10 kasabanın eskiden olduğu yerde.

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Locked
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Kalabalığın dağılmasını izlemişti. Daha sonra paladine dönmüştü. İnançları belli ki çok farklıydı. Paladin olarak inançları sorgulamak ve inanacının sorgulanması çok tersti onun için besbelli. Ama büyücü için önemli olan şey farklıydı besbelli. İnsanların dağılışını izledi. Bir muzaffer komutan edasıyla bakıyordu sanki insanlara. Ortada kaybedilmiş yahut kazanılmış bir savaş göremiyordu oysaki büyücü. Sadece bazı kişiler bazı şeylerin değişmesine karşı temkinliydiler. Paladin de öyleydi. Ama büyücü değildi. Yüzündeki gülümsemeyi yine takındı.
"Beni yanlış anlamanızı istemem sayın paladin. Besbelli inancın sorgulanmasına pek tahammülünüz yok. Ben sorgulamaktan ve sorgulanmaktan çekinmem gördüğünüz üzere fakat bu beni kötü yapmaz herhalde. İyiye giden yollarımız farklı demek ki. Ve benim de bu insanlar için kötü birşey düşünmediğimi anlamış olmalısınız. Herneyse laflarımla sizi daha fazla sıkmayacağım. İnandığınızı yapıyorsunuz ve gücünüz de burdan geliyor besbelli. Bundan da vazgeçmeyeceksiniz. Fakat ben de iyi olduğunu düşündüğümü yaparım. Sizse iyi olduğuna inandığınızı. Farkımız bundan ibaret. Beni kötü bellemeyin. Sadece benim düşüncelerim sizin inaçlarınızla çelişti."

Paladin düşüncelere dalmıştı. Nal sesleri geldi ardından. İnsanlar geliyordu kasabaya sürekli kendisi de gelmişti. Madem yardım edecekti. Kendini ispatlamalıydı. Ã?yle olacaktı ya. Zaten ispatlamaya gelmişti kendini. Bu biraz zorlaştıysa da yapacaktı. şimdi ise belli ki yaklaşanlarla ilgilenecekti paladin. Ã?yle ya korumak onun göreviydi. Nereye kadar koruyabilecekse? şimdi artık herkes Ephron'u tanıyordu. Bu da bir aşama değil miydi?

Bir süre gelenlere baktı fakat tanımıyordu. Halkın arasına doğru gitti adımları.
*Ephron
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ne garip bir tartışma yaşanmıştı. Ã?yle görünüyordu ki büyücü de Paladin de herkesin iyiliğini düşünüyordu. Lemmak kendisinin artık geri plandan kalabildiğine biraz olsun sevinebiliyordu. Yok o bir lider değildi. onlar gibi insanları cezbeden bir yanı yoktu. Birazcık tanıyordu işte kasabalıyı. Kasabalı da onu tanıyordu. Güveniyorlardı da biraz. Büyücüde eksik olan şey onda vardı güven... Fakat büyücüde farklı birşey vardı. İnsan inanmak istiyordu ona. Fena şeyler demiyordu ki. Yalan söylemediğini de kanıtlamadımıydı. Yok ama hemen de nasıl herbişeyi teslim etsinlerdi. Ne yapmıştı ki? İyi niyetli olmak yetmez. Bişeyler yapacaktı ki, ispatlayacaktı ki kendini öyle güvensindi. Hana adam alırkken bile aklındakırk kere tartardı.

Bunları düşünürken bir de ne görsün. Doğru olabilir miydi? Daha yakından bakmak için ilerledi. Ağzı bir karış açık kaldı. Kahverengi yırtık pırtık cübbeli o adam, handaki o adam. Buraya geliyordu. Olamazdı. Gerçi gelmesi o kadar gerip değildi ama işte öylesine şeyler yapabilen bi herifi tekrar görmek bile şaşırtmaya yeterdi. Büyücüye falan da benzemiyordu. Hem onal konuşmuştu. Görev ya da ona benzer bişeyler bile vermişti. Paladinin ile konuşuyordu şimdi o adam. Yakınlarında durmuştu öylece bakmıştı Lemmak. adam da görse onu tanırdı herhalde. Ã?nceden bayılmıştı. Bu sefer de bir fena oldu. Yok ama bayılmayacaktı. Aaaa büyücünün dediği gibi kaframan değil miydi o. Teee cehennemlerden geldiydi. Garip bir adam yüzünden bayılmayacaktı. Ama şaşırmasına haa engel değildi. Ağzı yarı açık izlemişti sadece.

