Adventure'lara ne oldu?

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Dareth
Başbüyücü

Adventure'lara ne oldu?

Post by Dareth »

Ne günlerdi.
Text adveturelarla tadını almıştık.
Simon ve benzerleri ile coşmuştuk.
Monkey Island 2 ile kendimizden geçmiştik.

şimdi bir bakıyorum da , hiçbir platformda , hiçbir firmada doğru düzgün adventure kalmadı.

Ne oldu bilmem. O yaratıcı ekipleri mi kaybettiler , yoksa oyunun para için değil oyuncu için olduğunu mu unuttular?

Yoksa "oyuncu" mu kalmadı ortada?
Olabilir mi acaba , hiç kimse kalmadı mı?

Sesimi duyan var mıııı?
lil'grin'brin'
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

oyuncu varda oyun yok doru düzgün ahh eski oyunlar ahh. hala eski oyunları oynarım.
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

walla 16 yasındayım ama hala karsıma bugs bunny yi verseler yine oynarım kardes. ben böle zevk veren platform oyunu görmemistim heleki bugs bunny 2 wardı 2 kişilik oynanan otururduk ark.la sabahtan aksama kadar ok burdan gidicektik yok abi bu böle diil yok böle denelim yok sen bunu tası ben bu adamlrı oyaliim falan filan... ama yine diorum müthiş oyunlardı ikiside. hee bide sey wardı bunu da pek kimse bilmz oda cok ii platform oynudur ismide seydi jersey devil. oda muthişti yani. özledim bea. gerci suan pop2 yine o eski platform oyunlarına karsı hasretimizi bastorıo ama yinede eskisi gibi yoktur.
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Olm platform oyunu değil, adventure oyunu... Leisure Suit Larry filan :)

Bence, Adventure türü bir kahraman bekliyor... Aslan gibi bir tane çıkacak yakın zamanda, yeniden yapımcılara böyle bir tür olduğunu hatırlatacak... Zira iğrenç iğrenç şeyleri, RPG adı altında saçmalıklarla doldurdular piyasayı, azıcık IQ'larını 80 üzerine çıkartıp adam gibi bir şeyler yapmayı akıl edebilecekler...

Ama nerede o babayiğit :)

Saygılarımla...
Türklider...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Larry Suite fena degildi ama ole ba$acikamayacaginiz questler yoktu. Buton oyunlari di$Inda zorlanmiyorsunuz. Gabriel Knight in devamini yapsinlar isterim ben. Oyadigim en iyi adventure oydu.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Grafik kartları gelişti mertlik bozuldu. Herkes bi grafik kasma telaşında
Eski çizgi film grafiklerden aldığımız zevk yok artık 3 boyutlu "muhteşem" grafikli oyunlarda.
Oyun mantığı daha çok ilgilendirirdi. Kalite olurdu. şimdi ise screenshotlara baıp alır olduk...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

aranızda day of the tentacles oynamış olan var mı?
benim hayatımdaki adventure lar listesinde baş sıraya koyarım..

sonra larry 7 gelir sanırım
monkey island 3 mükemmeldi, ama .çoğu kişi beğenmemesine rağmen monkey iskand 4 te mükemmeldi.. ben şahsen 3d çıktı mertlik bozuldu olayına inanmıyorum çünkü Mİ4 ten sonra Magna Cum Laude de gayet güzel ve eğlenceliydi..

sonra broken swordlar var
he geçen sene runaway: a road adevntute oynamışytıkm o da çok güzeldi
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ben hiçbi zaman ii bi edvençır oyuncusu olmadım; ama Indiana Jones : the Fate of Atlantis'i hala hatırlarım. :)

