıyla, hukuktan eğitime hatta ekonomiye kadar tüm alanlarda gidilmesi gereken yolun tam ve doğru olarka çilizmesiyle, yapılan köklü değişimleri topluma kabul ettirme ve benimsetme yeteneğiyle dünya tarihindeki en büyük liderdir. Daha iyi bir lider olduğuna inanan varsa isim versin. ben daha iyisini bilmiyorum.
bunları duydusal bir popilizmle söylemiyorum. Gerçekten hen askeri, hem siyasi olarak ben daha iyi bir lider bilmiyorum.
ayrıca Türkiye'nin bağımsızlığını kazanması dünya tarihi açısından da çok önemli. Türkiye işgal edilseydi dünya şu andakinden çok farklı bir konumda olurdu.
Dünay tarihini etkileyen çok kişi var ama beni en çok etkileyenler Atatürk dışında Atilla, denge siyasetini çok iyi uygulayan bir siyasetçi olan Otto von Bismarc (Hz. Muhammed'in arap kavimlerini birleştirmesinden etkilendiği söylenir)
Olay olarak bilimsel gelişmeler önemlidir ama bunları gerçekleştiren bilim adamlarının biri olmasa başka biri onun yerini alırdı. O yüzden şunu bulan bilim adamı olmasaydı ne olurduk diye bişey yok bence. Bilim bir ilerlemedrir sonuçta. düz bir izgi gibi bir noktada tıkanınca biri olmasa başka biri gelir o noktayı şardı. Belki aşırı deha olan bilimedemlarına biraz torpil geçebilirim.
Ama dünya siyaseti öyle değildir. Düz bir çizgi değildir ne zaman nereye sapacağına yada dünyayı gerimi ilerimi götüreceğine liderler karar veriri. Mesela james watt olmasa başka biri olurdu belki on yirmi yıl geç oludu ama genede olurdu. Ama hitler olmasa dünya çok daha farklı olurdu. Yada hitler daha zeki olsa dünya tamamen farklı olurdu.
-
Logan
- Kullanıcı

telmor yine sırt sırta dövüşüyoz ...
ya senle iiyi 2 li olduk ha biz...
sen bizm tapınaga gelsene...
sen bizm tapınaga gelsene...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Kesinlikle haklısın. Her lkenin kahramanları vardır ve hepsi kendi ülkeleri için büyük şeyler başarmışlardı...alyugel wrote:logan wrote:harbi komiksiniz beyler ya
biraz etrafına bakın
Babacım KESİNLİKE Atatürk karşıtı bi insan değilim ama yanlış anlama da her ülkenin kendi kahramanları var, söz konusu savaş olunca, özellikle de bağımsızlık uğruna verilmişse, mutlaka hepsinin aklına gelen bir isim olacaktır. Biz sadece kendi geçmişimizden, tarihimizden soğutulduk okullarda. O yüzden gözümüzün önündeki Türk kahramanları göremez olduk belki de...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
-
Logan
- Kullanıcı

beyler herkez fikrini söler ama
bir yere kadar
şaçamalıyorsunuz
kim ATATÃ?RKÃ?N yaptıgı ve düşündügü şeyleri yapabilmiş ?????
bir yere kadar
şaçamalıyorsunuz
kim ATATÃ?RKÃ?N yaptıgı ve düşündügü şeyleri yapabilmiş ?????
bende atatrk karşıtı değilim ama dediğim gibi her ülkenin kahramanları var atatürkte süperdir ama önce tüm ülkelerin tarihini okumak lazım.
Bu arada dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayan adam vardı. Onun ismi neydi?
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
-
Logan
- Kullanıcı

