Ejderha Mızrağı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
psycookie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by psycookie »

Ben hep tas hayranı olmuşumdur.Bitiyorum kender karakterlere.Ondan sonrada sturm'ı çok merak etmişimdir.Dl'nin filmi için sturm'ı oynayacak kişi russle crow yada hugh jackman(adından emin deilim ama x-men ve vanhelsingede ki abim) olabilir.
Blasted
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blasted »

Raistlin wrote:Sizce DL'nin filmi yüzüklerin efendisinden fazla mı tutardı yapılsaydı?
Lotr'ile aynı zamanda yapılsaydı belki tutmazdı ama şimdi Fantastik Kurgu Kitlesi git gide büyüyor. Böylece Filmi izleyecek oranda artar. Bu yüzden önümüzdeki yıllarda DL'nin Filmi çıkarsa LOTR'den daha çok Hasılat yapacağına inanıyorum.. Bu arada yapılsa bile bu önümüzdeki 15 sene içinde çıkacağını sanmam LOTR için yönetmen 7 yılın üstünde çalışmıştı. DL için bence daha çok zaman gerekir.
"For Blood And Honor"
gatto
Kullanıcı
Kullanıcı

dl

Post by gatto »

bence hayatımda okuduğum ikinci güzel seri,e birincisi lotr kusura bakmayın ben biraz klasik bir zevke sahbim :) ama laurana da kendimi buldum diyebilirim,bir de hoşlandığım çocuğu Laurananın abisine benzetiyorum ne kadar garip di mi?Bu arada ben sitenin yeni üyesiyim herkese selamlar saygılar :D
Alucard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Alucard »

Bence böyle bir anketin açılmaması gerekir,çünkü şüphesiz mükemmel bir kitap!!!!
Eğer çok daha iyi bi kitap varsa lütfen Ã?.M ile bana haber werin:) :???:
:lol:
gumusyelken
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gumusyelken »

uzgunum ama sızın fıkırlerınıze katılmıyacam..cunku ejdera mızragı yuzuklerın efendısınden bır turlu elını cekemeden yazılmıs bır kıtap....ve ekstra yaratıcı gelmedı bana...keskedaha farklı bır dunya kursaydı..dıger kıtaplar gıbı koklerını ve tarıhcesını yuzuklerın efendısınden almasaydı..ama yınede bu tarz edebıyat hayranı oldugum ıcın bu serıyı yerden yere vuramnam..ve akıl oldugu ıcın ıcınde saygı duyuyorum..ve tabıkıde cok sevdıgım bır melek bu serının delı bır fanı :)
atesin ruhu
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

kitaplar idare eder bence hoş olmuş ama çok iyi sayılmaz artık birazda olsa ticaret için yazılmaya başlandı abicim bu kitaplar
devamını bekliyoruz ama ne olur bilinmz tabikide...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

İlk üçlemesini defalarca okuyup defalarca hayran kaldıpım bir seridir kendileri. Ancak daha sonraki kitapların bir çoğunu fazla sevemedim. Weis ve Hickman ikilisinin yazdıkları fena değil ama onlar bile bana o ilk üçlemenin tadını vermedi kesinilikle.

Filminin çekilmesi fikrine gelince. Ben hiç bir FK romanın sinemaya uyarlanmasını istemiyorum açıkçası. Eğer illa ki bir DL filmi çekilecekse, bu farklı karakterlerin başından geçen farklı bir hikaye olmalı...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
ErchamionOrodruin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ErchamionOrodruin »

okuduğum ilk fantastik seriydi...raistline oldum olası hastayımdır özellikle ruhdöveni çok sıkı kitaptı...kara dalamarda iyiydi...ama bi unutulmuş diyaralrla karşılaştırmaya kalktığımda daha yüzeysel kalıyo...ama yine de büyük bi zevkle okuyorum...
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by oldun »

edward nortonu biraz uzun gösterirlerse nehiryeli olabilir
raistlin oynıyacak adam bulmak bence pek sorun olmaz filmler gizemli tip oynayacak adamlarla dolu
erchivist
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by erchivist »

Hobbit ve yüzüklerden sonra direk Dl okuduğum için çok şanslıyım... Zaten ilgili olduğum bi dünyaya balıklama daldırdı beni...

Ben kesinlikle ilk üç kitabı çok çok başarılı buluyorum ikizler serisi ise bir devam serisi için hiç te fena sayılmaz... Zaten karakterler sürüklüyor bi şekilde sizi... Ama yaz alevinin çok iyi bir final olduğunu düşünmüyorum. Best seller olan da yaz alevi ? ... Tıpkı ( hayranı olanlar bilir ) Iron Maiden in Can I play with madness inin ( ki diğer şarkıları arasında zayıftır ) bilboard lar da 1 numara olması gibi, dumur bi durum... :D

Ama Dl çok özel benim için....
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

son kararım : hemen git bir dl seti kap :)
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

DL ve LOTR aynı cümlenin içinde kıyas amacıyla geçtiğinde Tolkien'in kızgınlıkla kaşlarını kaldıracağı ve itiraz edeceği sahne canlanıyor zihnimde.Bu yüzyılda basılmış kaç tane kitabı insanlar üzerinde bıraktığı etki ve duruş anlamında LOTR gibi bir klasikle kıyaslayabilirsiniz acaba?
DL ise bırakın LOTR gibi kült bir eseri, iyi edebiyat kategorisine dahil edebileceğim bir çok fantazyanın yanında bile vasattır.Modern fantastik kurgu içinde sadece "eğlencelik" bir yeri olabilir, başka bir şey değildir.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
erchivist
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by erchivist »

Tabii ki Hobbit ve Yüzüklerle karşılaştırmak mümkün değil fakat
Dl fantastik dünyalarda kullanılan dinamikleri ( ejderhalar büyü, tanrılar ) çok verimli bir şekilde kullanmış karakterlerdeki derinlikleri de iyi vermiş bence... Belki fantazi romanlara biraz daha iyimser gözle bakıyorum ama en sevdiğim tür bu ne yaparsın....
Bir de bakış açısı farkı var bazıları FR yi daha kendine yakın buluyor... Ben avatar üçlemesinin ilk kitabını okudum bence çok çok kötüydü Dl ile karşılaştırınca...
şimdi ise Ölüm Kapısını okuyorum ama Raist kadar sürükleyip götürecek bi chr da yok...
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Okuduğum ilk fantastic seriydi mükemmeldi harikaydı hayatımın kitabı beni Frp bağlayan bu oldu zaten özellikle Lord Soth manyak birşey yaw
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

DL ilk 3 kitaptan sonra çok büyük "büyü" tutarsızlıkları gösterir.Gene yan kitaplar ile konusunda da çok fazla tutarsızlık vardır. DL best seller olmaktan öteye geçemez.Vampir arkadaşımzın dediği gibi eğlencelik bir seridir. şahsen yazarın diğer bir eseri olan Ölüm kapısı serisi çok daha iyi otutturulmuş bir dünya ve hikaye içerir.
Post Reply