Almanya'nın kavinmler halinden şu anki durumuna gelişi sürecini incelersen ülkenin tarihini incelemiş olursun. II dünya savaşını incelersen dünya tarihini incelemiş olursun. Tabiki ülkelerin tarihi dünya tarihini oluşturur. Ama dünay tarihi dediğimiz zaman yapacağımız incelemeler daha global olmalıdır.
şimdi söyle bakalım sana "II. dünya savaşının sebep ve sonuçlarını açıklayın" denilse dünya tarihinimi incelemiş olacaksın yoksa bir ülkenin tarihinimi.
bide sen bana Atatürk gibi siyasi, ekonomik ve askeri alanda mükemmel başarılar göstermiş, Bir ülkeyi tamamen değiştirmiş ve kurtarmış bir lider söyle konu kapansın.
yanlış anlama seni etkileyen insanlar farklı olabilir ama bana her ülkede böyle kahramanlar var diyemezsin çünkü yok
belki bir ülkede fena sayılmayan bir konutan bulabilirsin, başka bir ülkede iyi bir siyasetçi bulabilirsin, başka bir ülkedede iyi bir ekonomist bulabilirsin ama bu üç unsuruda taşıyan bir lider bulamazsın. bulursan söyle. Ben iki cilt Siyasi Tarih okudum böyle başka birine rastlamadım.