Vampir ve Paladinlik
Bu tartışma bana çok gereksiz gibi geliyor.. bence bu konuda burda kapanmalı... herkes FRP'yi nasıl zevk alıyorsa öyle oynar.. sonuçta bu bir oyun.. bunun için sinirleri germenin hiç bir manası yok.. İbrahim bir tartışmanın içine girdiği zaman çok kolay sinirlenebiliyor ki bunun sebebide bence FRP'yi bir oyundan çok bir yaşam biçimi olarak görmesi.. bir taraf işi kuralları ile yapmayı seviyor, bir tarafta işi kurallara bu derece bağlı olmadan yapmayı, kimse size oyununuzu nasıl oynamanız gerektiğini söyleyemez.. Player's Handbook yada DM's guide gibi kitaplarda.. tekrar ve tekrar söylerim ki.. istediği yönden size mantıksız gelebilir.. herkes bu oyunu nasıl zevk alıyorsa öyle oynar...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
andeed olan paladinin belli bi zaman içersinde, gerek kan içmek gerekse ölümsüz olmaktan kaynaklı düşünce değişiklikleriynen değerlerini yitirip düşmesi normaldir. Ancak buna bakarak "paladin vampir tarafından ömüldüü için follın oldu" demek doğru değildir. O da, tıpkı diğer düşmüş paladinner gibi, değerlerini yitirdii için düşmüştür, vampir olduu için diil.
Tabi çokçokpekçok kuralcı arkadaşlar, paladin, vampir tarafından ömülüp kurutulduktan soona, yani vempayır templeytini aldıktan soona, elaynmıntlarında aniden ivıla dönme olacağını iddia edebilirler, zaten ööledir de. 3,5ed MM'de teempleytler başlıını okursanız ööle olacaını göreceksiniz. peki bu mantıklı mı? bence hyr. çünkü vampir olan bi karakter zombi gibi zihinsiz bi canavara dönüşmez, aksine önceki hayatına ait her şeyi hatırlar. bu yüzden, geride kalan yaşamı boyunca baalı olduu düsturlara birden sırtını dönmesini bekleyemeyiz. bu, uzuuun bi süreç olmalıdır. bence tabii.
Tabi çokçokpekçok kuralcı arkadaşlar, paladin, vampir tarafından ömülüp kurutulduktan soona, yani vempayır templeytini aldıktan soona, elaynmıntlarında aniden ivıla dönme olacağını iddia edebilirler, zaten ööledir de. 3,5ed MM'de teempleytler başlıını okursanız ööle olacaını göreceksiniz. peki bu mantıklı mı? bence hyr. çünkü vampir olan bi karakter zombi gibi zihinsiz bi canavara dönüşmez, aksine önceki hayatına ait her şeyi hatırlar. bu yüzden, geride kalan yaşamı boyunca baalı olduu düsturlara birden sırtını dönmesini bekleyemeyiz. bu, uzuuun bi süreç olmalıdır. bence tabii.
War, war never changes...
Yaptıklarımın umrunda olmasını beklemek hataymış demekki Turk.
Yanlız bi iki örnek vereyim kitaptan öğrenme konusunda...
Grubun Underdark a düştü...ve bilirsin Bregan Da'erthe diye bi grup vardır yeraltında yaklaşık 150 kişilik bir grup.
şimdiiiiii...
Aç underdark campaign setting i oku.kaç satır bilgi var Bregan ile ilgili.onları oku bakalım organizasyon hakkında bi fikrin olabiliyomu(olmayacağını biliyorum çünkü daha çok Jarlaxle dan bahsediyor)
Ha oku Siege of Darkness ı bilmemneyi ya da sor bana
sana çıkartayım 3 4 sayfa bilgi(hatta kendi yorumlarımla bu iki katına çıkar).
Daha önceki tartışmalardan hatırlarsın.Strahd ın karakter kağıdının hiç kendisine yakışmadığını düşünmüştük.
