Bilgisayar sorunları..!

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Quisatz_Haderah
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quisatz_Haderah »

tamamen diskinin ve windows klasörünün dolması ve düzensiz bir şekilde doldurulmasıyla alakalı. paso bişiler silip tekrar yüklüyorsan olabilir. 2 çözümü var aklıma gelen.
1. disk birleştirici kullan ayda en az bir kere (sana diyorum da ben kullanıyo muyum acep)
2. kesin çözüm format. eğlenceli. :twisted: bi de xp kullanıyosan xp'den aşşağısıyla, dos'la da alakam olmaz diyosan NTFS'e çevir dosya sistemini. rahatlatır.
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

walla olmadı ewt aslında disk birlesitiriciyi bende yaparım ama işte... bile şu war aslında tam servisten aldıktan sonra olmadı 2-3 kere format attım sorun war die hay kafama etsinler :mad: ) ondan sonra oldu galiba şimdi bi daha atsam tırsıyom yani :cry: . bilmiom yani napıcam ama bu böle gitmez yani :cry:
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Arkadaşlar insanların kafasında bir mantalite oluşmuş durumda. "Format bilgisayara zarar verir!" Hayır böyle bişey yoktur. Hatta formatın faydası bile vardır. Her zaman değil ama bazen formatın disk üzerindeki bozuk kesimleri düzelttiğine bile şahit oldum. bu nedenle format işleminden korkmayın. Adı üzerinde form-at ve daha sonra yeni bir form yarat.. Tekrar söyleyeyim bu işlemin bilgisayara hiçbir zararı yoktur. Sadece biraz uğrastırır o kadar. Kolay gelsin :)
Only God can Judge me!
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

ee sey kentaky yine sorunlarımla kafa yedirtcem ama :wink: . yaws şimdi şöle bişiy oluo...
1-) ad-aware ı scan ettigim zaman 7-8 tane blazefind die bi virüs buluo bunun detaillerine baktıgım zaman ise high yazıo tabii bende her zamanki gibi sil diorum fakat ilk defa oldu silemio :evil: :!: . ve bu sırada masaüstünde ad-aware in penceresi dısında sadece background oluosuo o kadar yani bombos. 2 saniye sonra bana mesaj gelio bunları bi sonraki taramaya atiimmi dio bende tamm diip bi daha tarattıgım zaman aynı problem yine oluo. ve bi türlü silinmio...(google dada aratıgım zaman bu trojandır dio)
2-)bilgisayar kapanmıo+log off olmuo yani şöle bişiy baslattan log off a gelip tıklıorum 2 saniye beklio.hani olurya mouse yanında bi tane saat olur bil. bi işlem yaparken. işte o 2 saniye cıkıp gidio. aynı sey shut down içinde gecerli kafayı yicem yaa :? :evil: :!:
3-)suan ki virüs programım kaspersky ki sahsen cok iyi ama netteyken yada arasıra nette diilken genellikle system32\bat ve system32\wvsvc die bişey buluo ve arasırada hiç durmadan buluo sinir oluorum :evil: . bitürlü bitmio bulması dan dan dan die art arda ses cıkıo kafayoı yicem yaw :evil:
öle yawni :( bitmio bi türlü sorunlarım yaw :(
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

* Ad-aware'yi silip tekrar yüklemeyi dene. Programın updatelerini yaptıktan sonra bilgisayarı tekrar tarat ve bulunan tüm spyları sil.
* Kapanma sorunu için windows unu güncelleştir (Bu çözüm bildiğin birçok problemin yanında farkında olmadığın birçok probleminde çözümü olacaktır.)
* Kaspersky adlı antivirüs yazılımını daha önce hiç kullanmadım fakat şöyle bişey deneyebilirsin; Kaspersky'i sil. Başka iyi bir antivirus programı yükle (Norton, Mcafee v.b) ve bir tarama yaptır. Bunan tüm virüsleri sil. Son yüklediğin antivirus yazılımından memnun kalırsan zaten sorun yok. Eğer memnun kalmazsan isteğine göre antivirus yazılımını silip tekrar Kaspersky'yi yüklersin..
Kolay gelsin Theo..
Only God can Judge me!
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abcim olmadı yaws :cry:
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

şimdi Theocum birşey dikkatimi çekti. "system32\bat" Demişsin ya "system32\batt.dll" değil dimi? Eğer bat ise silebilirsin. Yok eğer batt.dll ise kesinlikle silmiyosun.

