En kaliteli kahramanlar.....(mitler)

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
FINGOLF
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FINGOLF »

bence kesinlikle hektor onun tek düşündüğü yurdu aşil gibi şanı için savaşmıyor
XenderCagE
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by XenderCagE »

Yunan mitinde birçok kahraman vardır ancak en hakikatlisi elbette Herakles'tir. Güçlü ama aptal olarak gösterilse de oniki görevi bilenler varsa eğer hepsinin de zeka dolu bir çözümle bağlandığı görülür. Bunun dışında Bellerophontes kahraman statüsüne konabilir. Ã?ünkü Pegasus'a eğer vurmasından başka Kaimera adlı bir canavarı öldürmüştür( Aslan başlı ve yılan kuyruklu) ve bakışlarıyla insanı taşa çeviren Medusa'nın başını kesmiştir....

Diğer mitlerde Thor ilginç bir kahramandır... Mısır tanrılarından ölen insanın ruhunu karşılayan Anubis, savaş ve yıkımın tanrısı Seth'i beğeniyorum....
Kehanetler ancak gerçekleştiklerinde ıspat ederler kendilerini...
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

HERAKLES TABİKİ ZEUS'UN OğLU AYRICA HERKÃ?L MİTİNİN ÖZÃ?NÃ? OLUşTURUR ZAMANLA HERAKLES HERKÃ?L MİTİNE DÃ?NÃ?şMÃ?şTÃ?R.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

dfunk wrote:HERAKLES TABİKİ ZEUS'UN OğLU AYRICA HERKÃ?L MİTİNİN ÖZÃ?NÃ? OLUşTURUR ZAMANLA HERAKLES HERKÃ?L MİTİNE DÃ?NÃ?şMÃ?şTÃ?R.
anlayamadım be hojam :D
yani herakles'in yunanistandan romaya geçişini mi sölemek istedin?
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Sanırım Herkül'le Herakles'in aynı kişi olduğunu belirtti. Ben de tam anlayamadım açıkçası.
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Herkül miti Herakles efsanesinin daha masallaşmış halidir demeye çalışıyorum.Yani Herkül Herakles daha fantazi hali oluyor efsanenin efsanesi gibi bişey.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Abi Herkül Heraklesin Türkçesi... Yani en azından ben ingilizlerin Herkülü kullanmadığını biliyorum. Biz Türkçede nasıl Aristotalesi Aristo Sokratesi Sokrat Platonu Eflatun yaptıysak Heraklesi de Herkül yapmışız...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

herkül ingilizcesi hercules değilmiydi?Herakles bildiğim kadarıyla bir kraldı herkül gibi oda bazı sınavlara girmişti ama herkül o sınavlara tanrı olmak için girerken herakles ölen ailesini tanrıların canlardırması için ikna etmek için giriyordu yanılıyorda olabilirim.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Galiba Herakles de Yunancası oluyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

abicim yanlışın var aynı eleman bunlar.
Herakles yunancası = hercules latincesi...

yahu bunu 1 kaç sayfa öncede yazmıştım ben galiba ehehe :D
alyugel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by alyugel »

İlyadayı okudum. Oddyseus da yunan myth'inin en iyi kahramanıdır. Ayrıca "Epic Level Characters" kitabını okuyan varsa anketteki isimlerden YALNIZCA Oddyseus'un kitaba dahil olduğunu görmüştür...
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Bence bu ankette duygularınızla değilde gerçekçi olarak baktıgımız da tek bir sonuç çıkıyor...Akilis..
[/list]
I cry.when angels deserved to die
Lord_Soth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Soth »

ama bu bi anket ve herkesin fikri soruluyor o yüzden duygularımla bakıyorum ve Hektor diyorum üstünede tanımam delikanlı çocuk çünkü...
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Abi bence hektor en iyisi adama bu kahramana bayılıyorum özellikle yaptığı haraketler beni hasta ediyordu gerçi filmde kötü bir ölümle sonuçlandı ama bir kahraman için dövüşte ölmek bile ayrıcalıktır

saygılarla
<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
bilge khan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by bilge khan »

:!: bi kere dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var. Listede yazan zat-ı muhteremlerin hemen heepsi yunan- bi tane misirli hariç.Yahu dünyada kahramanı bi yunanlı kadınlar mı doğuruyor??
Post Reply