Savaş Taktikleri

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Savaş Taktikleri

Post by Sylvos »

Savaşçı bilindiği gibi bir savaş esnasında yalnız başınadır. Darbelere karşı onu koruyabilecek bir zırhı, ve en yakın yoldaşı silahı ve kuvveti. Belki de bir kalkanı.. Sahip olduğu ve güvendiği şeyler bunlardır. Ona yakarışında yardım edebilecek bir tanrısı, ya da doğa üstü güçleri (büyüsel güçler) yoktur. Her savaşta yaşamak için şansına ve gücüne güvenmekten başka çaresi yoktur.

Peki siz bir savaşçı iseniz ve bir rahip ya da büyücü ile savaşmak zorunda kalır iseniz, rakibinizi yenebilmek için uygulanabileceğiniz taktikleri yazınız...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
KUTBILTUNGA
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KUTBILTUNGA »

Büyü yapmasına izin vermemek asıl amacım olacağına göre,uzakta isem yayıma davranır ve zımbalardım.Eğer elimde menzilli silah yoksa,ne buluyorsam fırlatırdım ki,ben yaklaşana dek büyü yapamasın.
Eğer yakınına girmişsem,usturuplu bir kafa,akabinde tutar boğazını sıkar,belini kırar,ümüğünü sıkar idüm! :lol:
Cüppesini kafasına dolayıp,ağzına tıkmak da bir başka çözüm. :P
Yalnız geldik dünyaya;yalnız yürürüz yollarda.Bitmez yollar bizimdir;biziz kırılmaz irade gücünü yalnızlıktan alan.
BrokenBlade
Süresiz Banlanmıştır

Post by BrokenBlade »

Yakın menzilimdeyse basarım trip atağı.Büyücü bu.Yerden kalkamaz ki bi daha.Sora parçalara bölerim.Ama dedim ya büyücü bu.İnsiyatif olayı çok önemli.Bir anda kendini "Büyücü'nün sevimli köpeği Ã?omar" şeklinde bulmak da var :wink: .
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hareket etmesini engelleyecek bir konuma getiririm. uzakta isem. Ayrıca beni göremeiyorsa büyüde atamaz o yüzden gizliliği ön plana çıkarırım. Yakınında isem tutar yerden yere vut-rmaya başlarım. Böylece ne büyü yapabilir nede düşünebilir.

Yani ben yakınına gelene kadar ya beni görmemeli yada büyü yapamaycak duruma düşmeli harekt edemeyerek. Bunun içince Alchemical glue çok işe yarar. Atarsın adamın üstüne yapışır kalır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

öyle bir durumda tam ortaya ucar hepsini teker teker kestikten sonra baltamdaki kanın tadına bakardım.....

nihahahahahaha :evil: :evil: :evil: :twisted:
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

haldor_goraxe wrote:öyle bir durumda tam ortaya ucar hepsini teker teker kestikten sonra baltamdaki kanın tadına bakardım.....
Özgnüm, bu bir çözüm önerisi sayılmaz. :(
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Ben olsam hide kullanarak görüş mesafesinden çıkarım ve arkasına geçinceye kadar sesizce ilerlerim. Tabi genel bir savaşçıdan bahsediyorsak koşarak görüş mesafesinden çıkabiliriz ama karşıdaki bir fireboll gibi bir büyü yapıyorsa bu da pek bir işe yaramayabilir. Gerçi neyi nasıl en iyi yapacağın duruma ( çevre şartları, büyücünü yaptığı büyü vb ) bağlı
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

kaçar ve bir büyücü kiralarım. Sonra da gelip büyücü-büyücüyü oyalarken fantazilerimi gerçekleştiririm.
Harpy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Harpy »

O büyücü tanınmış biriyse,yahut ben onu tanıyorsam en azından,düşmanını bilir,öğrenirdim. Sonra da gidip onunla anlaşırdım.

Not:bu taktik normal bir büyücü için fazlasıyla işe yaramasına rağmen level farkı alıp gitmiş bir büyücüde işe yaramıyor,düşmanı da beni de topluca yenebiliyor.

