Beyler geyiğe sarmışssınız olayı ama ben cevabımı yazayım
J.R.R. Tolkien
Beyler bir kere ''yaratan'' ve yaratmaya cesaret eden kişi kendisi.Diğer yazarlar da çok iyi fakat bir şey yazmak için çok uğraşan (tüm dünya edebiyatında) yazarlardan biri.Yeni bir dil yaratmış bu dilleri yaratırken tam bilmiyorum bilenler düzeltsin , Latince ve Özbekçe alfabelerinden yeni bir dil yapmış öyküyü sanıyorum 12 sene de bitirmiş ve öykü içinde kendi kurallarına en sadık kitabı yine bu adam yazmış.
Kusura bakmayın ama bu adamın inanılmaz ve de öbür yazarlardan 5 gömlek üstün olduğunu düşünüyorum.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
arkadaşlar BENCE tartışılması bile abes olan bir yazar... hele 'sadece fantezinin temelini atmış o kadar ' demek çok büyük bir ayıp... tolkien deki tasvirleri hiçbir kitapta görmedim hele insanı soktuğu ruh halini hiçbir yazarda yakalayamadım...
belki daha fazla kitap yazmaya devam etseydi çoğunuzun fikri değişik olurdu.. ya da yüzüklerin efendisinin tamamını okuyabilseydiniz....-- bence tabii --
raist demiş ki
Cidden Conan okuyan yok mu delireceğim
abi okumamızda emeği geçecek bir kitabın varsa seveseve okuyabilirim... bulamıyoz ki okuyalım
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Ben,Conan okumadan Düşsel dünyay adımını atan bir insan olmadığına inanamam.Ayrıca bana göre düş ile gerçekliği en iyi betimleyen çizgiroman Conan'dır.Ayrıca Conan'ın yabancı dilde bir çok romanı da bulunmaktadır.Bu romanları okuyanın en az Tolkien,Salvatore,Eddings,Moorcock...kadar çok seveceğine eminim...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Yukarıda belirttiğim konuda bir yanlışlık yoktur...Dikkatinizi çekerim;sadece çizgiromanı değil,romanları zaten bulunmakta ve sanırım bilenler vardır,bu çizgiromanlar genellikle romanlarından türetilmiştir...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Benim de tercihim Tolkien'den yana. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nde tasvirleri ve anlatımı mükemmel, karakterleri oturmuş ve kurgusu sağlam. Ayrıca yarattığı Dünya ve Tarihi oldukça etkileyici.
Margaret Weis'ı çok başarılı bir yazar olarak görmüyorum. Ejderha Mızrağı'nın karakterleri son derece detaylı işlenmiş, güzel karakterler. Bu da kitabın oynanmış bir oyundan yazılmasının avantajı. Faka Weis'ın anlatımını yeterli bulmuyorum. Akıcı değil bence.
Salvatore da 'usta' bir yazar değil. Anlatımı güzel ve tasvirleri fena değil. Ancak çok da yaratıcı biri değil kanaatimce.
Salvatore tipi yazarlar tamamen örnek olarak Tolkieni almışlardır.Fakat kanımca LOTR en iyi fantastik kitap üçlemesi olup bu tartışılmaz.Ama Salvatore apayrı bir kişi adamın sanırım 9 kitabını okudum ve iki falsosu dışında(Abartma ve dandik isimler)hiç bir kötülüğü yok bu yüzden....
sana katılıyorum abi. diğer yazarlar ya tam bik karekter oluşturamıyo ya da hikayeyi iyi bağlayamıyo ama margeret ve raymonun kitaplarını görünce direk okunur diye düşünüyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k