Tolkien Irkları ve Gerçek Dünya

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Elbette Tolkien oturup 'Evet İngilizler halloldu, şimdi de Franklara benzer bir ırk yaratayım dememişti. Halkların farklılıkları ve adetleri kurduğu dünyanın yaratılışından, tarih ve coğrafyasından ileri gelmekte.
Last edited by fingolfin on Wed Dec 29, 2004 9:44 am, edited 1 time in total.
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

Tolkien hiç biryerden esinlenmediğini aksine bundan nefret ettiği çok zaman sölemiştir.(bizim dünyamız için)
Kitaptaki ırklar hiç bir milleti temsil etmez.Çok kasarsan elbet benzerlikler bulacaksın normaldir.Ama yok etkilenmiştir falan bunlar polemik yaratmak için söylenen,zamanında Tolkien've fantastik kurguya karşı olanların iddaları idi.Tolkien ilk kitabı çıkardığında kaç tane yazar düşman kesildi bi bilseniz.

Büyük bir eser ve çamur atacak insan çok.Ama Tolkien kendini kanıtlamıştır bikere.

Daha bunlar neki adama ırkçı bile dendi.Niye zenci yokmus falan diye.lafa gel töbe ya.

Tolkine mitolijiden veya çeşitli efsanelerden esinlenmiştir bunu kendide söler.Ama yok ingilizlerden şukadar alıyım franzılardan şu kadar filan kolpa işler bunlar.
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

BEnim bir arkadaşım bu konuyla çok ilgileniyordu.
Bir kaç şey keşfetti hepsini hatırlamıyorum ama ilgimi ilk çeken şey İskandinav halkının Türklere "ork" dendiğini söyledi
Ve geçenlerde "Uruk" kelimesinin Türkçede Irk manasına geldiğinide öğrendim
Ahh o arkadaşım şimdi olsada anlatsa benim aklımda bunlar kalmış neyse ben onla bir konuşuyımda anlatsın...
Post Reply