Ayrıca göremeden fireball atamayabilir ama eğer büyücünün görünmeyen bir dostu varsa o zaman haber verme tehlikesi de mevcuttur
.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Büyücü gibi güçsüz, yavaş ve dayanıksız bir yaratığa karşı en iyi savunma saldırıdır denebilir. :D Eğer yakınsam üzerine uçarım. Eğer uzaktaysam erkekliğin %90'ı olan kaçma taktiğini uygulyabilirdim. Ya da bunun yerine hançerlerimden biriyle alnının ortasından zımbalayabilirdim. Aslında hançerin vurmasına da gerek yok, üzerine gelen bir hançer yağmurunu gören büyücü refleks olarak savunmaya çekil(melid)ir.

Eğer büyü yapmak için konsantre olmak gerektiğini bilecek kadar zeki bir savaşçıysam (:-P) dikkatini dağıtmak için elimden geleni yapardım. Yüksek sesle söylenen argo içerikli şarkılar dikkatini dağıtmazsa üzerine uçan eşyalar belki dağıtabilir.

Not: Yazıda hep büyücüden bahsettim ama rahipse de o şarkının içine tanrısıyla ilgili sözler ekleyin. :lol:

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

Büyücü stoneskin ve/veya türevlerini atarak senin fırlattığın şeylerden pek etkilenmeme yoluna gidebilir. Bu durumda erkekliğin şanı %90 kaçma kuralı uygulanmalı, mümkünse de kaçarken "büyüsüz gel allahsız" diye bağırılmalıdır :D

Rahiplere gelince 2.nd editionda yanlış hatırlamıyorsam dwarflarda bir kit var, tanrısına küfür edildiğinde rage giriyor ve karşı tarafa yazık ediyor. Yine bu durumlarda "yok abi sen yanlış anladın ben arkadakine küfrediyordum yoksa moradinle bir alıp veremediğim yok" diyip kaçmak en mantıklı çözüm :D

Konuya dönersek yakındaysa ve vurulabilir bir konumdaysa tekme tokat girişmek bile işe yarar. Ağzının ortasına sağlı sollu osmanlıları yapıştırınca büyücüye yazık olma ihtimali büyüktür. Ancak büyüye başladıysa artık çok geç deyip bir yana atlamak mantıklı olabilir. Rahiplerde ise durum biraz farklı bence çünkü onlar da hiç birşey olmasa da elindeki silahı savurmayı bilir. O nedenle başlangıçtaki gaza getirme büyüleri engellenmeli sonra da hızla sonuca gidilmelidir(saldırıııın!!) :D
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Zehir kulanmali. Ben karakter olarak zehirle, bacak arasina tekmeyle yada diger binbir türlü pis hileyle ugrastigim icin olayi yine pislige dökerdim. Hem zehir garantide sadece bir damla kanina karissa ondan sonrasi sonsuz rüyalar alemi. Eger zehirli bicaklardan kacmaya calisirsa buda bana yaklasacak zaman saglar ve ondan sonra bacak arasina bir tekme tam anlamiyla konsantrasyonu yok eder. :evil:
MeFiSTo23
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MeFiSTo23 »

yakın mesafe icin soyleyecek fazla bişey yok cunku buyucunun fazla bi sansı yok ama uzak mesafede ise buyucuyle takısmak cok mantısız olur en iyisi saklanmak ve dogru zamanı beklemek bence.
AZaZ3L
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AZaZ3L »

Bir Rahiple savaşırken ikinizde yakın dövüşe gireceğiniz için fazla uğraşmanız gerekmez ama bir büyücü sizi dewamlı çeşitli summon larla oyalayacağı ve dewamlı sizden uzaklaşacağı için onun karşında summonlarla ilgilenmeyip inadına büyücüyü kovalamak iyi olur..Tabi burda Yay weya harhangi bir Throwing Weapon ınız warsa çok işinize yarayabilir..

Yani birde büyücüyle rahibi öldürmek arasında dağlar kadar fark war...Yani zaten karşınızdaki büyücü 7-8.seviye büyüleri atabilecek kadar güçlüyse ona pek yaklaşmamak hatta kaçmak çok daha akıllıca olur..Ama gelişmiş bir Rahip bile olsa onun karşısında çok daha fazla şansınız war..

Yani Rahip buldun dal,10.seviye büyücü gördün kaç..Taktik budur :D

(bu arada bunları karşılaştıımız rakiplerle seviyelerimiz aynı olarak düşünüp yazdım..Saygılar.....)
AZaZ3L
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AZaZ3L »

Bu arada bende bi soru sorıyım siz olsanız bir büyücünün karşısında 2 kılıçmı kullanırsınız yoksa str nize güvenip greatsword tarzı büyük çift elli silahlar mı kullanırsınız?
Post Reply