yhamos wrote:Eğer rolünü üstlendiğiniz karakteri kurgunuz doğrultusunda yaşayarak oynabiliyorsanız ve oyuncularınız bundan büyük haz duyuyorlarsa ne mutlu size
Abi konuyla alakasız bir post olmamış mı bu? Bir fikir belirten cümle değil şu sarfettiğin sözler... Yukarıdaki tartışmayla hele hiç alakası yok... Neden? Neden böyle bir post atma gereği duydun?
Yeni yetme frpcinin gurur kaynağıdır dmlik.Ben dmim,ben dmim diye dolaşır durur.
Aslında Dm bir bakıma pokerde kartları dağıtan hatundur.Hakem gibi birşeydir.Ancak dmlik için gerekli kural bilgisi vardır.Haa birde sağlam sinirler olması gerekir.Özellikle tecrübesizler varsa grupta "abi thac0 neydi yaa bi izah edermisin"gibisinden suallarla karşılaşırsınız.
Yani biraz oyun deneyim ve kural bilgisi olan herkesten dm olur.Kitap yazmıyorsunuz sonuçta.Zaten tecrübeli dm oyundan önce senaryoyu kurar hatta hazır senaryolardan yardım alır.Kaynakları varsa hiç zorluk çekmez.
Yani dmlik,playerlık çok farklı şeyler değildir.Gerçi yeni başlayan biri rahatlıkla player olur ancak dmlik için biraz oyun deneyimi gereklidir.
Ayrıca dm tanrıdır hededir hödödür yanlıştır.Dm questleri hazırlar playerlerin önüne engelleri koyar.Ancak playerlar aslında özgürdür.Ki bu özgürlük kısıtlanırsa,dm uyuzluğuna lvl 2 adamın karşısına dracolich çıkarırsa oyuncular onu bırakır.
Bu kadar da basittir.
Birincisi,Bundan bir önceki mesajımda kişisel tatminler söz konusudur.
İkincisi, amacım bu başlık altında konuşulan ve dm'likle oyunculuğu karşılaştıran ve bu başlıktan azda olsa kopmuş olan muhabbete tat katmaktır.(Her zamanki gibi iyi niyetli bir tat)
Üçüncüsü ve sonuncusu,sen bu mesajı yazarken başlıkla alakasız bir diyoloğa yöneldiğini düşünmedinmi canım kardeşim.Bu ufak konuşma benim ufak olan yorumumdan daha anlamsızdır.Maksat eğlenmek ve öğrenmek.
Karışmak istemem yalnız böyle bir konuda polemik gereksiz.
yhamos wrote:Eğer rolünü üstlendiğiniz karakteri kurgunuz doğrultusunda yaşayarak oynabiliyorsanız ve oyuncularınız bundan büyük haz duyuyorlarsa ne mutlu size
Güzel demiş bence yhamos.Hem konuyla alakasız olduğu söylenemez.
Turkleader wrote:
Abi konuyla alakasız bir post olmamış mı bu? Bir fikir belirten cümle değil şu sarfettiğin sözler... Yukarıdaki tartışmayla hele hiç alakası yok... Neden? Neden böyle bir post atma gereği duydun?