popüler kitaplar dışındaki fantastik kitap tavsiy

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

popüler kitaplar dışındaki fantastik kitap tavsiy

Post by mefistofeles »

Frpworld de dolaşan herkes en azından yüzüklerin efendisi harry potter yada ejderha mızrağı serilerinden birer kitap okumuştur.Peki diğer fantastik denemeler wizard of the coast kurallarıyla yazılmamış büyüye yada fantaziye başka bir gözle bakan kitaplar yok mu?Nacizane frpworld yazarı olarak merak ettiğim konu fantasi olarak okuduğumuz kitaplar tolkien la mı kalıyor?Hadi anlatın neler okuyorsunuz neler tavsiye ediyorsunuz ?

Eru
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Kitapgah ta zaten tanıtılan kitapların çoğu okunuyor. Ama tabiki sadece fantazi ile sınırlı kalmamak lazım tarih,politik-siyasi kurgular biyografiler ve destanlarda okunmalı.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şimdi sana en güzel kaynak fsaneler olacak. Benim elimde iki kitap var ve çok güzel hikayeler var içinde. Hem bu hikayeler boşta kalan hikayeler değil. şİmdi kitapların içindeki hikayeleri yazayım eminim isimleri sana tanıdık gelecek.

Elurialıküçük rahibeler (KARAKULE) Stephen King
Ejderböceği (YERDENİZ) Ursula K.Le Guin
Deniz ve ufak balıklar (DİSK DÃ?NYA) Terry Pratchett
Pern'in ulağı (PERN) Anne McCaffrey
Sırıtan adam (ALVIN YAPAN) Orson Scott Card
Gezgin şövalye (YEDİ KRALLIK) George R. R. Martin

Bunlar sadece 1. kitabın içinde olanlar. Normal kitaplarda olmayan hikayeler var burada ama kitaplara göre hangi zamanda geçtiğini belirtiyorlar. Gerçekten okunması gereken iki kitap.

Ayrıca buradaki hikayelere göre kendine kitapta seçebilirsin. Bildiğim kadarıyla "karakule" dahi 7 kitaplık bir seriydi ve seni bir süre idare eder.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Benim başlığımda var bu kitap hakkında kimse okumamış ben burayada yazıyorum

Farseer serisi dediğim gibi çok güzel bence daha 2 kitabı çıktı ama gayet beğendim.

Bi kraliyet picin, anlatıyor.Kral pi.i sahipleniyor bakıyor giydiriyor eğitmine başlıyor.Onu suikasçi p.c kardeşine çırak weriyor(aile de p.c lerre yaptiriılan tek meslek heralde) bööle gidiyor... sürüklüyor... kitap bi günde bitiyor...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

kara kuleyi 1 bölümün içinemi sığdırmışlar? saçma ama güzel olabilir. Dediğin gibi kara kule 9 cilt yerdeniz büyücüsü falanda ursula ablanın nerdeyse 24 cilt oldu.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

"Elenium" ve devamı olan "Tamuli" üçlemeleri.
Sir Sparhawk...

Mükemmel bir seri.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

George R. R. Martin'in Taht Oyunları isimli kitabını okumanı şiddetle tavsiye ederim. Mükemmel sürükleyici bir kitaptı, fazla popüler sayılmaz, ancak kitap öyle bir yerde bitiyo ki, ikincisini beklemek ooooff offf. İşkence gibi !! Aynı zamanda Darksun'ıda önerirdim Ancak satışlar yeterli miktarda olmadığı için kitabın devamını türkçeye çevirmeyecekler, üzücü bir durum ancak 1. kitap her şeye rağmen alıp okunası bir eser.
Saygılar.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Wolfgang Hohlbein'in özellikle Gezgin Orman kitabı çok güzel bence, Yanan şehir'de çok iyi ama devamı türkçeye çevrilmedi benim bildiğim.
Pern serisi de çok güzel bir fantastik öykü. Kurgusu muhteşem...

öneri ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

"Ben, efsane" ... ithaki yayınlarından... çağdaş dünyada, vampirlere karşı durmaya çalışan yeryüzündeki son insanı konu alıyo... tek kitap ve yüz küsür sayfa hatırladığım kadarıyla...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

Melnibone'lu Elric ...

toplam 6 kitap , 1200 sayfa civarı, sadece mükemmel.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

abi hangi yayınevinden falan olduğunu da söylersen güzel olurdu... niyetlenirsek çook dolaşmadan bulalım diye :)
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dragonfire wrote:kara kuleyi 1 bölümün içinemi sığdırmışlar? saçma ama güzel olabilir. Dediğin gibi kara kule 9 cilt yerdeniz büyücüsü falanda ursula ablanın nerdeyse 24 cilt oldu.
Karakuleyi bir böümiçine sığdırmamışlar ancak onun kahramanı Gileadlı Rolandın başından geçen ve 9 kitabında içinde olmayan bir hikaye var bunun içinde.

Aynı şey Yerdeniz içinde geçerli. Orada da farklı bir hikaye mevcut ve bu hikaye benim okuduğum ilk 2 kitaptan kesinlikle daha güzel.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Yerdeniz Serisi
Belgariad Serisi

asla pişman olmazsınız...
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

belgariadon devamı malloryon serisi
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

şu kitaplardaki hikayeleri biraz anlatsanız sadece serinin ismi en azından neyle ilgili nasıl bir macera değil mi?
Post Reply