Hangisinden çekinilmeli?

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
paul sernine
Gölge Ustası

Hangisinden çekinilmeli?

Post by paul sernine »

sizce hangisi daha tehlikeli?

karanlıkta sessizce ilerleyip amacına ulaşan mı,

yoksa selçuk parsadan (aklıma o geldi) gibi değişik yöntemler kullanan mı?
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

selçuk parsadan kim bilmiyorum kusura bakma ama hangisinden korkucağın sna kalmış yani snin yapına bağlı eğer sen gerçekten ulaşılmaz ve bulaşılmaz biriysen yani hem büyülerle hemde normal ama askerlerlerle korunuyosan gölgeden geliceklerden korkma tabii karşındakinin artemis entreri gibi biri deil daha normal bliri olduğunu varsayıyorum.

zekadan korunmanın tek yolu ise sninde en az onun kadar seni akıllıca ve sağlıklı düşüne bilmen.

Aslında sn sadece ikisinin birleşiminden kork en tehlikelisi budur.Tabi bide delilerden yani neyapıcağı kestirilemeyenlerden , imkansızı yapmaya cesaret edeceklerden delilik derecesinde cesur olanlardan kork ama hiçbi normal hırsız yada katil böyle deildir onlar sadece kendilerini düşünürler. Sen Sadece Anormallerden kork :!:
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eğer karanlıkta yürüyüpte dibime kadar gelmişse ve ben bunu fark etmişsem artık Selçuk Prsadanmıdır nedir onu düşünecek halim kalmaz.

Ama eğer hiç bir şey yokken dahi içim rahat gönlüm hoş olamıyorsa, sevdiklerim için korkuyorsam saman altından sü yürüten olarak örnek verdiğini düşündüğüm Selçuk Parsadan.

Senin cevabında bence Selçıuk parsadan olacaktır. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
arthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arthorn »

walla yazar arkadası tanımıyorum ama bence karanlıkta ilerleyip amacına ulaşabilen biri daha tehlikelidir çünkü görünmez we bilinmez yani insanoğlunun en korkutugu şeydir bilinmeyen we görünmeyenler
eskiden savaşlar vardı, her savaş sonrası bir yağmur gelip yıkardı adına KAN TEMİZLEYEN derlerdi.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

korkman gereken bilmediğin ve görmediğin şeyler değil anlayamadığın şeylerdir gölgenin yapısını özümsemiş biriysen ondan korkma ama eğer bu özümsemenin dışında kalmışsan kendi gölgenden bile kork
çünkü ben gölgelerin lordu en güvendiğin şeyi en yakın dostun gölgeni doğduğun günden beri seninle olanı sana karşı kullanabilirim bu benim kudretim.
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Tavsiyem..

Hiçbirşeyden korkma seni ürperdiren herşeyin üzerine git..
Bir yer seni ne kadar itiyorsa dibine girki oradaki her ne ise o senden korksun..
Ölmek korkun değil tek korkun bu fani dünyada zararlı bir varlıga dönüşmen olsun..
Zihinsel yada fiziksel işkencelere kendini alıştırki iraden herşeyden üstün olsun..

Ciddiyim korktugunuz şeyin üzerine gidin..Siz onlardan korkmayınca onlar sizden korkar..

Ölmek yada işgence görmek bir korkak olarak yaşamaktansa herşeyden çok daha iyidir bana göre..

Ama bazı zihinsel işgenceler insanı gerçekten bu hayattan yıldırıyor...
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya Horkoel senin şu ejderhaların üstüne şarkı söyleyerek dalan paladinlerden olduğunu düşünmeye başladım. Korktuğun varsa üstüne gitmiş. Bir sebebimiz var ki korkuyoruz değilmi. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Herkezin yaşam tarzı kendine ..Ben korkularımın üzerine gider ve gerekirse bu uğurda herşeyimi feda ederim..Nezaman birşeyden çekinsem korksam içimde bir eziklik hissi alevlenmeye başlar..Ve kendimden nefret ederim.Evet korkunun bir nedeni vardır..Ama o nedeni yokedersen korkuda kalmaz..Ejderden neden korkarsın..Ã?ünkü seni öldürebilir..Ama ölmekten korkmazsan ejderhadan da korkmazsın..Herkez gibi bende korkarım ama bu benim için meydan okumadır..Ã?rperdigim sırada vücudumu korkunun uyuşuklugu degil beni korktugumla yüz yüze getirecek adranalinle doldurmuşumdur..Hep işe yarar :)

