Savaşçının tercihi (Bütün fighterlara sesle

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
alyugel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by alyugel »

Oyuncuyken human fighter kullanırdım ve kılıçlar üzerine yoğunlaşırdım ama abi ankette hammer yok!?! Hadi exotic weaponları çok az kişi kullanıyodur da hammer kullanan bi sürü dwarf fighter var
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Tabiki Kılıç Atack ve Defans..
I cry.when angels deserved to die
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Benim açımdan kılıçlar... Cüce olmama rağmen kılıçları daha etkileyici buluyorum...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

sorarım size hangi kılıç ya da silah ileri sevie bir monkun yumrukları ilebaşedebilir sıfır mesafe sorunuda yok. 8)
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ThePatryn »

Merhaba dostlarım ahh bu sayfayı ne kadar özlemişim.Her neyse benim tavsiyem ya Warcrafttaki gibi bir Frostmourne ya da bir magical weapon'a sahip olmaktır.Düşünsenize bi , kılıcınız sizinle duygularını paylaşıyor veya siz saldırırken size akıl veriyor.That can be really good...
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Woodland
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Woodland »

Ben kamış diyorum :P

şaka bir yana bence two bladed sword lar da bayağı ii olabilir. LourdesTr'nin dediği sırığa ii bir alternatif ve ondan daha hafif olabilecek bir silah.
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

Ben de devasa kılıçları tercih ederdim. Özellikle biçmek için tasarlanmış. Hasarı fazla olduğundan öldürme şansı çok yüksek. "Cleave attack" la ve "Great Cleave" ile birleştiği zaman bir rounnda hatırısayılır kayıp verdirebilir karşı tarafa. Kullanan adamın da kallavi bişey olması lazım tabii ki.
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Ben Elf yapımı LongSword tercih ederim gerçekten çok güzel oluyorlar şöyle cart curt kesenlerinden hemide
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

her zaman longsword
arada katana da olabilir
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

Bana kalırsa kılıç!

Post by yhamos »

Bence hangisinin daha iyidir sorusunun cevabı kimin elinde olduğu ile alakalıdır.Hangi silah olursa olsun iyi kullanıldığı taktirde çok faydalı olabilir.Ama kişisel tercihim,özellikle şövalyelere yakıştırdığım claymore'dur. :-J
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

aslında her silahın kendine has avantajı ve deezavantajı var.Kılıç iyi hoştur ama bir balta saldırısını savuşturamazsınız.Silahtan kaçınmanız gerekir.Balta zırh falan tanımaz ve vurdugu gibi yıkar.Aynı zamanda etki alanı fazladır ama gel görki ağır bir silahtır.Hızlı kombolara izin vermez ve savunma alman zordur balta ile.
Ben kılıçlardan daha çok hoşlanırım onun için kılıç.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Lourdes'in sirigi, kalkan kullanan birine karsi çok etkisiz gibi geldi bana. Yapilacak saldirilar son derece kisitli, ve de kalkanli tarafa yapilacak ilk saldirinin ardindan, atak yiyip kritik bir sekilde yaralanmasi çok olasi. Bunun disinda, savunma yönü de oldukça az olan bir silah.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bir de LourdesTR'ın bahsettiği dövüş durumunda karşınızdaki gürzlü adamın sadece sizin istediğiniz şekilde vurmasını beklemeli, sonra o gürzün silahınıza dolaşmasını beklemeli, sonra da gürzlü adamın silahını, siz hareketi yapmadan çekmemesini ummalısınız. Ayrıca gürzlü adam silahını elinden bırakmak yerine kafasını eğerse de zor durumda kalabilirsiniz :D:D. Kısacası; uzun hikaye... O arada çoktan silahsız bırakmaya çalışırken silahsız kalan siz olursunuz...

Benim düşünceme göre bir savaşçı pek zeki değilse kılıç kalkan kuşanır... Ama amacı gerçekten zekice planlanmış, hasar vermeye yönelik bir şeyse, elinde gürzü olacaktır... Hatta bu yüzden çoğu kara şövalye, korkulan adamlar olarak gürz taşırlar...

Yine de her tür silahtan bulundurulmalı diye düşünüyorum... Bir baltayı sağlam hasar vermeniz gerektiğinde, gürzü silahsız bırakıp diz çöktürmekte, kılıcı da çeviklik gerektiren durumlarda kullanmak üzere yanınızda taşımalısınız...

Bir de DnD kurallarına göre düşünelim:

Sanırım yukarıda da belirtmiştim daha önce; Kritik vuruş imkanı ile kılıç avantajlı gibi görünse de bir baltanın x3 kritiği daha da avantajlı olabilir.

Flail (Gürz)'in verdiği +2 disarm bonusu ve attack of opportunity yemeden trip attack yapabilme özelliği de göz ardı edilmemesi gereken özelliklerdendir... Zaten heavy flail de bir bastard sword gibi yüksek kritik ve hasarı ile göz dolduran bir silahtır...

Kılıçlar ise çeşitli ve güçlüdür... Ã?abuk manevralara izin veren yapıları sayesinde etkilidir...

Bana kalırsa hepsinden birer tane taşıyın, kavga bitsin :D

Saygılarımla...
Türklider...
Nadraskhal
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Nadraskhal »

Ben gürzleri tercih ederim.Aslında bir savaşçının eline en yakışan silah kılıç.Özellikle ben birbuçukelli kılıcı çok severim ama gürzlerin ezici özelliği undead'lere karşı çok etkili.bu yüzden her ikisinide taşımak en iyisi.Bir ağır gürz,bir birbuçukelli kılıç.Her şey tamam savaşa hazırım...
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

ne yani şimdi kılıç kalkan kulanan bir savaşçı zeki değilmi demek istiyorsunuz ben pejk anlamadım :?
Locked