Gothic-Poisonblack,Charon desem...yanlış mı olur?
Metal'in Babaları
bırakın abi slipknot u falan yaw...DEATH METAL var...Babalar gibi CANNİBAL CORPSE var.Chris baba gitti ama yerine Corpsegrinder abi geldi fena da olmadı.Bu arada Chrisin yeni Grubu Six Feet under da çok gaz verici bir gruptur.Bu arada başlığı açan arkadaş manowar için Thrash demiş...MAnowar tam olarak heavy metal grubudur.Hatta çoğu zaman Heavy Meatl imparatorluğu kurmaktan bahsederler.Ayrıca İced Earth da heavy değil babalar gibi Power Metal grubudur.
Lütfen yanlış anlama sadece düzeltmek istedim.Yoksa seni bozmak,dalga geçmek gibi bir amacım yok....
Death-Cannibal Corpse,Death,Arch enemy,Six Feet Under,Dark Tranquillity,İn flames,Napalm death(Bu gerçi Grindcore ama death sayılır.)
Trash-Blind Guardian
Power-İced earth ve Pantera..
Black-Tarzı sevmem sevende benden uzak olsun...
Heavy-Metallica,Manowar...
Senfonik-Therion.
Lütfen yanlış anlama sadece düzeltmek istedim.Yoksa seni bozmak,dalga geçmek gibi bir amacım yok....
Death-Cannibal Corpse,Death,Arch enemy,Six Feet Under,Dark Tranquillity,İn flames,Napalm death(Bu gerçi Grindcore ama death sayılır.)
Trash-Blind Guardian
Power-İced earth ve Pantera..
Black-Tarzı sevmem sevende benden uzak olsun...
Heavy-Metallica,Manowar...
Senfonik-Therion.
Sufferfly, Blind Guardian Trash mi? Yazını okuyunca öncelikle kahkahalara boğuldum. Sonra da kızdım
. Daha sonra da Blind Guardian'ın "power metal" değil de trash(!!!) olduğunu öğrendim
. Zavallı Metallica buna çok üzülecek. Ã?ünkü kendilerini Trash'in babası sanıyorlardı(en azından ilk 3 albümlerinde) Neyse...Metallica için de "Metalde ise Metallica" demişsin. Metal çok kapsamlı bir müzik türü olup Black'ten senfonik metal'e kadar olup büyük bir yelpazeyi kapsar. Adı "Metallica" diye "Metalde Metallica" diyemezsin.
Ayrıca Metallica günümüzde hardcore yapmaktadır. Metalle uzaktan yakından alakası yoktur. Bildiğin gürültü işte...
En baba gruba gelince..."Bence BLIND GUARDIAN"en baba grup.Ama bunun yanında baba olan diğer gruplar da..
-Moonspell
-Dark Tranquillity
-Death(öldü)
-My Dying Bride
-Anathema
-Rhapsody
-Avantasia
-In flames
-Therion
-Haggard
-Judas Priest
-Children Of Bodom
-Cradle Of Filth
-Metallica (Cliff Burton'ın ölümünden önce)(gerisi fıs)
En baba gruba gelince..."Bence BLIND GUARDIAN"en baba grup.Ama bunun yanında baba olan diğer gruplar da..
-Moonspell
-Dark Tranquillity
-Death(öldü)
-My Dying Bride
-Anathema
-Rhapsody
-Avantasia
-In flames
-Therion
-Haggard
-Judas Priest
-Children Of Bodom
-Cradle Of Filth
-Metallica (Cliff Burton'ın ölümünden önce)(gerisi fıs)
-
Logan
- Kullanıcı

eee
işre bir metalcini haliii
en iiyi rep ==>kartel ,karakan üstüne tanımam tabi cezada iyidir ama..
işte... öle teknı da iyidir onuda severimm...
doom metaldan nightwish var onlar iyidir...
miss i güzel söler...
eminem severim
llinkin park iiyi dir...
tabi unutmadna system of a down...
mor ve ötesi...
duman
avril
grup vitamin
ramsitain
silahsız kuvet...
gülben ergen (şaka)
beyonce..
.
liste dwm eder...
Edit by Thlyrotel// Konu metal müzik Logan..
işre bir metalcini haliii
en iiyi rep ==>kartel ,karakan üstüne tanımam tabi cezada iyidir ama..
işte... öle teknı da iyidir onuda severimm...
doom metaldan nightwish var onlar iyidir...
miss i güzel söler...
eminem severim
llinkin park iiyi dir...
tabi unutmadna system of a down...
mor ve ötesi...
duman
avril
grup vitamin
ramsitain
silahsız kuvet...
gülben ergen (şaka)
beyonce..
.
liste dwm eder...
Edit by Thlyrotel// Konu metal müzik Logan..
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Qalme-Tari
- Kullanıcı