*Hancı Lemmak
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel miğferini çıkaran savaşçıya boş boş bakmaktaydı..
şovalyenin gözleri bile sonuna kadar açılmıştı ve yüzünde mağrur bir gülümseme belirmişti..

şaşkınlıkla şovalyenin ağzından bir laf çıktı

''Feoran Fireblade..''

Horcoel bir elini güçlü savaşçının omzuna atarak sözlerine devam etti..

''Arkamı korumak..''Horcoel gülümseyerek adama doğru baktı..''Aah güçlü dostum..O günü dün gibi hatırlarım..''
Horcoel gülümsemesini keserek daha ciddi bir vaziyette bakmaya başladı adama..

''Seni gördüğüme gerçekten çok sevindim eski dostum..Ancak seni buralara iten şey nedir..''

Horcoel savaşçıyı süzerken yanına gelen yaşlı adamı farketti..Horcoel adamı izledi savaşçı dostunu unutarak..Adamı bir yerden hatırlıyor gibiydi ama bu hatıralar geçmişten kalan rüyalar gibi siliklikten ibaretti..

Adamın üzerindeki kahverengi cübbeyi gördügünde şovalye bir an gözlerini kıstı ve aklına saniyenin onda biri gibi kısa bir zaman diliminde bir görüntü gelip aynı hızda yokoldu..

''Onkasabanın üzerinde bir tepe ve Sir Logan ın yeniden dirilişi..Bu sırada duyulan bozuk bir flüt sesi..''

Horcoel gözlerini bu silik hatıra karşısında irkilerek açtığında adamın ona baktığını farketti..Adamdaki bilgeliği ve tuaf enerjiyi hissetmemesi imkansızdı..Tuaf bir olaydı Horcoel için..Sanki söyleyecek gibiydi adamın ismini ancak bir tür güç engel oluyor gibiydi şovalyeye..Yaşlı adam sonunda seslenmişti şovalyeye..

''Hey evlat.. Diğer şovalyeler enrde?? nereye gittiler?? niye bitek burda sen kaldın?"

Horcoel Feoran a dönerek bir kez seslendi..

''Dostum beni biraz beklemen gerekşyor..''

Horcoel ardından seri bir haraketle kutsal bineğinden aşağıya inerek adamın yanına yaklaştı..

''Diğer şovalyeler Tapınak koruyucusunun çağrısı üzerine gittiler bilge bayım..Bende çağrılmıştım ancak onkasabalıları yanlız bırakamazdık..Ve ben kasabayı korumak kollamak ve gerektiğinde önderlik etmek için kalacak gönüllü oldum..Adalet ve Lord Oren adına yardım gelene kadar onkasabalıları koruyorum..''

Horcoel adamı izlerken uzun sarı saçlarının esen ani bir rüzgarla savruldugunu hissetti..Neler oluyordu..Bu..Bu adam..

''Siz...Siz..''diye fısıldayabildi şovalye adama doğru..Garipti..Neden söyleyemiyordu..Neyi söyleyemiyordu..Halbuki bir saniye önce aklındaydı..
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

yaşlı adam sakallarını sıvazladı... şovalyeyi şöle bi süzdü...

"hmm asilce bir davranış evlat, çok asilce.. peki bi şovalyenin komutanının yanında olması gerekmezmi?? özellikle çağrılmışsa?? Ya komutanının sana ihtiyacı varsa?? ya da daha kötüsü vardıysa...O zaman ne yapacaksın şovalye.. bunun sorumluluğunu kaldırabilcek kadar geniş omuzların varmı??KOmutandan da öte bir dostu yüzüstü bırakacak kadar çok mu önemsiyorsun biz kasabalıları??"
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel garip bir eda ile adamı süzdü..Bu adamda tanıdık gelen şey neydi..

''İhitiyacı oldugu zaman hep yanında olacagımdır..''Diye cevap verdi Horcoel adama fısıltıya karışan bir ses tonu ile..Adama karşı sesini çıkaramıyordu..Nedenini ise hatırlayamıyordu..Garip bir karmaşa idi..

