popüler kitaplar dışındaki fantastik kitap tavsiy

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Tolkien okuduğumdan beri onun verdiği hazzı en azından biraz olsun tekrar alabilmek için kitap kitap dolaştım ve hâlâ dolaşmaktayım.Piyasa işi kitaplar o kadar çok ki, aralarından iyilerini bulmak zor iş.Mervyn Peake'in o tuhaf Gormenghast serisi ilgimi en çok cezbeden kitaplar oldu.Anlatması çok zor bir seri.Seriye kolaylık olsun diye gotik fantezi desem bile aslında bu tanımlamanın yetersiz olduğunu göz ardı etmemek lazım.Kendine has bir anlatı ve herkese hitap etmeyen bir seri, lakin muhteşem.Bunun dışında Ursula LeGuin'in Yerdeniz Serisi önemli.Bu seri son iki kitabında(Tehanu ve Ã?teki Rüzgar) dil ve anlatı olarak daha başarılı.Stephen King'in Kara Kule'si gözardı edilmesi mümkün olmayan bir külliyattır.Sadece King'in hikaye anlatma becerisi ve fantezinin(elbette bildik biçimdeki fantezinin değil) birleşimi için bile okunmayı hakeder.Marion Zimmer Bradley'in Atlantis'in Ã?öküşü üçlemesinin yeri de ayrıdır.Robert Jordan'ın Zaman Ã?arkı serisi okunmadan Tolkien sonrası fantastik kurgu edebiyatı okuması çok eksik kalır.C.S.Lewis'in Narnia Günlükleri has sinema uyarlaması da yoldayken okunabilir.Romanların dışında Jorge Luis Borges'in derlemiş olduğu Babil Kitaplığı adlı çok kitaplı seride Lord Dunsany, Machen, Wells, Chesterton vb. bir çok ünlü yazarın bir çok öyküsünden oluşan kitaplar var.Dünya edebiyatı için bu kitaplık gerçekten çok önemli.Son olarak da G.R.R.Martin'in Buz ve Ateşin şarkısı serisinin illk kitabı Taht Oyunları(1/2) nı çok beğendim.Arka Bahçe yayınları benim en sevdiğim(!...) yayıncılık örneğini göstererek kitabı ikiye böldü ve ikinci bölümü de bir türlü çıkmak bilmiyor.Böylece de kitap okuma zevkimizin içine bir kez daha edildi tabii.Son demiştim ama İhsan Oktay Anar'dan bahsetmeden olmayacak.Puslu Kıtalar Atlası ve son çıkan Amat adlı kitabını okuduktan sonra bu adamın yazdığı herşeyin büyük bir zevkle okunabileceğine kanaat getirdim.şiddetle tavsiye ediyorum.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Yerdeniz Serisi :
Adaar diyarı, büyünün "nesneleri isimlendirmek ve gerçek isimlerini bilmek" oldugu bir dünya. Diyarların konumuna göre büyüler ve isimler değişiyor ve bu dünyada bir büyücünün hikayesi. Yazar Ursula Quin hikayeyi bir insanın doğum, cinselliği tanıma ve ölümü kapsayan yolculuğu olarak görüyor. Ki bilerek yazılmasa da kitaplar bu temalar üzerinde yoğunlaşıyor. Başroldeki Ged inanılmaz karizmatik bir karakter. Olayı da saga sola büyüler savurmak adeğil bilgelik ve zeka... Raistlin mi seviyorsunuz? Bir de Ged`i deneyin çok farklıdır :wink:
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Michael moorcock un Elric destanı gayet güzelde detay ver idosunda bn bu kitabı okuyalı bayyaaa olmuştu çok az bi şey hatırlıyorum

galiba adam bi kraldı kuzeni tahtı almıştı kendi ülkesinden sürülmüştü

bi albinoydu soyunun karanlık güçlerle yaptığı anlaşmalardan güç alıyodu fln kısaca güzeldi