Ama oku Ravenloft kitaplarını ne denli güçlü bir karakter tahlili sergilenmiş.
Cyric ten Simbul dan ELminster dan carttan curtttan 10 larca örnek verebilirim daha...
Yani herşeyi kurallardan beklemek hata demek istiyorum.!
ben hiçbirşey beklemiyorum o ayrı
.
Yandestek elemanlarıdır bahsettiklerim.oyunu daha zevkli hale getirmek için.
Bilmem anlatabildim mi?
Gelelim Kural konusuna...
Ã?ncelikle kural bilinmesin demiyorum...ama bi yere kadar kural,çünkü player kural beklemez oyuncudan...Hikaye bekler...
Destansı öğeler içeren,karakteri çokta ezmeyen ama onu fazlaca yüceltmeyen,bir sonraki oturumu merak içersinde bekleyen,hayalgücüne yer veren(dikkat! kural demedim ,hayalgücü) bir oyun bekler.
vampir konusunda ise;
adamın lawful good ken birden bire chaotic evil olması sana ne derece mantıklı geliyor(hatta oyuncuların böyle bir durumu sorguluyor mu?) bilmiyorum ama,adamın uygun şekilde rolünü yaparak dark side a geçişini daha doğru bir şekilde beceremz misin?evet gücünü artık negative plane den alıyor ve dışa da aynını yansıtıyor.
Peki amcamız önce bu durumu değişen(Chaotic Neutral diyorum ben) yönelimi ile karşılasa,yavaş yavaş yaşadığı çevreden soğusa,benliğini kabullenmeye çalışsa,çıldırsa(hatta ve hatta intahar çok müthiş ve cesurca bi rp olur player ım adına) ,gözü dönse...
Sencede daha mantık kurallarıyla çevrelenmiş olmaz mı?
Son birkaç şey ekliyorum.
Evet karşımdakini aşağılayan hatta bilgiç mesajlar atıyorum.
Kurallar konusunda bağnazım.
vs vs diyorsun.
Kendi kendini kabulleniyorsun demektir bu.Bağnaz birini yolundan çevirmek gibi bir niyetim yok.fikrini değiştirmeyi değil geliştirmeyi amaçlıyordum burda ama sen bağnaz olduğunu kabul ediyorsan yapçak çokta birşeyim yok.
Thlyrotel in dediği gibi...gereksiz bir tartışma.
En iyisi biz susalım okuyanlar karar versin kimin haklı olduğuna...
Yanlız bi iki örnek vereyim kitaptan öğrenme konusunda...
Grubun Underdark a düştü...ve bilirsin Bregan Da'erthe diye bi grup vardır yeraltında yaklaşık 150 kişilik bir grup.
şimdiiiiii...
Aç underdark campaign setting i oku.kaç satır bilgi var Bregan ile ilgili.onları oku bakalım organizasyon hakkında bi fikrin olabiliyomu(olmayacağını biliyorum çünkü daha çok Jarlaxle dan bahsediyor)
Ha oku Siege of Darkness ı bilmemneyi ya da sor bana
Daha önceki tartışmalardan hatırlarsın.Strahd ın karakter kağıdının hiç kendisine yakışmadığını düşünmüştük.
Ama oku Ravenloft kitaplarını ne denli güçlü bir karakter tahlili sergilenmiş.
Cyric ten Simbul dan ELminster dan carttan curtttan 10 larca örnek verebilirim daha...
Yani herşeyi kurallardan beklemek hata demek istiyorum.!
ben hiçbirşey beklemiyorum o ayrı
Yandestek elemanlarıdır bahsettiklerim.oyunu daha zevkli hale getirmek için.
Bilmem anlatabildim mi?
Gelelim Kural konusuna...
Ã?ncelikle kural bilinmesin demiyorum...ama bi yere kadar kural,çünkü player kural beklemez oyuncudan...Hikaye bekler...