''Bayım bir paladin olarak etrafımdakilere karşı sorumluluklarım var..Bunun nedenini komutanım da anlayışla karşılayacaktır..Oda bir paladin..Anlayacaktır..Eğer gitseydim onkasabalılar yanlız kalıcaktı..Evet kesinlikle tapınak koruyucusu da burada kalıp insanları korumamı isterdi..''

Horcoel yaşlı adamın sözlerini tam olarak dinleyememişti nedense ancak sesler beyninde yankı yapmaya ve kendisini hatırlatmaya zorlamıştı..

''Daha kötüsü vardıysa..''diye fısıldadı şovalye..''Adaletin Lordu Oren e şükredelim ki böyle birşey olmasın yaşlı bilge''dedi..''Aynı anda iki yerde olamam..Elimden geleni yapmaya çalışıyorum..Siz onkasabalılar ve bu diyar için..''

''Komutandan da öte bir dostu yüzüstü bırakmakmı..''

Horcoel boş bir ifade ile adama doğru baktı..Baktıkça içi biraz tuaf oluyordu gerçi..Bu adam..Logan ile arkadaşlıgını nasıl bilebilirdi
Yoksa..Ama bu..Olamazdı..

Horcoel boş bakışları bırakarak yalvarır gözlerle bakmaya başladı yaşlı adama..şimdi daha iyi tanır gibi olmuştu adamı..Ancak hala ismi telafuz edemiyordu..Bir güç..Ah bu güç onu engellemeseydi..

Gerçi bu güçte tanıdık gelmeye başlamıştı şovalyeye..

''Bildiğiniz birşeymi var yaşlı bilge..Logan ve şovalyeler hakkında..Lütfen söyleyin bana..Lütfen..''
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

yaşlı adam kitabın içinden bir sayfa kopardı ve şovalyeye verdi.. orda şunlar yazmaktaydı

"Logan atını hırsla sağdaki hırsıza doğru yöneltti.Zırhlı komutan karşısındaki onursuz adama hışımla ilerliyor atının dalgalanan yeleleri arasında miğferinin arkasından onu izliyordu.

Lanet!!!

Logan atıyla tam hırsızı ezmeye yeltenmişti ki hırsız daha kıvrak bir hamleyle kendini kenara fırlattı.

Hemen atını durdurdu Tapınak şövalyesi,bu sefer kılıcıyla daha kesin bir hamle yapacaktı.ilerde gitgide yayılan bir dalgayla savaşın beşiğine yaklaşan Grubu gördü.

Cervantes!Tapınaktan getirdiği atlı grubuyla şanlı bir edayla yardımına gelmişti bu zor anında Tapınak Liderinin.Atı başını düşmana çevirdi Logan kılıcını kaldırdı.

Tam o sırada gözü başka birine takıldı...
Dev Savaşçı koca elinin birini havaya kaldırmıştı göğü avuçlarcasına.
Ve aslında Hiç duymak istemeyeceği söz ağzından çıktı.

"Ã?L!!!"

Logan ın terler içindeki yüzü bir anda kasıldı.Nefes alamıyordu sanki.birisi onu boğazlamışta sonsuz ölüme sürüklüyormuş gibi bir his.
Hayır hissizlik.

Logan aynı anda atından düştü.Dizleri üzerinde kalakaldı ,mücadele ediyordu,neler döndüğünü anlayamamıştı.
Göğsü sıkıştı ,gitgide daralıyor ,kontrol elinden gidiyordu.

Ağzı ve burnu kanlarla kaplandı.Damarları patlayacakmış gibiydi.Daha fazla dayanamazdı...

Tanrısı Oren e yalvaramıyordu.onun kutsayışını hissetmeye çalışıyordu.

Başı önüne düştü yereyığılıverdi.

25 kışlık yaşamıyla ,diyarda bağlılığı ve sadakatiyle Tapınak şövalyelerinin başına geçmiş Logan ölmüştü..."

horcoel bunları okuduktan sonra başını kaldırdıında yaşlı adam orda değildi
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel in kalp atışları gittikçe hızlanmaya başladı yaşlı adamın ona uzattığı kağıdı okurken..Gittikçe hızlanıyordu ve yüzünden ter damlaları akmaya başladı..Havanın gittikçe ısındığını hissetti şovalye..Evet gerçekten ısınıyor gibiydi hava..Ancak herşey kağıttaki şu sözleri okurken Horcoel için sona ermiş gibiydi..