şimdi şunları bir dene bakalım. Bilgisayarı güvenli kipte aç. "system32\wvsvc" ve ""system32\bat" adlı dosyaları sil. Dediğim gibi bu işlemi güvenli kipte yapıyosun ve eğer batt.dll ise silmiyosun. Ã?ünkü dll ler sistem dosyalarıdır. Yanlış bir hareket yapma sakın :D
Only God can Judge me!
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

walla kentaky abicim bu sefer bütünnn harddiske fomat attım hemen sonra kaspersky ı yükledim sonrada update yaptım tas gibi calıossıo :D . hee bu arada bil. yavas acılıo demistim onuda yaptım artık tam istedigim gibi acılıo. cd-rom ve harddiskin ide lerini aynı bagladım bölece tam istedigi hızda calısıo :D :D . oehhh bea özlemişim yaws! abicim bütün yardımların için saol... :D
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Önemli değil Theo yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bundan sonra iyi kullan bilgisayarı başıma iş açma :P Neyse, seni eski bilgisayarına kavuşmanın zevkini yaşama hissiyle başbaşa bırakıyorum Theo :)
Trojansız Günler..
Only God can Judge me!
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

arkadaslar daha 5 gün önce cd-rw aldım. direk olarak bende cd-romun okuyamadıgı bi cd wardı half life 2 ve pes 4. bunlardan sadece half life 2 elimdeydi onu taktım bekledi bekledi ve sonuda zorda olsa okudu. ama aklıma su takılıo bu cd leri arkadasımın bil.inde tak die hemen okuo yada baskasının bil.inde. bende gittim baskasından half life2 yi aldım fakat yine aynı sey bekledi bekledi zar zor yine okudu. aynı sey cd-romda içinde gecerli tabii gerci o hiç okumuo o ayrı. yani anlıayacagınzı sadece bu 2 cd de öle yapıo ama bu cd ler işte diger herkeste tak die okuo. sizce sorun nerde olabilir??? (bu arada sunu diimde bunların üzerinde cd-dvd yazıo acaba dvd olmaıdıgı içinmi gerci arkadalarımında dvd dill ama? )
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Zannediyorum bunu daha önce konuşmuştuk Theocum. Bence daha fazla zaman kaybetmeden o cdrom'u geri vermelisin. Her ne kadar diğer cdleri okumakta problem olmuyorsa da.. Geri ver ve yenisini iste. Ã?ünkü biraz daha zaman geçerse cdrom'u geri almazlar. Daha doğrusu bozuk cdrom elinde kalır :D
Only God can Judge me!
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

oehhh bea abicim half life 2 yi ve pes i zorda olsa okudu yükledim onlarıda. fakat şimdi şöle bişiy war bende bi frp cd si war kopyala dedim(bunu farklı bos 2 cd de denedim bi yuzde 12 de bide 89 da takıldı) unreadable diiip duruo. ondan sonra bnde office 200 wardı orjinal onuda kopyala diom yuzde 27 de takılıo(bunu 2 kere denedim yani 2 kere yuzde 27 de takıldı). fakat pes 4 ü falan tas gibi kopyaladı. sadece bu 2 cd de kopyalama sorunu cıkardı yani.
calis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calis »

evet benim sorunumda şu.I hafi 1 sayısı,ş harfide _ olarak çıkıo bi yardım edin valla word de yazıp copy paste yapmaktan bıktım.
No one hears him cry so he turns to evil...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Mailleriniz için Microsoft Outlook ve ya Outlook Express kullanıyorsanız spamlerden kurtulmak için Spam Fighter'ı denemelisiniz. Oldukça iyi bir pogram.
İndirmek için TIKLA[/url]
Only God can Judge me!
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

yaw kentaky abi ben 1 haftadır gmailimie giremiorum yaa cıldırıcam :evil: . ismimi ve şifrmi yazıorum server error dio tam 1 haftadır. hala gecmedi ne zaman giceceginide bilmiorm :!: :evil: . nasıl yapıcagım konusunda bi bilgin warmı?
Post Reply