hırsızsız olur mu

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

yeminer kızmaktan çok korkuya düşmüş gibi duruyodu ama ... neyse hadi...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
arthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arthorn »

kesinlikle olmaz. çünkü camping sadece wurdu kırdıyla olmaz. hırsız zekidir kurnazdır atiktir kapıları açar para ya da gruba gerekli şeyi çalar yani savas dısı bir çok yerde grubun ona ihtiyacı wardır. bi clericsiz de idare edilebilir ama hırsız olmazsa olmazdır.

yaaa kendimi çok önemli hissettim bi anda noluyo yaa bana :) :) :)
eskiden savaşlar vardı, her savaş sonrası bir yağmur gelip yıkardı adına KAN TEMİZLEYEN derlerdi.
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Hırsız olmadan zor biraz. Bir kere savaş dışı konularda herkezden yetenekli.
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bir hırsızn yerini tam olarak dolduramasada bir ozanda alabilir kanımca. Ama hırsızın bildiği kadar çok ley bilemez ve onun ölümcül atışlarını yapamaz. Bukonuda tartışamam. Sadece 3E çıktığından beri hırsızsızda olur onu demek istiyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Hırsızsız olurmu? hiç olurmu!! hırsız herşeydir onun yerini kimse dolduramaz... noolursa olsun hırsızsız çıkmam abi deyin bna da iş bulunsun :P
ussiyiness
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ussiyiness »

herşey bi yana kleptoman bi hırsız ve bi "iyi" karakterlerin varlığı oyuna rp yönünden zenginlik katabilir. yani herkesin karakteri birbirine uymak zorunda değil ki...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Eğer biz bir grup hazırlıyorsak ben şahsen gruba bir hırsız almadan önce birkaç kez düşünüyüm ve eğer çok mülayim veya sakar bir hırsız bulursam belki alabilirim.

Eğer oyun dışı düşünüyorsam kesinlikle alırım. Ne zaman işe yarayacağı belli olmaz ve oyunun içine etmemek için bizi de soymaz.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
gangster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gangster »

NPC olarak gruba hırsız almak çoğu zaman tehlikeli olabilir. RontsideAir'e katılıyorum. Ama hangi seviyede bi grup olursa olsun gerekli bi plan için gözlem ve araştırma yapıp plan çizecek bi hırsızın yerini kim alabilir. Ayrıntılara dikkat etme gücünün yanı sıra bilgi toplama, kulak misafiri olma yetenekleri ve gizlice veri toplama üzerindeki ustalıkları (bu daha çok casus oldu ama) hırsızları vazgeçilmez yapıyor.
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

oynun başında rouge sınıfından biri o kadar işe yarıyor ki eşya çalıyor, zor rakiplere backstab yapıyor, milleti kandırıyor, binalara gizlice giriyor, ajanlık yapıyor, tuzakları deaktive ediyor, mekanik aletleri bozuyor, bir çok dilden konuşuyor vs. vs. yani bütün oyun boyunca işe yarıyor. Ama bir hırsıza kötü davranırsanız grubunuzun sonuda olabiliyor yada o hırsıza daha cazip edici bir teklif gelirse (bakınız avatar serisi Cyric nasılda ihanet ediyordu grubuna)
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
BaneElemental
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BaneElemental »

Hırsız partynin gizli lideridir. Hırsız olcakki party olayların içinde kalsın. Zaten de dungeonları hırsızsız düşünemiyorum. Başımıza geldi. DM döşemiş dungeona tuzak, gizli kapı, sandık... Ben birini kaldırayım dedim barbar halimle tuzaklardan. Yani ezip geçeyim. Ezildim :ayyyy!:
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

1-tuzağın ne olacağı belli olmaz bu yüzden rouge gereklidir, çünkü sizin basit bir ok tuzağı sanıp resistance'ı oklara karşı yüksek olan bir adamı gönderdiğiniz tuzak bir imprisonment tuzapı çıkabilir, gerekli büyü bulunmadan görünmez kafesinizin bulunduğu diyarda ölüp gidebilirsiniz.

2- Her zaman size eşit rakip çıkmaz, zaman zaman bütün grubu tekte alabilecek bir büyücü çıkabilir, bu durumda bir rouge coup de grace ya da sneak attack yaparak o yenilmez rakibi dize getirebilir.

3- Zaman zaman etrafta ne tür entrikaların döndüğünü bilmediğiniz bir yer çıkabilir ve bu durumda bu olayları anlamanız ve içinden çıkabilmeniz için keskin zekalı bir rouge'a ihtiyacınız olabilir.

4- Geçilmesi çok zor bir yer çıkar, kıvrak hareketleriyle bir rouge ordan geçip yolu açabilir.

