Danışmalar ve krallarmış.. peh.

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Danışmalar ve krallarmış.. peh.

Post by Shadowmaster »

Elaine Cunnigham'ın iğrenç iki kitabını okudunuz mu?

Ne düşünüyorsunz?
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

walla adı ole olan kitabı ben okumadım ve okuyanda az bulunur. uyardığın için saol. bakarsın kitap krizi gelince yanlışlıkla okurum ama çoook zor bi ihtimal :D :P
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Kitap yazamıyorsan yazma kardeşim.Kadın hiçbirşeyi tasvir etmiyor,sanki kendisi biliyor diye illa okuyucu da bilecek.Hasta iğrenç bir olay.Hem ben bu kitabın nasıl bir Forgotten Realms ile bağlantısı var çözmekte zorlanırdım eğer üstünde yazmasaydı.Sürekli olaylar dönüyor,biri birinin yanına gidip konuşuyor,öbürü birine ültimatom veriyor,biri diğerini tehdit ediyor en sonunda öyle iki satır bir dövüş tavsiri oluyor yazar diye çıkıyorlar işte.Kitapta ayrıca paso atasözü var ha !!! Eğer atasözleri için bir kitap almayı düşünüyorsanız kaçırmayın,üstelik tamı tamına 17 milyon !
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sıkmadan tasvir edebilen yazarlar en başarılı olanlar bence...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Choosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Choosen »

sıkıcılıkta Shannaraanin Kılıcı serisinin eline hic bir kitap su dokemez.
gordugum kadariyla bu arada bu forumda bayagi bir Ellaine Cunningham dusmanligi var.
bence ara sira drizzt ve dragonlance disinda birseyler okumak iyi oluyor.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

tasvirin kralı Tolkien'de vardır
adam oturup iki paragraf boyunca doğa tasviri yapar
ve doğrusunu söylemek gerekirse hiç sıkmaz beni

ama tabii Tolkien ulu manitu!!

Cunningham'ın "sade" olma adına bazı gerekli şeyleri geçiştirdiğine katılıyorum
fakat okumaya değer
en azından olmadığını görürüz

beğenmediğimiz kitaplar çıkmazsa beğendiğimiz kitapları değerli kılacak bir şey kalır mı?
Choosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Choosen »

pyros wrote:tasvirin kralı Tolkien'de vardır
adam oturup iki paragraf boyunca doğa tasviri yapar
ve doğrusunu söylemek gerekirse hiç sıkmaz beni

ama tabii Tolkien ulu manitu!!

Cunningham'ın "sade" olma adına bazı gerekli şeyleri geçiştirdiğine katılıyorum
fakat okumaya değer
en azından olmadığını görürüz

beğenmediğimiz kitaplar çıkmazsa beğendiğimiz kitapları değerli kılacak bir şey kalır mı?
katiliyorum
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

aslında çokta kötü bir seri değil. yani karakterler çok iyi en azından Tzigone benim için hep öyle oldu....

tasvir bakımından kısıtlı ama yaptımı tam yapıyo bence. tek eksiği dövüşler anlatımsız ve kılıç ritmlerinden bile bahsetmiyor.
yani salvatore'un ..

(sadece bu yönden karşılaştırıyorum yanlış anlamayın o babayken yanına o kadını koyamam) kılıç tasvirlerinden ve dövüş estetiğinden sonra bu kitapta bu olayın çok kısıtlı olduğunu fark ettim.
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben bu kitapları çok zevk alarak okumuştum doğrusu bu boyuttaki tepkiyi de anlamadım. Cunningamın çokfazla dövüş koyduğunu söyleyemem ama kitabı zevkli yapan daha çok dövüşler değil arka plandaki entrikalar. Ã?rneğin kiva iki kitabın sonunda bile hala onun ne yapmak istediğinden emin değilim ve kitap boyunca farklı tarafları birbirine düşürmek için yaptığı manevralar sanırım başka hiçbir frp kitabında görülmemiş (en azından okuduklarım) ölçüde karmaşıktı. Ve savaş sahnesi tamam dövüşleri çok güzel değildi ama ikinci kitabın sonundaki savaş sahnesi muhteşemdi. Nerdeyse unutulmuş diyarlarda bu kadar keyif alarak tek savaş diyebilirim . Mesela kristal parçasındaki savaş bana göre bunun yanında çok zayıftı. Üstelik büyünün bu kadar karmaşık kullanıldığı şu ana kadar gördüğüm tek savaş. Sonuçta dediğim gibi keyif alarak okuduğum bir kitap.. Ve sadece dövüş sahneleri kötü diye böyle yargılamak bana doğrusu haksız geliyor.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

kristal parçası salvatorenin ilk kitabıdır hoş görmek lazım

bu arada entrika ve menzoberranzan kardeş kelimeler
bu sebeple bence "homeland", "starless night" "siege of darkness" ve "servant of the shard" da feci entrikalar var

eh drow olur da aksi beklenir mi?
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Menzoberanzan da bayağı ciddi boyutta bir entrika olduğunu biliyorum Yine de bence Salvadore bu entrikaları cunnigham kadar bize yansıtamamış. Yanlış anlamayın kara elf düzeni ve genel kurallar güzel anlatılmış ancak bu entrikaların içine yeterince girmeyip Drittzin gözünden bakıyoruz. Bence ( yıldızsız gecede bunu aştığını kabul etmeliyim buradaki entrikalar çok zevkli idi yine de bence cunnighamın iki adım gerisinde)
Doğrusu Drittz hikayelerinde yıldızsız gecenin muhteşem hikayesine rağmen türkçeye çevrilen kitapların içinde en fazla hoşuma giden sürgün ama ben orda belki benimkine benzeyen bir arayışın ve bu arayışın içinde karşılaşılan dostların öyküsünü seviyorum. Ama entrikalar içiçe geçen komplolar deyince toplum olarak kara elfler aklıma gelse de kitap olarak danışmanlar ve krallar geliyor aklıma zaten bu kitap serisinde de yarı kara elfler komploların parçalarından biri oluyorlar.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

raini
daha siege of darknessı okumadın değil mi?

onu okuyunca bir daha fikir paylaşımı yapalım
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Evet okumadım ve heyecanla bekliyorum Çok güzel bir kitap olacak gibi geliyor .. Yine de Cunnighamın da kitaplarını aynı heyecanla bekliyorum. Özellikle danışmanlar ve kralların üçüncüsünü çıkartmayan Phoneix e epey bir dargınım.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

çok güzel bir kitap
birçok gelişme oluyor

bu arada yeni kitapları beklemek bence iyidir
susamayan, suyun tadını susayan gibi alamaz
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Bu başlıkta kötüleye kötüleye Phonoixin üçüncü kitabı çıkartmasını engellediniz yaa. şaka bir yana niye üçüncü kitabı çıkartmadılar . Bunca eleştiriye rağmen çevremden duyduğum kadarı ile kitap epey beğenildi.
Post Reply