Ejderhalara şarkılar değil yerine göre diplomasi yaparak..Yerine göre öleceğimizi bile bile savaş naraları atarak..Yerine göre ise yeryüzünde bulunan tüm kutsal şeyleri haykırarak giden paladinlerden birisi olarak sayabilirsin beni :wink:
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar ben Horcoelin yanında olduğum sürece herşeyden korkarım. En büyük korkumda beni onunla birlikte sanmaları olur. Oysaki ben sadece oradan geçen küçük, küçücük, savunmasız gnomum. :P

Konuyu böldüğüm için özürdilerim ama paule sernine biz burada korkama yerine daha belelıdır yazsak. Yoksa paladinler gelecek "Korkmam ben!" "Getirin karşıma dersini vereyim!" "Nerede bu? şu gölge oynadımı ne! Yakaladım sanırım" falan diye dalacaklar ortama.
Eskisi ka
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

lonca herkese açık küçük dostum horc u da bekleriz diğerlerinide bizim konserve açacaklarımızda var konservedeki sardalyalarda tabağıma gelmeden önce bize burda kimse birşey yapamaz diordu ama işte tabağımdalar
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

hepinize selamlar,ilginiz için teşekkürler.

soruyu eksik sorduğumu düşünmeye beşladım ve izninizle düzeltmek istiyorum.

herşeyden önce belirtmek isterim ki burda kastettiğim suikast değil hırsızlık vakası.hırsız loncası çatısı altında tartışdığımız için belirtme gereği duymadım.tabiki burada suikastcilerde var.ama "hırsız loncası".bazılarınızın yanlış anlamasına neden olduysam özür diliyorum.umarım beni affederler.

kaba taslak iki hırsız tipinden bahsetmek istiyorum.teknik konuşmak gerekirse;bunlardan biri sessiz hareket etme,yankesicilik,saklanma,dinleme,cihazları etkisiz hale getirme vb yeteneklerde kendisini geliştirmiş ve planlarına buna göre hazırlayanlar,diğeri ise diplomasi,niyet sezme,blöf,bilgi toplama,tedbili kıyafet,sindirme vb yeteneklerde kendini geliştiren ve planlarını hazırlarken - saygıdeğer darkgnome'unda değindiği gibi - saman altından su yürütmeye çalışanlar.

"iki hırsız tipi tek karakterde birleşirse asıl ondan çekin" diyenler olabilir.mutlaka haklılar.ama benim burda ulaşmaya çalıştığım bu değil.bahsettiğim karakterlerin karşılaştırılması ve en çok hangisinden çekinilmesi gerektiğinin sorgulanması.hırsızlardan korumaya çalıştığınız birşeylerin olduğunu ve önlem almaya çalıştığınızı farzedelim.hangisiyle karşılaşmak istemezdiniz?

ortaya koyduğum karakterlerden şikayetci olan,böyle bir kutuplaşmanın yanlış olduğunu düşünenler olabilir.belki sizin karakteriniz iki kalıbada uymuyodur ve size göre en iyisidir.fakat benim istediğim,basettiğim modellerin karşılaştırılması.sizin o en yetenekli karakterlerinizide tartışmaktan zevk ve onur duyarım.

soruyu sorarken korkmaktan bahsetmedim,kimsenin birşeyden korkmasına gerek yok.korkuların üstüne gidip gitmeme konusuda tartışılabilir,muhakkak çok keyifli olur.lakin böyle bir tartışmanın yerinin burası olmadığı kanaatindeyim.paladin konusuda buna dahil olabilir ve bu konuda konuşmaktan büyük keyif alırım.paladinlere saygım büyük.dilerim onlarda keyif alırlar :wink:

sanırım saygıdeğer darkgnome beni iyi anlıyor.onunla buna benzer tartışmalarımız olmuştu.tekrar tartışmak benim için büyük zevk!kendisine bilhassa teşekkür etmek istiyorum.kendileri ulaşmaya çalıştığım fakat doğru olduğunu kesin bir dille belirtmediğim noktayıda gayet iyi biliyor.

