İnsan sevdiği için paradan ve aileden vazgeçer mi

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

Lourdes haklı bence.Fakat bu tür sevgiler karşılıklı olmuyor nedense...Annemiz ve sevgilimiz bir süre sonra birbirlerini kıskanıyorlar.18yaşında olmama rağmen bunu yaşadım dostlar.Umarım annemle anlaşabilecek bir sevgilim olur.
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

bence kıskanma fazla olmuyo ama nasıl diyeyim;

yerimde olan anlar :cry:
The future looks pretty black.I'm scared.Only 1 person can help me but SHE does NOT want to help

:twisted: KOYAANISQATSI :twisted:
Quisatz_Haderah
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quisatz_Haderah »

The_Exile wrote:Bakış açısına göre değişir aslında.
Erkek-dişi ilişkisinde mesela.
Dişi insanın amacıdır erkeğini ailesinden uzaklaştırmak ve kendine hapsetmek.
Aslında aşk denen şey biz erkek milletinin tuzağa düşmesinden başka birşey değildir.

Eğer zayıfsan çok tuzağa düşersin ve sömürülürsün çoğunlukla.
Hele o yüzükler yokmu parmağa takılan.
Sonun başlangıcıdır.
ben aşktan bahsediyorum, insana ait çıkarcılığından ve maddiyatçılıktan değil. ama eğer tek taraflıysa doğru olabilir dediğin.
tuta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tuta »

yalan dostum aşk diye birşey yok aşk dediğin 3 günlük eğlence bilemedin 5 gün sürsün YOK YOK YOK!! bana hiçbirşey söyleme, ateş kül oldu içimde, büyüttüğüm sen zamanla yok olup gittin benimle yalan dostum aşk diye birşey yok yalan dostum YOK YOK YOK!!
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Aşk...herkese göre değişir çünkü kesin ve net bir tanımı yok bana göre sessizlikten ibaret olabilir kimine göre sadece güven duygusundan..Konu aşk değil insanın sevdiği için ailesinden ya da paradan vazgeçip geçemeyeceği...

Ben geçilir diyorum...İnsan sevdiği için ailesinden de vazgeçiyor sevdiğinden de..Yakın çevremde bunun bir çok örneğini gördüm çünkü!
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

Para önemsiz birşey kolayca vazgeçilebilir de aileden vazgeçmek nasıl olabilir?! :mad: :evil:
Sevdiği için!? Sevginin temeli ailedir zaten sevebileceğim yegane şeydir aile.
Sevdiğim kişi içinmiş.Biryeri kırık bir kız için ailemden asla vazgeçmem.Ailem en önemli şeydir bu dünyadaki.
Eğer kız gerçekten çok önemliyse bu da onunla ileride yeni bir aile kurabileceğim manasına gelir.
Yani otomatikman o kız ailenin bir elemanı olacaktır! :???:
Burada bir ikilem var.
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

Valla oyunda oynattığım karakter olursa kralını bile tanımam para için her haltı yerim ama gerçek hayatta ailemden vede sevdiklerimden başka önemli birşey yok paranın canı cehenneme
dreamshadow
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dreamshadow »

abicim yoruma açık insanın çilek gibi bir sevgilisi olursa ki allahıma bin şükür var oda çilek ben hayattan bile geçerim gerekirse
...........................S.D.W...........................
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Geçer ama geçmemeli.... Mantıklı değil... Bu nedenle mantık evliliği yapılması önerilir... Hatta aşk ile mantık birarada giderse daha güzel olur... :D:D Mantıklı aşk evliliği zuhhehe Zengin kadına aşık olun hahaha

-Deli mi ne?
-Deli değil manyak manyak...