5- Hide in Shadows yeteneği diğer sınıflara göre yüksek olan bir rouge düşmanın alanına sızabilir yada bilinmeyen yerleri keşfedebilir, bu olayda hide in shadows özelliği düşük olan bir başka sınıfın düşmanların oratsında geberip gitmesini ya da sizi belkide boşuna harcanan ve başka yerde gerekli olan bir invisibility büyüsünün gereksiz israfından koruyabilir.

6- Her türlü sınıfın özelliklerine eğilimiyle en gereksiz şeylerin hayat kurtaran şeyler haline dönüştüğü anlarda tüm grubu kurtarabilir.

7- Yüksek intellegence'i ile arcana yapabilir ve sizi bir identify büyüsünün yerine koyulan bir başka büyünün israfından koryabilir.

Daha fazla nsebep açıklamaya gerek yok.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

FRP'yi yeni öğrendiğim zamanlarda ilk DM'lik denemelerimde 5 kişilik bir grubum vardı. 5 oyuncu da daha toyluğun hevesiyle Hobbit'i yeni okumuşlardı ve 5'i de Dwarf Fighter olmayı tercih ettiler.

Oyun madenlerini ele geçirmiş bir Wizard'ı madenden kovmak üzerineydi... 13 yaşında falandık ve neredeyse katıksız bir dungeon sweaper oyunuydu. Oyunu o zamanın şartları ile de olsa bir şekilde kayıt etmediğim için çok üzülüyorum...

Ne zaman bir trap olduğundan şüphelenseler aralarında en iyi durumda gözükeni seçip plop plop ayaklarını yere vurdura vurdura önden gönderip bir duvarın arkasında saklanıp bir şey olup olmadığına bakarlardı... Ayrıca onlara ne kilit dayanırdı ne de kapı... Oyunun sonunda büyücüyü bulduklarında büyücünün alanı etkileyen büyülerine aynı anda maruz kalmamak için (daha önce nasıl büyü yaptığına tanık olmuşlardı...) odasına teker teker teker girdiler.

4 Dwarf da büyücüye ulaşamadan öldü... Sonuncu dwarf yerden bir arkadaşının cesedini sırtladı ve onu kalkan olarak kullanarak büyücüye doğru koşmaya başladı... Büyücü ile arasında kalan ayak basılmamış son boşluğa da trapleri disarm etsin diye onu fırlattı, afallamış büyücü bir kaç büyü attı..Mucize gibi tutturdu savelerini, kritik de attı ve sakalından alevler çıkarken büyücüyü öldürdü. Kesinlikle kıyak geçmedim, büyücü de hatırlamıyorum ama bir sebepten dolayı kaçamıyordu. Oyun orada bitti ama 5 oyuncum da büyük bir zafer kazanmış gibi hissediyordu... Sanırım dwarf olmuşlardı... Adamlara role play yapmıyorsunuz diye kızamazdım da çünkü biz dwarfların o zamanlar bu tip bir ırk olduğunu düşünüyorduk. (Çok da farklı değilller aslında :) )

Linear basit oyunlardan zevk aldığım günleri özledim...

Kıssadan hisse... Her türlü karakter kombinasyonu ile zevkli bir oyun oynanabilir. Amaç hayatta kalmak değil sonuçta.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Bogus'a katılıyorum. Masaüstü FRP oyunun yapı itibariyle herhangi bir amacı yok nasıl olsa. Yani, Game-Over demek oyuncu ve DM'lerde. Bu yüzden önemli olan bir şeyleri başarmak, vs. değil, eğlenmek. Ben rogue olmalıdır her parti de diye bir neden göremiyorum. Tabi DM'de biraz iyi niyet gösterecek, yani 1. lvl'lara Adult Red Ejder çıkartırsanız PCler ölürler. Aynı şekilde grupda rogue yokken art arta 10 tuzak koyarsanız, gene parti dağılır. Bana arada bir fark varmış gibi gelmiyor.

Bir arkadaşın büyük sözü var:
"Oyun(FRP) kazanmak için oynanmaz, Krem karameli bitirmek için yemezsin !"

Bogus'un örneğindeki gibi benim oynadığım en iyi oyun serilerinden bir tanesinde, H-orc Barbar, İnsan Savaşçı, Dwarf Savaşçı vardı. Yav, ne eğlenirdik. Healing yok, büyü yok, diplomacy yok, rogue'da yok. Yeni bir hana girmeye can atardık. Heh.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Hırsızzsız olmas cünkü olamaz bi hırsız genelde grubun lideridir o olmassa gizli bi iş ceviremez gurup.
mr_sandman
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mr_sandman »

ben ne alırsam alayım özellikle lockpicke yığarım .ancak bire bir rogue ile başlamadım.burdaki tezat nedir arkadaşlar??ben derim ki lockpick siz olmaz.bunun için partide rogue bulundurmak şartsa ok değil gibi me geliyor...
Post Reply