konuşmamım başındada belirttiğim gibi,hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum.birlikte tartışarak en iyilere ulaşma isteğindeyim.ama çoğumuz biliyorki bazen en iyi olan değil bize en keyif veren tercih edilir 8)

hoşcakalın...
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Hırsız loncasından başka sığınıcak kalmadı biz süikastçilerin :cry: ama bn aynı zaman da bir hırsız olduğum için bu açıklanmış soruya bir düzeltilmiş cevap atıyım

Bu yine kurbana bağlı eğer kurban kandırılması kolay saf bi tipse yada bazı olylara bulaşmış bir siyasetçi gibi normal bi insansa hırsızda ikinci tip hırsız olmnalıdır

Yok olay bi ev olyıysa dier tip hırsız daha ii iş yapar bunlara da genelllikle gececi yada yankesici denir.

Ev hırsızlıklarına ilk tip hırsızımızda girebilir o da o evin sahibiyle veya ne gerekiyosa onunla ii ilişkiler veye şantaj ilişkileri kurarakta hırsızlık yapabilir.

Ama bnce hırsız dediğin ikiside olcak. Yok ikiside olmak zor diosanda o zaman oyunda ne gibi görevler üstlenceğinlede yakından ilgili
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

saygıdeğer Chade_Fallstar ilgin için teşekkürler.

bir söz vardır,yanlış hatırlıyor olabilirim "malını hırsıza emanet et" gibi birşey.hırsız tabiiki olaya çalma yönünden bakacaktır,lakin benim sorum farklı.hırsız olarak hangisinden çekinirdiniz.

"ben iyi bir hırsızım,kudretliyim.ikisindende çakinmem" diyebilirsiniz.o zaman olaya çekinen gözüyle bakın.yapamam diyorsanızda söyleyecek sözüm yok.

hangisiyle uğraşmak sizi daha fazla zorlardı?hangisine karşı nasıl önlemler alırdınız?buna yetenek (skill) puanlarınızın karar vereceğini düşünüyosanız :!: onları bir kenara bırakalım (nekadar zor birşey istediğimin farkındayım ama hırsızın sadece yetenek puanı vb. olmaması gerektiğine ciddi şekilde inanıyorum).sadece zekamızı kullanalım (hoş yetenek puanları zekayla alakalı ama onu kastetmediğimi anlamışsınızdır).

vereceğininiz her cevap,ortaya atılacak,paylaşılacak ve tartışılacak her fikir benim için altın değerinde.haddim olmayarak çoğumuz içinde aynı şekilde olması gerektiğini düşünüyorum.

lütfen tartışalım.
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

sevgli Paus Serine :D
şimdi bn bi hırsızım aynı zamanda katil niye birinden çekiniyimki? bn sadece sn nasıl bir insansan ondan çekin dedim. İlgim için bi şey deil
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

tabiki çekinme :twisted: bir hırsız,aynı zamanda bir katil neden çekinsinki.kesinlikle hiçbirşeyden çekinmesine gerek yok :!: bu ne güzel bir zihniyet böyle.imrenerek seyretmek gerek senin gibi düşünenleri :evil keşke bende senin gibi düşünebilsem.ama ne yazıkki düşünemiyorum :cry:
acaba senin gibi düşünebilmek için neler yapmak,nekadar kudretli olmak gerekiyor.yüce Chade_Fallstar yalvarma safhasındayım.lütfen bana yardım et!

ama nekadar saçmadırki bu aciz halime rağmen senin gibilerin varlığı kendimi iyi hissetmemi sağlıyo,kendime daha çok güveniyorum :D

herşey bitarafa
bn sadece sn nasıl bir insansan ondan çekin dedim.
derken ne kastettiğini anlayamadım.acizliğimin yanısıra birazda kalın kafalıyım galiba.
Post Reply