Saygılarımla...
Türklider...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

acaip derecede paragöz biri olmama rağmen, sevdiği insan için insan gözünü bile kırpmadan paradan vazgeçebilir, ki başıma şuanda öle bişey gelse düşünmem bile..
aileye gelince, sevginin boyutuna ve duruma bağlı sanırım, vazgeçilmez yada vazgeçilir denebilecek bi konu diil basitçe, ama çook sevilirse ondan da vazgeçilebilir bence - 5-6ay önceye kadar vazgeilmez derdim ama hayat değişiyor çabucak...

fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

Bu soruya cevabım vazgeçmem aileden paradan.Dürüst oldum.Paradan da vazgeçmek.Paragöz değilim o kadar.Ama aç aç sevgi yaşanmaz bence.Yaşansa da uzun sürmez.
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

sevgili için,

sadece sevgiliden vazgeçerim...

para zor kazanılan, aile ise hayatta tek bi atışlık şansın olan bi kurum...

sevgili ikisinde de daha değerli diil ( arzı fazla zaten :) ) ...
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Quisatz_Haderah wrote:Hmm ne anlamda zayıf? biraz açıklasan... Bana kalırsa eğer yeteri kadar güçlüyse vazgeçebilir çünkü.
Quiye tamamen katılıyorum..İnsan sevdiği zaman vazgeçer aileden paradan..Onun uğruna herşeyini feda edebilecegini gösterebilmek bunu ispatlamak için..Böyle yaparak haykırır aşkını sonsuzluga..Ve sonsuzlukta bir yer edinir sevgisi ile anlam kazandırır o boşluğa..Ardından sevdigi gelir..Ve artık boşluk boşluk değildir..Güneştir..Umuttur ışıktır..Güzel olan herşeydir..Ve sevdiğinin o tatlı dudaklarını tüm sevgisi ile üzerinde hissettiği zaman anlar ki..

Burası aslında cennettir..

Sevdiğini kaybetse bile sonsuzluğun bir parçasına tutunan bu adam veya kadın hiçbirzaman birşey kaybetmez kim ne derse desin ne kadar acı çekerse çeksin sevgi acı çekmektir bazen ise fedakarlık ve kendinden vermektir ve bunu karşılıksız yapmak gerekir ozaman beklersin tutundugun parça ile gerçeğin kendisi seni alıp götürene kadar hayallerin seni canlı tutar güneş doğmasa bile sanki bir gün doğacakmışcasına ayakta tutar seni..

Ve beklersin..

Sevdiğin içinmi..Evet..Madem onu sonsuz seviyorsun..Gerekirse onu sonsuz bekleyeceksin..

Acı çekecek olsan bile..
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sevdiğim kişi sizin bahsettiğiniz gibi 100.000.000 TL.den vaz geçersem benden vaz geçer arkadaşım. Eminimki beni bırak onu al diyecektir. Ancak eğer bize yetecek kadar para gelirim varsa sevgilim tabiiki.

Aile konusunda bayaa bir düşünmem lazım. Yani eğerki evlilikse bir tarafta ailem ve bir tarafta da benim gelecekteki ailem vardır. Ailemden mantıklı bir açıklama gelmzese karşı çıkmaları için ailedende vaz geçerim sülaleden de!

Yeter be gelmeyin üstüme. :P

Para yoksa aşkla karın doymaz gaza gelipte filmlere inanıpta çulsuz kalmayın, kalacaksanızda yanınızda birini sürüklemeyin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

"İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" sözü tamamen sallamadır.Bence zengin ama insanlarla dalga geçmeyi seven insanlar tarafından söylenmiştir.İnsanlar bu saçma söze uyunca köşeden o insanlara bakıp kendi aralarında "ehühühü sazanlara bak hemende oltaya geldiler"gibilerinden cümle kuruyorlardır.Arsızlardır,utanmazlardır...

Ciddi bir açıklama gerekirse maddi durumu iyi olmayan ailelerde büyük çatlaklar gözlenmiş,
şiddetli kavgalar oluşmuştur.(bkz:Varoşlar,orta direk)Paranın olmadığı yerde saadet beklenmesi,gökkuşağının altında altın küpü bulmak gibi bir durumdur.Yani ben hayatımda hiçbir zaman parayı bırakıp sevgiliyi tercih etmem.Bunun paragözlülükle yakından ve çevresinden alakası yoktur tamamen reelist bakışla ilgisi vardır.Ailemide bir kıza tercih etmem.Ama 2. durumda mutlak istisna olabilir normaldir.
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Post Reply