Destansı öğeler içeren,karakteri çokta ezmeyen ama onu fazlaca yüceltmeyen,bir sonraki oturumu merak içersinde bekleyen,hayalgücüne yer veren(dikkat! kural demedim ,hayalgücü) bir oyun bekler.
vampir konusunda ise;
adamın lawful good ken birden bire chaotic evil olması sana ne derece mantıklı geliyor(hatta oyuncuların böyle bir durumu sorguluyor mu?) bilmiyorum ama,adamın uygun şekilde rolünü yaparak dark side a geçişini daha doğru bir şekilde beceremz misin?evet gücünü artık negative plane den alıyor ve dışa da aynını yansıtıyor.
Peki amcamız önce bu durumu değişen(Chaotic Neutral diyorum ben) yönelimi ile karşılasa,yavaş yavaş yaşadığı çevreden soğusa,benliğini kabullenmeye çalışsa,çıldırsa(hatta ve hatta intahar çok müthiş ve cesurca bi rp olur player ım adına) ,gözü dönse...
Sencede daha mantık kurallarıyla çevrelenmiş olmaz mı?
Son birkaç şey ekliyorum.
Evet karşımdakini aşağılayan hatta bilgiç mesajlar atıyorum.
Kurallar konusunda bağnazım.
vs vs diyorsun.
Kendi kendini kabulleniyorsun demektir bu.Bağnaz birini yolundan çevirmek gibi bir niyetim yok.fikrini değiştirmeyi değil geliştirmeyi amaçlıyordum burda ama sen bağnaz olduğunu kabul ediyorsan yapçak çokta birşeyim yok.
Thlyrotel in dediği gibi...gereksiz bir tartışma.
En iyisi biz susalım okuyanlar karar versin kimin haklı olduğuna...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
En nefret ettiğim şey, söylediklerimin seçici algıdan geçerek cevaplanmasıdır. Böyle yapan adamlarla tartışacak hiç bir şeyim yok...
Vampir olan adam evila döner... Ne yolla olursa olsun... Konu burada kapanmıştır. Daha tartışılacak bir yan yok. Kimseye de "şak diye adamı evil yaparım" demediğim halde böyle algılanıp linç edilmeye çalışıldığımın nedenini anlayabilmiş değilim... Ama önemi yok... Daha fazla tartışmayacağım sizlerle...
Ne de olsa beni dinlediğiniz yok... Dinlediğinizde de işinize gelen kısmı alıyor, bana hakaret için kullanıyorsunuz...
Ben burada insanlarla fikir alışverişi yapmakla hata ediyorum zaten...
Saygılarımla...
Vampir olan adam evila döner... Ne yolla olursa olsun... Konu burada kapanmıştır. Daha tartışılacak bir yan yok. Kimseye de "şak diye adamı evil yaparım" demediğim halde böyle algılanıp linç edilmeye çalışıldığımın nedenini anlayabilmiş değilim... Ama önemi yok... Daha fazla tartışmayacağım sizlerle...
Ne de olsa beni dinlediğiniz yok... Dinlediğinizde de işinize gelen kısmı alıyor, bana hakaret için kullanıyorsunuz...
Ben burada insanlarla fikir alışverişi yapmakla hata ediyorum zaten...
Saygılarımla...
Türklider...
Arkadaşlar tartışmanın gittiği yön hoş değil. Lütfen argümanlarınızı kişiselleştirmeyin. Bağnazlık ya da algılayamama tarzı kelimeler hoş durmuyor. Herkes fikrini söylesin, diğerinin fikrini eleştirsin gerekirse, ama karşınızdakinin *kişiliğine* yaptığınız eleştirilerin tadı kaçınca hakaret boyutuna ulaşabiliyor. Biraz daha dikkat edelim ve seviyeyi koruyalım...
İyi tartışmalar...
İyi tartışmalar...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power