sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Erondell söylediğine pek katılmıyorum çünkü tanıdığım gerçekte çok iyi olan bir insanın (iyilikten kastım melek gibi falanhiç kötü duygular beslemeyen ) inanılmayacak dercede güzel CE - Assassin oynattığına şahit oldum. Yani insanlar kendinden bir şey katmadan da pekala frp oynayabilir. Soru katılıyor mu değil de katmalımıdır diye soruluyor ise cevabım yine katılmamamlı yönünde. Yani istersen oyunda kendini yarat ama bu benim diye oynatma.
Anlatabiliyormuyum, çünkü kendim bile zor anladım
Anlatabiliyormuyum, çünkü kendim bile zor anladım
Been there. Seen that. Got the scars.
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Bence karakterler gerçek kişiliği yansıtMAYABİLİRLER... Yansıtanlar olur ama bir karakteri doğru oynamanın en önemli koşullarından biri tahlil gücüdür. Eğer oynatacağınız karakteri iyi tahlil edip ona göre davranırsanız, başarılı rol yaparsınız. Eğer doğru düzgün tahlil edemez, yapacaklarını belirleyemezseniz tık tık, tey tey* olursunuz...
Ayrıca ben şu ana kadarki tecrüelerimden kaynaklanarak şu önermeyi getiriyorum; Gerçek hayatta karizması yüksek bir insan, oyunda düşük karizmalı adamı oynatamıyor... Asosyal, insanlarla pek konuşamayan 6 karizmalı çirkin bir adamı oynatamıyor gerçek hayatta karizması 12-14 filan olan insanlar... Mecbur her olaya karışıyor, muhabbetlere giriyor filan. Daha en son oynadığımız oyunda 6 karizmalı adamın karizmasını yükselttirdim bu nedenle
Bence karakterler sizi yansıtmadan edemiyorlar. Siz onlardan bir şeyler kapmasanız da onlar sizden bir parçayı mecbur içlerinde buluyorlar...
Saygılarımla...
Ayrıca ben şu ana kadarki tecrüelerimden kaynaklanarak şu önermeyi getiriyorum; Gerçek hayatta karizması yüksek bir insan, oyunda düşük karizmalı adamı oynatamıyor... Asosyal, insanlarla pek konuşamayan 6 karizmalı çirkin bir adamı oynatamıyor gerçek hayatta karizması 12-14 filan olan insanlar... Mecbur her olaya karışıyor, muhabbetlere giriyor filan. Daha en son oynadığımız oyunda 6 karizmalı adamın karizmasını yükselttirdim bu nedenle
Bence karakterler sizi yansıtmadan edemiyorlar. Siz onlardan bir şeyler kapmasanız da onlar sizden bir parçayı mecbur içlerinde buluyorlar...
Saygılarımla...
Türklider...
-
Erondell
- Kullanıcı

evet düşündüğüm gibi.... Ne olursa olsun masa üstünde bir şekilde doğaçlama tiyatro oynanıyor ve ses tonuyla bile anlatmak istediğinizi çok konuşmadan anlatabiliyosunuz. E bu da sizin manipulasyon yeteneğinize bağlı oluyor. Yani bir bard olabilir manipulasyon yeteneği yüksek olan biri ve büyük ihtimal bunu güzel oynayacaktır da....
<div>Karanlık, Işık ile dost olduğunda savaşlar kansız bir şekilde yapılacak.....</div>
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Oynadğımız karakterler aslında o anki psikolojimize bağlı.Hiç unutmam bi keresinde sırf karakterimin bir anlık sinirini devam ettirdiğim için bana o karakteri yasakladı DM.(neden? çünkü 2 karakterini öldürdüm hemde halfling-rogue'ydim
)Hem ayrıca bizi tamamen yansıtmamalı hatta araya DM girip sen böyle diyemezsin sen böyle yapamazsın demeli
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Bi arkadaş rol nedir diye sormuş. Uzun bir zamandan sonra da olsa cevaplıyayım dedim. Rol o anda hissetmediğin duyguyu hissediyor o anda bulunmadığın bir ortamda bulunuyor gibi ya da gerçekten olmadığın biri gibi davranmaktır. Çok üzgün bir günümüzde annemizi üzmemek için mutlu görünmeye çalışırsak rol yaparız, telefonda konuşurken henüz evden çıkmamışken yoldaymış gibi konuşurken rol yaparız. Telefonda arayan birine babamız ya da kardeşimiz olarak kendimizi tanıtım onlarmış gibi davranırsak rol yaparız. Rol yapmak ille de çok sanatsal bir şey değil zaman zaman herkesin hatta bazı durumlarda her gün defalarca bile yaptığı bir şeydir. Rol yaparken ille de bizle çok çelişen birinin rolünü yapmamıza gerek yok kendimizi bile oynayabiliriz. O işten atılmamış olan kendimizi...
Bunun elbette daha sanatsal yapılanı var. Bu alana yönlenmeyi düşünen arkadaşlara özellikle tiyatro ya da sinema alanında amatör olarakda olsa bir şeyler yapmalarını öneriyor. Frp daha çok eğlenme amaçlı yapıldığı ve sanatsal yanı biraz daha geri planda kaldığı için doğal olarak insan en çok zevk aldığı şekilde rol yapıyor.
Bunun elbette daha sanatsal yapılanı var. Bu alana yönlenmeyi düşünen arkadaşlara özellikle tiyatro ya da sinema alanında amatör olarakda olsa bir şeyler yapmalarını öneriyor. Frp daha çok eğlenme amaçlı yapıldığı ve sanatsal yanı biraz daha geri planda kaldığı için doğal olarak insan en çok zevk aldığı şekilde rol yapıyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
mefistofeles
- Kullanıcı

Tamamen katılıyorum. Gördüğüm kadarıyla sitenin son veri kaybında bu konu başlığı altındaki birçok mesaj silinmiş. Tabii doğal olarak benim birkaç mesajımda silinmiş. Baştan beri savunduğum şey bu; Canlandırdığınız karakter sizin real yaşamdaki karakterinizden izler taşımamalıdır. Aksi takdirde bunun adı rp olmaz.Shevarash wrote:Lafı dolandırmadan kesin bir cevap : Yansıtmamalıdır... Yansıtıyorsa iyi rp yapamıyorsunuzdur bu kadar basit. Oyunun amacı zaten olmadığınız biri olmak....
Only God can Judge me!