Death metali thrashle harmanlayan dev isimlerden DEATH ve Chuck Schuldiner'in yer aldığı bir listeye Amon Amarth,İn Flames gibi handbang yaptırabilmekten başka bir olayları olmayan grupları yazmak benim açımdan imkansız. Babalar diyince yalnızca müzik adına emek harcamış,taklitçilikten uzak isimlerden bahsetmek gerekir. JudasPriest,Testament,Exodus,CannibalCorpse,Atheist,DeathAngel,MorbidAngel gibi isimlerdir metal müziğin babaları. Ama dinlemememe rağmen bilindiği gibi baba dediğimiz çoğu isimde Pink Floyd,Led Zeppelin,Black Sabbath,Rainbow gibi isimlerden esinlenerek oluşmuşlardır.
Ayrıca Korn,Slipknot,Linkin Park gibi metal müzik sounduyla yada ruhuyla hiç bir alakası olmayan rap kırması gürültüleri, metal müziğin dev isimleri arasında saymak doğrumu?
Ayrıca Korn,Slipknot,Linkin Park gibi metal müzik sounduyla yada ruhuyla hiç bir alakası olmayan rap kırması gürültüleri, metal müziğin dev isimleri arasında saymak doğrumu?
And out of a grey country darkness lies,
And all paths are drowned deep in shadow...

Manowar konusunda haklısın , omnlar heavy metal yanlış yazmışım.ancak iced earth konusunda bence yanlış düşünüyorsun.her türlü iddiaya bile girebilirim...
Blind Guardian trash metaldir...
Metallica ilk albümünde asıl trash'ı yaptı. s&m senfonik , son albüm linkin park vari bişeydi. diğerleri hakkında yorumda bgulkunamadağım ve isim benzerliğinden dolayı metal dedim
Logan...popçular dışarı
Blind Guardian trash metaldir...
Metallica ilk albümünde asıl trash'ı yaptı. s&m senfonik , son albüm linkin park vari bişeydi. diğerleri hakkında yorumda bgulkunamadağım ve isim benzerliğinden dolayı metal dedim
Logan...popçular dışarı
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
-
Qalme-Tari
- Kullanıcı

Blind Guardian Trash metal yapmıyor... Blind Guardian Power metal yapıyor ama bu daldada kendilerine özgü bir tür geliştirebilmişlerdir.. kısacası Blind Guardian'ın ritm'leri klasik power standartlarına uymamaktadır bu sebeple bence grubun şahane vokalisti Hansi'nin dediği sonuna kadar doğrudur... Blind Guardian "Elven Metal" yapıyor 
Bu arada Nightwish'e Doom metal denmiş görünce ikinci bir şok yaşadım
arkadaşlar Nightwish'de Power metal yapmakta ve ritm'leri klasik power standartlarına uymaktadır.. buradan Blind'ın türüne neden Elven Metal dendiğini çıkarabilirsiniz... bunun yanında alın size bir kaç tane daha babacan grup...
-Falkenbach
-Twin Obscenity
-Burzum (vokalisti gereksiz manyağın tekidir..)
-Catamenia
-Immortal
-Old Mans Child
-Haggard
-Epica
-Bide bizim grup var Guardinals
Bu arada Nightwish'e Doom metal denmiş görünce ikinci bir şok yaşadım
-Falkenbach
-Twin Obscenity
-Catamenia
-Immortal
-Old Mans Child
-Haggard
-Epica
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
-
necroyunus
- Kullanıcı