''Dev Savaşçı koca elinin birini havaya kaldırmıştı göğü avuçlarcasına.
Ve aslında Hiç duymak istemeyeceği söz ağzından çıktı.

"Ã?L!!!"

25 kışlık yaşamıyla ,diyarda bağlılığı ve sadakatiyle Tapınak şövalyelerinin başına geçmiş Logan ölmüştü..."

Horcoel sayfayı indirdi ve sağ avcuna bıraktı..Sıkmaya başladı sayfayı..Yüz hatları gittikçe kasılmaya ve bakışları donuklaşmaya başladı..

''Tapınak koruyucusu Logan..''Dedi Horcoel..''Öldümü..Ama bu..Bu olamaz..Nasıl..Neden..''

Horcoel ellerini başına doğru götürdü..Bu doğruydu..Logan onun için bir liderden fazlası..Onun tapınaktaki en iyi dostlarından biriyidi..Ve bunun kaybı fazlasıyla büyüktü..

Horcoel ellerini açarak sayfaya tekrar baktı..Ve sonra etrafına..Gözleri ile yaşlı adamı aramaya çalışıyordu ancak bulamıyordu..

Horcoelin garip ruh hali üzerine kutsal atı Silverhorn da kişneyerek yanına gelmişti paladinin..Horcoele birşeyler olmuştu..Ancak ne..Paladinin ise kutsal dostuna sadece donuk bir bakışı atmıştı..Sadece donuk bir bakış..

Ardından Horcoel hiçbir söz söylemeden avucunda kağıd parçası dizlerinin üzerine çöktü..Gözlerini kapadı ve düşünceleri ile tanrısına doğru seslendi..

''Ey yüce Oren...Adaleti yaratan ve koruyan..Doğrumu bütün bunlar...Kaderini yaşayamadan düştümü tapınak koruyucusu...Asla adaletinizi yargılamam yüce lordum..Ancak Logan ın kaderi bu muydu...''

Horcoel içinde büyük bir savaş patlak verircesine duraksadı..

''Lordum sizinde bildiğiniz gibi Logan benim için bir liderden çok değer verdiğim bir dostumdu...Bana ihtiyacı oldugunda yanında olacaktım..Ancak olamadım..İnsanlarında bana ihtiyacı vardı..Söyleyin bana Lordum..Logan için hala bir şans varmı...Kader asla durdurulamaz ve kaçınılamaz Lordum bunu biliyorum ama size yinede yalvarıyorum..Loganı geri getirmek için bir şansımız varmı..''Bir an duraksayan paladin devam etti düşüncelerine..''Bir şansım varmı..''

Horcoel bir yandan tanrısından ileti beklerken bir yandanda yaşlı adamı düşünüyordu..Artık kim olduğunu az da olsa tahmin etmişti..şovalyenin suratında hüzünlü bir ifade hakim oldu..
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Horcoel in etrafındaki görüntü değişti karanlık bir boşlukta duruyor sorgulanırcasına üstüne bir ışık hüzmasi iniyordu..

"Logan ın yanında olamadın , bunun için acı çekiyorsun.. bunun için ne yapardın?? ya da neden yapmadın? benden bir şans idtiyorsun bilmelisin ki hayat en değerli şeydir öğretilerime göre.. bir cana eşdeğer birşey ancak bir can olabilir, Logan'ınki için kendininkini ortaya koyarmısın şovalye??"
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel sessizce kendisini Lordunun kutsanmışlığına kaptırdı..Bir an için yüzünden geçen enerji dalgaları yaladı suratını..Horcoelin kalbi Lordundan aldığı cevapla bir anda garip bir enerji ile dolmuştu..

''Evet..''dedi şovalye..''Ã?ektiğim acı gerçekten büyüktür lordum..Bunun için herşeyi yapardım..İnsanları yanlız bırakmamak için çağrısına gitmedim..Ben..Ben..Sizin öğretileriniz üzerine kurdum hayatımı..Ve canımı koyarım Lordum..''Evet Lordum kesinlikle koyarım..Logan benim en iyi dostlarımdan birisi ve onun için hayatımı seve seve koyarım..En kötü ihtimalde bile Dostumun yanında olacağını bilmek bile bana yeter..Ancak onun ışığını tekrar bu diyara yayabileceksem elimden ne geliyorsa yapacağım Lordum..''
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

"BUrda dostun değilim horcoel, ölmüş birinin diyara dönmesi de istediğim birşey değil, anlaşma şudur...