chosen: editlenmiştir..
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bende dark sun'ı tavsiye ederim.Gerçektende harika bir hikaye seri yeşil geçit adlı ilk kitapla başlıyor yanlış hatırlamıyorsam ilk seri üç kitaptan oluşuyordu.Fakat ülkemizde sadece serinin ilk kitabı çevrilmiş diyerleride çevirim aşamasındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Bu kitabı şiddetle okumanızı tavsiye ederim çok ilginç bir dünyası var dark sun'ın.Kitapta olaylar Athas adındaki bir kıtada geçiyor,Athas uçsun bucaksız çöllerden oluşan bir kıta (maden,su ve yiyecek sıkıntısının yaşandığı bir dünya).Athasta Tyr adında bir şehir devleti var bu şehirdevletini Kalak adında zalim bir (psion+mage) kıral yönetiyor 1000 yıl süren hükümdarlığına birileri karşı çıkmaya kararveriyor ve olaylarda bu noktada başlıyor.

Bu kitapta (bilmeyenler için söylüyorum) çok farklı ırkların varlığına tanıklık edeceksiniz (yarı devler,yarı cüceler,2m boyunda elfler ve dev peygamber böcekleri vs....) bunun dışında psionları merak edenler için ideal bir kitap dark sunda bol bol psion var :D .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

Stephen King in "Ejderhanın Gözleri" baya güzeldi. Kitap hem frp öğeleri taşıyor ama daha çok küçük bir çocuğa anlatılabilecek bir ortaçağ masalı havasında. Özetle bir prens kardeşimiz var , bide bunun kırallığında insan dünyasına kötülük saçmak için gelen ve krallığı yıkmayı her başardığında farklı bir kılık ve kimlile yeni kurulan krallığa gelen bie kötü büyücü amcamız var. büyücü babasını zeirliyo suçu prense atıyo vs. ben burda çok tekdüze anlattım ama kitap hem çok akıcı hem takibi çok kolay hemde bi ton karakter var.
Anlatımıda sanki biri bize masal okuyo gibi. Ben çok beğenmiştim sanada öneririm.
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Maalesef White-Wolf kitapları "satanist" işi bunlar damgası yediği için ve Demon the Fallen serisinin kitapları Türkçeye çevirilmediği için tavsie edeceğim kitabı ingilizce olarak okumak zorunda kalıorus..Demon the Fallen serisinin ilk kitabı .. Vampire the Requiem ve nWOD için bi çok kitap yazmış olan Greg Stolze'un yazdığı Ashes and Angel Wings kitabın ismi. Kitabı pdf olarak indirmeniz çoook muhtemel. Bir görev için cehennemden gönderilen bir demonun belkide en son isteyeceği adamın vücudunu ele geçirmesiyle gelişen olaylar sinsilesi dielim ve hep büyücü hep fighter hep krallarımı okuyacaz birazda bi şeytanın gözünden bakalım olaylara diye devam edelim :D :D
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

internette dolaşırken ideefixe' de ithaki yayınlarına yüzde 60 indirim olduğunu gördüm. linki http://www.ideefixe.com/kampanya/kampanya1442.asp
ben burdan karakılıç serisini ve dört serüvenci serisini almak istiyorum. iyi seriler midir acaba, tavsiye eder misiniz?