Konuya dönersek, şu anda edvençır oyunnarı çıkmamasının sebebi basit. Oyun dünyası, o yönde kendini yeteri kadar doyurdu ve artık edvençır oyunnarının alıcısı yok. artık bilg. oyunu dendiinde akla FPSler (kauntır sıtrayk vs...) geliyo ve parsayı bu tür oyunnar topluyo. Bi dier yandan da, artık piyasada "para getirebilecek" bi oyunun saalam grafiklere sahip olması şart ve bu, çok zaman yiyen bi faaliyet. Bu nedennen, oyun üreticilerinin çou, bi edvençır oyunu için (rp oyunu için de aslında) en gerekli şeyi geri plana attılar : senaryo. Bi senaryo kurgulamak ve bunu bi oyunda kullanmak, oyunun teknik altyapısını hazırlaaktan çok daha meşakkatli, zaman alan ve tecrübe isteyen bi iştir ve maalesef günümüz oyun piyasasında kimsenin bu kadar zamanı yok.

Benim görüşüm budur.
War, war never changes...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

doğru söylüyorsun abi, artık çıkan oyunlarda bir "derinlik" yok.. mesela gümbür gümbür doom3 çıktı.. nedir grafik+vur kes biç... bi ilerde ne olacak merakı, bi zekilik yok.. aha vurdum, aha bi tane daha çıktı yine vurdum, a bi daha vurdum.. sonra ne yapmalıytım nerde? şu durumdan nasıl kurtulmalıyım nberde? oyun oynamanın insanı geliştirici özelliği nerde?

eski oyunlar insana zihin egzersizi yaptırırlardı..
şimdiki ler ise sadece parmak egsersizi yaptırıyorlar..

iyi düşünen değil mouse tuşlarına daha hakim olan başarılı oluyor..
In our life, there is if
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Artık yeni gelen oyuncu kuşağı sadece oyunların grafiklerine bakıyor.Sorunda bu sanırım,ve şu yakın zamanda HL2 grafiklerine sahip bir adventure çıksa,kapış kapış gider.Ama yine tad alınmaz.Nerede o sırf ufacık bir bulmaca için saatlerce uğraştığımız,bulduğumuzda inanılmaz eğlendiğimiz oyunlar.Broken Swordlar -ki en sevdiğim adventure buydu-,Larryler,Monkey İslandlar.Sanırım Turkleaderin dediği gibi piyasa kahramanını bekliyor.Sierrada Vivendi tarafından sindirildikten sonra biraz zor ama...Bakalım..
Jacta alea est.
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

Adventure deyince Lucas Arts derim

Tamamen komedidir ya harika :)

Bir Grim Fandango ,Monkey ISland
Varmı beyler bunlar gibi oyun :)

Grim fandango manyaktı ya var mı oynayan aranızda??
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

olmaz mı abi :)

zamanının üstünde grafikleri vardı bence..

ya ölüler diyarında geçen ve amacı cennete erişmek olan bir oyun özellikle de lucas arts yapımıysa nasıl kötü olabilir ki? :D

ayrıca sanırım grim fandango karakterin item gördüğünde kafasını o tarafa çevirdiği ilk oyundu...
In our life, there is if
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

sanitarium
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

hafızasını kaybetmiş karakter bağlamında belki de "bence" gelmiş geçmiş en iyi rpg olan planescape torment a ilham kaynağı olmuş bir şaheser, ne kadar çok fazla oynama aşnsı bulamamış olsam da..
In our life, there is if
arsembelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arsembelin »

bir adventure manyağı olarak ben de bir kaç oyun sayabilirim:
phantasmagoria( çok zor bir oyun olmamasına karşın çıktığı yılın(1996) çok ötesinde grafik özelliklerine sahip ve bunun yanında da oldukça korkutucu bir oyun)
little big adventure
flight of the amazon queen
teen agent
ve tabi, bence adventure oyunlarının kralı olan ve bugüne kadar oynadığım en güzel oyun:
FULL THROTTLE
özellikle full throttle'ı şiddetle tavsiye ederim. Müzikleri, grafikleri, oynama zevki; off ya olsa da oynasak.
biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Post Reply