1- Logan ın yanına gönderileceksin ve onu geri dönmeye ikna edeceksin, Logan orda kalmayı da seçebilir..o zaman kaybedersin..

2- loganla gelmek iiçn uzun ve zorlu bir yoldan geçeceksin, bu yolda düşersenorda kalacaksın...

3- paladinlik güçlerin seninle olacak ama dualarına cevap bulamayacaksın...

bu konuda destekleyicin değilim....

Kabul ediyormusun??
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel Lordunun sözlerine karşı kalbinin üst taraflarında bir yerde enerji kıvılcımlarını hissetti..

''Anlıyorum Lordum..Ve kabul ediyorum..Düşeceksem de Loganla beraber düşecegim..Geri dönersemde onunla beraber dönecegim..Yolum kesindir..''

''Yanlız sizden birşey istiyorum Lordum..Eğer makul ve adaletli görürseniz..Ben gittikten sonra onkasabalıları koruyacak kolluyacak birisi olmayacak..Ama artık kasabada güvendiğim bir dostum var..

Adı Feoran Fireblade..

Bu görevi benim isteğim ve sizin izninizle ona devretme gibi bir hakkım varmıdır acaba Lordum..Yada kasabalıları koruyacak sizin izninizle başka birisi..Lütfen yüce adeletin Lordu Oren bana ne olacağı umurumda değil..Ancak lütfen kutsamanızı onkasaba insanları üzerinden eksik etmeyin..''
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Kabul, şimdi git ve arkadaşına görevini devret...

Sonra, LOgan ın yanına gönderileceksin..

rp dışı=Horcoel rp ye" Loganın hayatı için" başlığında devam edecektir
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel kafasını önüne eğer ve ''Peki Lordum Sağolun..''diye fısıldar ufak sözlerle..

Ayağa kalkıp etrafına bakan şovalye bir anda onkasabalıları görür..Savaşçı arkadaşı ise onu geride beklemektedir Horcoel in söylemiş olduğu gibi..
Horcoel adama yaklaşır ve..

''Feoran..''dedi şovalye..''Senden önemli birşey isteyecegim dostum..Onkasabayı şu ana kadar korudum ve kolladım..Buraya bana yardım etmeye geldigini söylemiştin değil mi dostum..şu anda çok önemli bir göreve gitmem gerekiyor..''Horcoel savaşçıya başı eğik bir vaziyette seslenerek..

''Ben geri dönene kadar Onkasabayı tüm yabancılardan ve tehlikeli kişilerden koru ve uzak tut..Eski bir komutansın..İnsanları yönetmek ve onlara örnek olmak senin kanında var..Senden rica ediyorum..Lordum Oren in adına..Onkasabalıları ve burayı sana emanet ediyorum..Kabul ediyormusun...''

Horcoel büyük bir sessizlikle savaşçı dostuna arkasını dönerek atını yanına doğru çagırdı..Atına bindi ve son kez dostuna seslendi..

''Küçük yaratıklar dostumuz..Beyaz cüppeli büyücüye dikkat et..''

''Lord Oren in kutsaması üzerinde olsun..''

(Rp dışı:Feoranı cep telefonundan aramış ve görevi kabul edip etmeyecigini sormusumdur oda tamam demiştir..Girip rpsini yazıcak birazdan zaman yetmedıgınden ben önce yazmak zorunda kaldım..)

Horcoel giderken gözlerini kapattı ve boşluğa..Lord Oren e seslendi..

''Lordum..''
''Ben hazırım..''
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Horcoel in bu sözlerinden sonra varlığı yavaş yavaş bu düzlemden silindi
Feoran
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Feoran »

Feoran yavaşça atından indi ve Horcoel'in gidişini izlemeye başladı. Sonra başını öne eğdi. Bir süre sonra başını tekrar kaldırdığında onkasabalılara bakıyordu. Artık bu insanlar onun sorumluluğundaydı. Bu alışık olmadığı bir görev değildi. Sonra Horcoel'i düşündü. Kader yine kendisini tam ona ihtiyacı varken karşılaştırmıştı.
Locked