ayrıca taht oyunları isimli kitabı bitirdim geçenlerde. şiddetle tavsiye ediyorum.
tulkastor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tulkastor »

yaw ne derece popüler bilmiyorum ama zaman çarkı serisi var,bence çok orjinal bi hikayesi var,büyüsünden yaratıklarına kadar her şeyi orjinal,yine tabi iyi ve kötünü savaşı ama kitabın ana karakteri rand yani dünyayı kurtarıcak kişinin ölemsi lazım dünya ancak öyle kurtulucak.Böyle diyince çok basitmiş gibi gelio ama çok ince ayrıntılar ve müthiş bir anlatımla harmanlaşmış kitap,mesela birinci kitapta olan küçücük bişi 4. kitapta farklı bi anlam kazanabilio ve ayrıca büyüye yaklaşımı çok farklı ve orjianl bende yüzüklerin efendisi tadı bırakan nadir kitaplardan,bir kaç arkdaşımın boğzına sarılıp zorla okutum ve bayıldılar :D herkese tavsiye ederim.özellikel karakterker çok gerçekçi anlatılmış düşünceleri falan veduyguları çok ii anlatmış yazarı robert jordan,kahramanlarında insan oldugunu anlıosunuz ve süper karizma repliklerle dolu hele rand heriften karizma damlıo resmen :D
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

şuanda Zaman Ã?arkı'nı okuyorum ve gerçekten bayılmaya yaklaşmış durumdayım. Robert Jordan apayrı bir tür belirlemiş kendine, uzattıkça uzatmış, betimledikçe betimlemiş. Olaylar hareket etmiyorlar. Karakterlerin işleyişini de o kadar iyi bulmadım ayrıca.
Ama özgün bir seri olduğu aşikar. Gerek büyünün anlatımı, gerek genel anlamda dünyası, kendini diğer kitaplardan ayırıyor. Ama şöyle anlatayım, kadınların erkekleri aşağıladığı bütün cümleleri çıkartsak kitaptan, 7/8' kalır kitabın. Sürekli aynı şeyler. Yok ben anlatamıyorum. Ama kendi adımada tavsiye etmiyorum. Ben başladım siz başlamayın diyorum.. :)
Diğer yandan son zamanlarda baya bi popülerleşmiş olsada bu topice uygun sayılırmı bilmem ama Ölüm Kapısı'nı tavsiye edebilirim. Bu seriyi anlatan başka bir topic frpworldde bulunmakta zaten..
Bide Diskdünya serisini çok merak ediyorum. Hakkında bazı arkadaşların yazılarını okudum ve çok ilgimi çekti. Zaman Ã?arkını bitirip (yada ara verip :P) ona başlamayı düşünüyorum. Bana o seri hakkında ne anlatabilirsiniz?
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

bilen varmı bilmiyorum ama Robert Stanek in Gardiyan Martin Serisi fena değil
bazen çok sıkıcı olabiliyo ama ilk kitabı serinin:: Krallıklar ve Uzak Diyarların Elfleri
Büyünün yasaklandığı ve elflerin çekip gittiği bi dönemi anlatıyo kitap... Bu arada çoğu kitaptaki gibi bi düşman deliğinden çıkıyo ve insanların elfelre ihtiyacı oluyo...
Kitap Beyaz Balina Yayınevinden çıkmış serinin diğer kitapları daha çevrilmemiş sanrıım
tekrar söylüyorum bazen okurken uykum gelse de fena değil...
okucak kitap bulamamaktansa, uyutucak kitap okuyalım demi :D :P
Stygian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Stygian »

Onun ayrı bir topici olsada Raymond E. Feist in 4lemesi Riftwar Saga türkcesi olarak gediksavasları efsanesi ve ondan sonraki 3 lemesi gediksavasları efsanesinin ardından serisi mutlaka okunması gerektigini düsünüyorum.Okuyanında birdaha pisman olacagını sanmıyorum.
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Orkun Uçar'ın Asi kitabı var(Derzulya serisi) bence iyiy bir kitap tavsiye ederim...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Aynanın Diğer Tarafı. sıcak sıcak. Daha yeni çıktı :)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Belgariad-Malloryon serileri diyorum başkada birşey demiyorum okuyun bana dua etceniz :wink: .
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Savaşçı Lord Yıllıkları - Bernard Cornwell

okuyun da artık kurtuliyim yaaa :D ... okuyanınız yok muuu????
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Post Reply