Eğer Tanrı Olsaydınız Ne Yapardınız?
Bence yasağın sadece adı vardır. Adı üstünde işte "YASAK". Hem bu yasak asıl anlamını içeriyor mu? Bence içermiyor, sadece isminin vermiş olduğu büyü var zihinlerimizde o kadar.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
-
dreamshadow
- Kullanıcı

Birşeyler yaratmak biraz zor bir iş olsa gerek. Her halde tanrı olsaydım bunda çok da zorlanmazdım. Ama şu da var ki yarattığım şeyler her neyse bir şekilde düşünme karar verme ve uygulama yetilerini yetersiz yapardım çünkü insanlık tarihinde çok fazla din olmuş ve bir çoğu geçmiş tarihte kalmış. Bir yaratıcı olsam yarattıklarıma, pekte ilerlemeyecek şekilde engeller koyup, sadece belli olanların farklı olmasını isterdim. Böylece çeşitlilik azalıp mutlak son daha çabuk gelirdi. Eğer böle birşey varsa tabi.
Bunlar aslında bana özgür iradenin ne kadar tehlikeli olduğunu düşündürüyor. Yani bir şeyleri yarattığmı varsayıp onların beni tanımaması hatta onları karşıma almam gibi birşey olsa gerek. Birde şu var mesela modern tıp DNA gerçeğiyle tanrı olmaya çalışıyo ben tanrı olsaydım buna engel olmak için elimden geleni yapardım; çünkü eninde sonunda yarattığım şeyler benden bir bir uzaklaşıcak "aha bizde tanrıyız gördünmü" gibisinden. Bu biraz anlamsız olmazmıydı...
Bunlar aslında bana özgür iradenin ne kadar tehlikeli olduğunu düşündürüyor. Yani bir şeyleri yarattığmı varsayıp onların beni tanımaması hatta onları karşıma almam gibi birşey olsa gerek. Birde şu var mesela modern tıp DNA gerçeğiyle tanrı olmaya çalışıyo ben tanrı olsaydım buna engel olmak için elimden geleni yapardım; çünkü eninde sonunda yarattığım şeyler benden bir bir uzaklaşıcak "aha bizde tanrıyız gördünmü" gibisinden. Bu biraz anlamsız olmazmıydı...
-
Par-Salian
- Kullanıcı

Tanrı olsaydım, herşeyi öyle ulaşılabilir kılardım ki zorluk diye bir şey kalmazdı. Herkese doğuştan bilgi verirdim ve okula gitmek diye bir şey kalmazdı. Ã?ocuk 6 yaşına geldiğinde okumayı hatırlar ortaokula geldiğinde problem çözmeyi hatırlar vs vs diye giderdi.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
şu an ki tanrı gerekli olanları çok güzel yapıyor ve zazten yeni bir tanrıya ihtiyaç yok ki o yüzden ona tapıyoruz ama tanrı olsaydım şu anki tanrı kadar bir şeyler yapmaya çalışırdım ama eğer çok partili (pardon çok tanrılı
) sistem ise diğerlerinin kullarını kendi yanıma çekmeye çalışır kendimi göstermeden kullarımı idare ederdim
-
dreamshadow
- Kullanıcı

-
dreamshadow
- Kullanıcı

tabikide açıkçası bi sarışın, akıllı hem de zeki olması bir türk erkeği için bazı umutların suya düşmesi demek değilmidir.
ya Turkleader kusura bakma yaa ben öle bi anlam olcağını sanmıyodum bi önceki mesajda özür diliyerek söz meclisten dışarı diyorum
(gaf yaptım biraz)
saygılarımla
ya Turkleader kusura bakma yaa ben öle bi anlam olcağını sanmıyodum bi önceki mesajda özür diliyerek söz meclisten dışarı diyorum
(gaf yaptım biraz)
saygılarımla
...........................S.D.W...........................
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Dert etme, benim alınacağım hiç bir durum yok çünkü bu çağda aptal insan pek kalmadı bence... Aptal taklidi yapan bir yığın insan var ama gerçek aptallar sayıca gayet az...
Bizim şu an aptal dediğimiz insanlar ancak asosyal ya da kültürü, yetişme tarzı farklı olan insanlar... Kısaca pek iyi anlaşamadığımız herkese aptal diyoruz... Bu, onların aptal olduğunu göstermez, sadece bizimle anlaşamadığını ya da toplumla uyuşamadığını gösterir... Kendi sosyal düzeyinde insanlar arasında gayet normal hatta akıllı birisi bile sayılabilecek kişilerdir aslında...
Ayrıca zaten geyik yapıyordum alınmak için bir gerekçe yok
Ã?yle tedirgin tedirgin gezme rahat ol...
Saygılarımla...
Bizim şu an aptal dediğimiz insanlar ancak asosyal ya da kültürü, yetişme tarzı farklı olan insanlar... Kısaca pek iyi anlaşamadığımız herkese aptal diyoruz... Bu, onların aptal olduğunu göstermez, sadece bizimle anlaşamadığını ya da toplumla uyuşamadığını gösterir... Kendi sosyal düzeyinde insanlar arasında gayet normal hatta akıllı birisi bile sayılabilecek kişilerdir aslında...
Ayrıca zaten geyik yapıyordum alınmak için bir gerekçe yok
Saygılarımla...
Türklider...