Kitap Önerileri

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Sufferly wrote:anladım.. ancak çok fazla kitap oldu. sonuç oalrak bütün fantazya kitapları güzel...
Bu fikre aldanıp sakın "Shannara'nın Kılıcı" serisini alma derim.
Tamamen yüzüklerin efendisi taklidi olmaktan ileri gidemeyen kısaca "dandik" diyebilceğim bir kitap.
BrokenBlade
Süresiz Banlanmıştır

Post by BrokenBlade »

Ã?rümcek Kraliçenin serisine başla.
zulkarneyn
Kullanıcı
Kullanıcı

Kitap Önerisi

Post by zulkarneyn »

Zülfikar'ın Hükmü, yazar Saygın Ersin. Yakında devamı çıkar.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

:) Türkçe kitapları duydukça heyecanlanıyorum, umarım güzel bi kitaptır, en yakında alıp okuyacağım.

Bunun dışında önerebileceğim bi seri diyosanız, hala 2. kitabını merakla ve heyecanla beklediğim Ã?rümcek Kraliçe Savaşları (Adını tam hatırlayamadıysam özür dilerim arkadaşlar, o kadar zaman geçtiki ve ben hala 2. kitabını bekliyorum (<<<Ã?ıkmasını değil :) bi hayır sahibinin bana kitabı vermesini :p ) ki artık ismini bile tam hatırlamıyorum ama olayları ve karakterleri iyi hatırlıyorum ) serisi çok güzel bi seri.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
uwriel
Süresiz Banlanmıştır

Post by uwriel »

İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası

İhsan Oktay Anar - Kitab-ül Hiyel

İhsan Oktay Anar - Amat çıkmış bir de sanırsam ama daha okumadım. yukardaki 2'si ise ÖZGÃ?N ve KUSURSUZ kitaplardır..
GilthonieL
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by GilthonieL »

elenium ve tamuli serilerini tavsiye ederim eddingsten basit ve akıcı...
A Elberereth Gilthoniel
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
mori_istar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mori_istar »

Unutulmuş Diyarların ;Yıldızlar ve Gölgeler, şarkılar ve Kılıçlar serileri
ShRuiKaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ShRuiKaN »

eddings'in belgariad ve malloryon serilerini de sıraya koyabilirsin bence..
anne mccaffrey'in "dragonriders of pern" serisi de iyidir..
eddings ve tolkien etkisi bariz hissedilse de christopher paolini'nin eragon ve eldest kitapları da sürükleyici en azından..(3. kitabı yazmamış yannız daha;ortada kalıyo,sabrederim dersen :-P )
yine de ölüm kapısını ilk sıraya alman konusunda hemfikirim...

katılmadıklarıma gelince:)..
ihsan oktay anar kitapları fantastik öğeler içermesine ve oldukça iyi kitaplar olmalarına rağmen,tarz olarak farklı bi kategori bence.ayrıca dil olarak oldukça ağdalıdır..bayıltabilir..
elric destanı denmiş bi de..ekşi'de bi arkadaş "lotr'dan sonra okuduğumda çocuk masallarından farksız geldi" demiş..ya da buna benzer bişiler işte hatırlamıyom tam...belirtiyim:)
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Otostopçunun Galaksi Rehberi...Konu çok güzel..Bilimkurgu denizinde kaybolmak, hatta boğulmak isteyenler için ideal..Yakın bir zamanda ise Buzduvarı Üçlemesi'ni okumaya başlamak istiyorum..
Vox populi vox dei....
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Ayrıca Stephen King hayranı olduğumdan bütün kitaplarını tavsiye edebilirim..Ancak Buick 8 hariç..Hiçbir zaman seçtiğim kitapları okurken sıkılmadım, ancak Buick 8 üstada yakışmadı diyebilirim..Kitabı 180. sayfada bıraktım..
Vox populi vox dei....
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

seraphima wrote:Ayrıca Stephen King hayranı olduğumdan bütün kitaplarını tavsiye edebilirim..Ancak Buick 8 hariç..Hiçbir zaman seçtiğim kitapları okurken sıkılmadım, ancak Buick 8 üstada yakışmadı diyebilirim..Kitabı 180. sayfada bıraktım..
Buick 8'i uzun uğraşlar sonucunda bitirebilmiş biri olarak bitirmeni tavsiye ederim. Ama sonu güzel olduğu için değil, sadece bitirdiğinde hiçbir şey kazanmadığını görmen ve aklında "Acaba bitirse miydim?" gibi bir sorunun kalmaması için. Kitap sonlara doğru (sanırım son 100 sayfada) aksiyona giriyor, oraya kadar hep birilerinin gözlerinden geçmişi okuyoruz.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
ShRuiKaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ShRuiKaN »

king'den bahsedilmişken sorayım;kara kule serisi hakkında malumat sahibi bir bilgiç benimle istişare edebilir mi acaba?
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

F.A tavsiyeni dinleyip bitirebilirim, ama şimdiye kadar okuduğum kitapların hiçbirinde bu kadar sıkılmadım, uyumadım..Tamam arabadan garip ışıklar çıkması, pis kokulu bitkiler ve yaratıklar düşmesi, esrarengiz sahibin ortaya çıkmaması ilginç ama bilmiyorum..Kara Kule'nin, Christine'nin, ya da ne bileyim Kemik Torbası'nın veyahut Peter Straub ile yazmış olduğu Kara Ev'in tadını o kitapta bulamadım.Bilemem sen ne dersin..
Vox populi vox dei....
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

Bence ölüm kapısı okumadan önce ejderhamızrağını oku,küçük bi bağlantı var kaçırman çoooooook yazık olur,kitabı muhteşem yapan şeylerden biri o küçük bağlantıdır bence :)
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Outlands(arada birde Ankara'da görüldü&#240;üm olur )

Post by Blackthorn »

Eğer fantastik dışında isterseniz bence en güzeli Panait İstrati'nin kitapları gerçekten duygu yüklü ve ağlattırıyor: Kodin - Arkadaş - Angel Dayı - Akdeniz baş yapıtları...

Fantastik isterseniz onunda çaresi var; Warcraft çok eğlenceli ve sürükleyici bir seri ayrıca yüzüklerin efendisi ve EjderhaMızrağını eklememe gerek yok(ekledim zaten sanki bunu diyince eklemiş olmuyoz)... :)
Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...

(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?) :D :D :D
Post Reply