Slipknotun raple alakası olduğunu zannetmiyorumQalme-Tari wrote:Death metali thrashle harmanlayan dev isimlerden DEATH ve Chuck Schuldiner'in yer aldığı bir listeye Amon Amarth,İn Flames gibi handbang yaptırabilmekten başka bir olayları olmayan grupları yazmak benim açımdan imkansız. Babalar diyince yalnızca müzik adına emek harcamış,taklitçilikten uzak isimlerden bahsetmek gerekir. JudasPriest,Testament,Exodus,CannibalCorpse,Atheist,DeathAngel,MorbidAngel gibi isimlerdir metal müziğin babaları. Ama dinlemememe rağmen bilindiği gibi baba dediğimiz çoğu isimde Pink Floyd,Led Zeppelin,Black Sabbath,Rainbow gibi isimlerden esinlenerek oluşmuşlardır.
Ayrıca evet doğru Slipknotu metalin baba isimlerinden saymak
Sonuçta Slipknota ne dersen de harcore death ne dersen bunların hepsi "metal müziğin" alt koludur.
Ayrıca metal müzikte "rock" müziğin bir alt koludur.
Yani burda görmedim ama şimdiden deyim "efendim ben metal dinlerim
rock dinlemem" türü laflar eden adamlar çıkabiliyor şimdiden kınıyorum sizi peşinen.
Burzum zaten tek kişilik bir gruptur.Vokalistide bateristdide gitaristide aynı kişidir.Buda Varg Vikernes'dir.Thlyrotel wrote:Blind Guardian Trash metal yapmıyor... Blind Guardian Power metal yapıyor ama bu daldada kendilerine özgü bir tür geliştirebilmişlerdir.. kısacası Blind Guardian'ın ritm'leri klasik power standartlarına uymamaktadır bu sebeple bence grubun şahane vokalisti Hansi'nin dediği sonuna kadar doğrudur... Blind Guardian "Elven Metal" yapıyor
Bu arada Nightwish'e Doom metal denmiş görünce ikinci bir şok yaşadımarkadaşlar Nightwish'de Power metal yapmakta ve ritm'leri klasik power standartlarına uymaktadır.. buradan Blind'ın türüne neden Elven Metal dendiğini çıkarabilirsiniz... bunun yanında alın size bir kaç tane daha babacan grup...
-Falkenbach
-Twin Obscenity
-Catamenia
-Immortal
-Old Mans Child
-Haggard
-Epica
necroyunus wrote:bu konuda haklısın. linkin park limp bizkit neysede korn la slipknot ı bu işi dahil eden , ne metalden nede türevlerinden anlıyor demektirQalme-Tari wrote:Death metali thrashle harmanlayan dev isimlerden DEATH ve Chuck Schuldiner'in yer aldığı bir listeye Amon Amarth,İn Flames gibi handbang yaptırabilmekten başka bir olayları olmayan grupları yazmak benim açımdan imkansız. Babalar diyince yalnızca müzik adına emek harcamış,taklitçilikten uzak isimlerden bahsetmek gerekir. JudasPriest,Testament,Exodus,CannibalCorpse,Atheist,DeathAngel,MorbidAngel gibi isimlerdir metal müziğin babaları. Ama dinlemememe rağmen bilindiği gibi baba dediğimiz çoğu isimde Pink Floyd,Led Zeppelin,Black Sabbath,Rainbow gibi isimlerden esinlenerek oluşmuşlardır.
Ayrıca Korn,Slipknot,Linkin Park gibi metal müzik sounduyla yada ruhuyla hiç bir alakası olmayan rap kırması gürültüleri, metal müziğin dev isimleri arasında saymak doğrumu?![]()
Slipknotun raple alakası olduğunu zannetmiyorum
Sonuçta Slipknota ne dersen de harcore death ne dersen bunların hepsi "metal müziğin" alt koludur.
rock dinlemem" türü laflar eden adamlar çıkabiliyor şimdiden kınıyorum sizi peşinen.
İced Earth'le Blind Guardian'ı aynı kefeye koymak çok büyük bir yanlıştır!fingolfin wrote:Naytfis'i bilmem de Blind'la Iced power gruplari diye biliyorum.
Edit by Thlyrotel//Lütfen arka arkaya mesaj atmamaya özen gösteriniz 3
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
-
Qalme-Tari
- Kullanıcı