ooff
inatcı cüce
mesal sizin eve geldik
biri senin uzaktan kumandanı saklamış sen onu arıyorsun
ama ben san yeni bir uzaktan kumada yapıyorum...
şimid dılardan bakan biri uzaktan kumadayı bulanamı daha zeki der
yoksa uzaktan kumandayı yapanamı ??
inatcı cüce
mesal sizin eve geldik
Bu uzaktan kumandayı hangi parçalarla yaptığına bağlı. Eski uzaktan kumandanın parçaları ile yapıyorsan o zaman yeni bir şey yapmış olursun ama gdip o uzaktan kumandanın parçalarınıda kendin yaparsan o zaman yeni bir şey yapmış, ki biz buna yaratmak diyoruz, yaratmış olursun.logan wrote:ooff
inatcı cüce
mesal sizin eve geldik
Gorath wrote:bende atatrk karşıtı değilim ama dediğim gibi her ülkenin kahramanları var atatürkte süperdir ama önce tüm ülkelerin tarihini okumak lazım.
Tüm ülkelerin tarihini okumaya gerek yok dünya tarihini bilmiyormusun.
Bana öyle bir kahraman gösterki önce ülkesini, dünyanın en güçlü devletlerinden oluşan kendisine karşı katkat üstün olan bir düşmandan, ülkede bile kendisini baltalamaya çalışan gruplar varken kurtarsın.
Daha sonra ülkesindeki yönetim şeklinden, insanların kafa yapısına kadar her şeyi baştan aşağı yenilesin ve düzenlesin
Daha sonra borç içinde ve hiçbir sanayileşme pırıltısı olmayan ülke ekonomisini canlandırsın ve borçlarını ödesin.
İşte Siyasi, Askeri ve Ekonomik başarılarıyla tam bir kahraman. böyle bir lideri mutlaka dünya terihinde bulabilirsin. Böyle bir lider daha varsa mutlaka onu bilirsin. Ölkelerin tarihini okumaya gerek yok çünkü ben dünya tarihinde 10-15 yıl içinde böyle bir askeri, siyasi ve ekonomik değişim yaşayan yaşayabilen bir ülke daha okumadım ki böyle bir lider daha olsun.
Logan harbiden sanki bu konularda ortak düşünüyoruz yaa. Ama iyi oldu insan kendisiyle benzer düşünen kendi düşüncelerindeki boşlukları dolduran biri oldumu kendini daha rahat hissediyor. Sagol
Dünya tarihi derken dünyanın evrende bir yere sahip olması ve nasıl oluştuğunu kastediyorsun sanırım. Başka hiç bir şey olamaz çünkü.Telmor wrote:Gorath wrote:bende atatrk karşıtı değilim ama dediğim gibi her ülkenin kahramanları var atatürkte süperdir ama önce tüm ülkelerin tarihini okumak lazım.
Tüm ülkelerin tarihini okumaya gerek yok dünya tarihini bilmiyormusun.
Bana öyle bir kahraman gösterki önce ülkesini, dünyanın en güçlü devletlerinden oluşan kendisine karşı katkat üstün olan bir düşmandan, ülkede bile kendisini baltalamaya çalışan gruplar varken kurtarsın.
Daha sonra ülkesindeki yönetim şeklinden, insanların kafa yapısına kadar her şeyi baştan aşağı yenilesin ve düzenlesin
Daha sonra borç içinde ve hiçbir sanayileşme pırıltısı olmayan ülke ekonomisini canlandırsın ve borçlarını ödesin.
İşte Siyasi, Askeri ve Ekonomik başarılarıyla tam bir kahraman. böyle bir lideri mutlaka dünya terihinde bulabilirsin. Böyle bir lider daha varsa mutlaka onu bilirsin. Ölkelerin tarihini okumaya gerek yok çünkü ben dünya tarihinde 10-15 yıl içinde böyle bir askeri, siyasi ve ekonomik değişim yaşayan yaşayabilen bir ülke daha okumadım ki böyle bir lider daha olsun.
Logan harbiden sanki bu konularda ortak düşünüyoruz yaa. Ama iyi oldu insan kendisiyle benzer düşünen kendi düşüncelerindeki boşlukları dolduran biri oldumu kendini daha rahat hissediyor. Sagol
Ama ülkeler tarihleri diye bir şey var. Sen ülkelerin tarihlerine bir göz at bence...