Yani... wizards böyle demiş, warcraft dünyasında, LotR dünyasında elfler uzun boylular genelde burada böyle yapmış yaratıcı amcalar benim yorumum degil bu kadar kısa olmasını istemezdim şahsen ama kısmet değilmiş
boy konusunda ise tartışma çok uzun haklı olabilirsiniz onu baştan belirlemek lazım, yani standart drow boyuna 140 diyelim (daha az oluyor buraya göre ama neyse) siz 17-18 strli başlarsanız o zaman 1.55 - 1.60 başlarsınız bence güzel olabilir...
Raziel_Zauvirr wrote:Sherebash birde sana sormak istedğim bir soru var yani bu kafamı karıştırıyor.Drowlar 3. oğullarını Lloth a kurban ediyor peki sonra doğan çocukta 3. oğul olduğu için kurban ediliyormu yoksa bir dahaki 3. oğul yani 6. oğul mu kurban edliyor.Dm ler bu konuda hep farklı düşündükleri için öğrenmek istedim.Ã?rneğin Del'Armgo ailesi en Second House of Menzoberranzan
Matron Mother: Mez'Barris Armgo level 13/13 priestess/fighterfazla Erkek drowa sahip aile;
House Barrison Del.Armgo
Nobles: 48
Priestesses: 11
High Priestesses: 3
House Males: 37 (???)
Fighters: 20
Wizards: 17
Drow Soldiers: 1,000 total
Formations: 50 Elite Foot (female), 200 Elite Foot (male), 200 Archers, 350 Foot, 200 Lizriders
Slave Force: 1,100 total
Formations: 300 goblin foot, 200 goblin archers, 150 orc spearcasters, 250 ogrillon (home-bred), 150 bugbears, 50 ogres
Evet bunu biraz muallakta bırakmış amcalar yine

Kitapta (yani Drizzt kitaplarında) 3. oğul kurban ediliyor denmiş. Ancak Drizzt kitabından anadığım kadarıyla Do urden evi 3. oğullarını zaferlerine karşılık Ã?rümcek Kraliçeye verme vaadinde bulunmuşlar onun dışında da bir bilgi yok ne serilerde ne de drow inançlarını anlatan sistemlerde (deity kitapları vs...)
DİKKAT DEVAMI AZ MİKTARDA SPOİLER İÃ?EREBİLİR
Ama benzeri olay Jarlaxle içinde geçerli. 3. oğulmuş ve sözde Ã?rümcek Kraliçeye verilmiş ama her nasılsa hayatta! Bu "verilme" kısmı bir çok dindeki inançlar gibi biraz muallakta açıkçası, özellikle de dinler "daha kaotik oldukları zaman" iyice belirsizleşiyor.
Dediğim gibi tam bir resmi açıklama şimdiye kadar görmemekle beraber (ören arakdaş varsa yazarsa iyi olur- kaynagı ile beraber tabii) tüm 3. oğulların tek sefer mahsus verildiğini düşünüyorum. Daha sonra doğan oğullarda aynısının geçerli olacagını sanmam ama her ihtimalde her yerde belirtilen bir nokta da "drowların fazla doğurgan olmadıkları" yani 6. erkek evlada kadar ulaşabileceklerini sanmıyorum
Del Armgo ve benzeri evlerde görülen "house males" 10-20-30 gibi rakamlar sadece soylu doğan evlatları içermiyor. Bir kısmı saygıdeğer anaların yeni ve eski eşlerini, bir kısmı oğulları, bir kısmı annenin varsa erkek kardeşlerini, bir kısmı şu yada bu şekilde ele geçmiş olan soylu savaş esirlerini gösterir. Zaman zaman büyük başarı gösteren avam askerlere de soyluluk ünvanı verildiği de oluyor.
Baya uzun oldu ama bildiğim kadarını anlatabilmişimdir umarım...
//FalcoN: Mesaj birleştirildi..