Hardcore,nu-metal gibi türlerin kökeninde rap vardır. Rap'in saygıya değer bir geçmişi, bir amacı, bir kalitesi yoktur. Bu saçma müzik zencilerin(burada bir ırkçılık söz konusu değil,gerçek böyle) arka sokaklarda kendi aralarında eğlenmek için uydurdukları atışmalardan ortaya çıkmış. Günümüzde bu gibi tarzlar piyasa olalım, çok para kazanalım, özenti gençliği avlayalım endişesi taşımakta olan zihniyetin ürünüdür. Hardcore,nasıl metal müziğin alt kolu olabilir? Kızdığım nokta Korn ve türevlerini dinleyenlerin metal dinliyoruz diye iddia edip,Blind Guardian'a thrash yapıyorlar diyecek kadar, metal müzikten bi haber olmaları.necroyunus wrote: Slipknotun raple alakası olduğunu zannetmiyorum
Ayrıca Slipknot'ın hardcore'un yada nu-metal'in daha sertini icra ediyor olmalarıda onları metal müzik kapsamına sokmaz. Bir avuç palyaçodan başka bir şey olduklarınıda düşünmüyorum.
And out of a grey country darkness lies,

Açıkçası blind guardian için yanlış yazmışım power metal yerine trash yazmışım.Bunu düzeltetim.Hata düzeltelim derken hata yaptık.Bence hardcore saçma bir müzik.Ama in flames kim ne derse desin baba bir gruptur.Belki bazı albümleri pek doyurucu değil ama çok sağlam albümleri de var bilenler bilir zaten.Ayrıca Death e saygım sonsuz.Chuck ve arkadaşları gerçekten müthiş bir çığır açtılar metalde.Ayrıca cannibal corpse şu an death metalde yaşayan en büyük gfruptur kanaatimce.Power ve trash çok yakın rifflere sahip olduğu için biribirine karışmakta sanırım tartışmalarda bundan kaynaklanıyor. ü
SAyGılar
SAyGılar
-
Death-Knight
- Kullanıcı

Slipknot'a bir avuc palyaco diye hakaret etmeni dogru bulmuyorumQalme-Tari wrote:Hardcore,nu-metal gibi türlerin kökeninde rap vardır. Rap'in saygıya değer bir geçmişi, bir amacı, bir kalitesi yoktur. Bu saçma müzik zencilerin(burada bir ırkçılık söz konusu değil,gerçek böyle) arka sokaklarda kendi aralarında eğlenmek için uydurdukları atışmalardan ortaya çıkmış. Günümüzde bu gibi tarzlar piyasa olalım, çok para kazanalım, özenti gençliği avlayalım endişesi taşımakta olan zihniyetin ürünüdür. Hardcore,nasıl metal müziğin alt kolu olabilir? Kızdığım nokta Korn ve türevlerini dinleyenlerin metal dinliyoruz diye iddia edip,Blind Guardian'a thrash yapıyorlar diyecek kadar, metal müzikten bi haber olmaları.necroyunus wrote: Slipknotun raple alakası olduğunu zannetmiyorum
Ayrıca Slipknot'ın hardcore'un yada nu-metal'in daha sertini icra ediyor olmalarıda onları metal müzik kapsamına sokmaz. Bir avuç palyaçodan başka bir şey olduklarınıda düşünmüyorum.
My honor is my life,my life is darkness
-
necroyunus
- Kullanıcı

Peki sen düşünmemeye devam etQalme-Tari wrote:Hardcore,nu-metal gibi türlerin kökeninde rap vardır. Rap'in saygıya değer bir geçmişi, bir amacı, bir kalitesi yoktur. Bu saçma müzik zencilerin(burada bir ırkçılık söz konusu değil,gerçek böyle) arka sokaklarda kendi aralarında eğlenmek için uydurdukları atışmalardan ortaya çıkmış. Günümüzde bu gibi tarzlar piyasa olalım, çok para kazanalım, özenti gençliği avlayalım endişesi taşımakta olan zihniyetin ürünüdür. Hardcore,nasıl metal müziğin alt kolu olabilir? Kızdığım nokta Korn ve türevlerini dinleyenlerin metal dinliyoruz diye iddia edip,Blind Guardian'a thrash yapıyorlar diyecek kadar, metal müzikten bi haber olmaları.necroyunus wrote: Slipknotun raple alakası olduğunu zannetmiyorum
Ama ben açıkçası burda sana onlara "bir avuç palyaço" diye hakaret ettirmem.
Ayrıca "hardcore" nasıl metal müziğin alt kolu olabilir demişsin
Biraz daha araştırır müzik hakkında araştırma yaparsan öğrenirsin nasıl olduğunu
Herkesin bir fikri var herkesin fikrine saygı duymak ZO-RUN-DA-SIN