Hangisi daha gerçekçi; hangisiyle fantastik âleme daha fazla yoğunlaşıyorsunuz? Nedenini de belirtirseniz sevinirim...
Bence kitaplar. Ã?ünkü okurken, aynı zamanda kurgulanmış olan evreni yer yer istediğiniz gibi, yer yer olduğu gibi hayâl etme şansınız var.
Filmler, görsel materyal olduğu için, hayal etme yüzdeniz sıfır. Ã?ünkü zaten görüyorsunuz ve ister istemez daha fazlasını istiyorsunuz.
Bilgisayar oyunlarına hiç girmeyeceğim. Onlarda gerek profösyönel zırvalar yüzünden, gerekse yaş sınırı yüzünden hiçbir şey göstermiyorlar (intro veya ara demolardan bahsediyorum). Zaten hiçbiri masaüstü oyunun yerini tutamaz ama masaüstünde de görsellik yok (tabi çizer değilseniz.)
Masaüstü oyunu oynayan bilir. Ben fazla oynamış (1 sene olmadı bile) biri değilim ama hiçbir oyunumu hiçbir şeye değişmem.
Forumlarda Rp: Heh heh
Online oyunlar: Eh işte. Gerçek hayatta oynama şansı bulamayanlar için ideal. Ama genelde tutulmaz, çünkü masaüstünün tadını bilirler...
Ama tabii ki en iyisi oturup kendi evreninizi kurgulamak. Mesela benim evrenimde sadece 1 dünyanın bir kısmı hazır. Roman taslağımı makinam göçünce kaybettim
Sizce?