heal ve harm gerçekçi büyüler mi ?
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

Sözlerimi yanlış anlamışsın.Sen burada 'olması gereken' hakkında konuşmuşsun,zira ben 'olması muhtemel' hakkında genel bir yargıya varmadan konuştum.Dedim ki,Roleplay zaten bu oyunun temelidir,Bu sözlerine katılmıyorum.Her rp manyağı dm pp yapamadığı için oraya kaymamıştır.şahsen ben dmlik yaparken rp manyağı olurum.niye?çünkü herkes zar atıp kılıcımı şunun kafasına indiriyorum diyebiilir.ama herkes rol yapamaz.
PP'de rp nin bir parçasıdır.Neden?Öünkü bi barbarın rolu zaten pp'dir.Veya rp artık orda bir combat zorunlu kılmıştır ve yapılır.işte böyle bi pp yoğurdun kaymağıdır.
ancak eğer dm powerplay bilmiyorsa,oyunun ister istemez belli direkleri ortadan kalkacaktır.Powerplay,Roleplay'ın bir parçasıdır demişsin,fakat
Powerplay,Roleplay'ın bir parçası olması mümkün değildir.Bunlar zaten
ayrılmıştır,Powerplay eğer birşeyin parçası olacaksa,ancak oyunun parçası olabilir.Powerplay oyunu renklendirmek için bir simgedir,fakat
oyunun temeli elbette ki roleplaydır.
Dm,eğer PP'den anlamıyorsa,salt RP bir oyun gider.Bu olması muhtemel bir durum dedim ben,olması gereken bir durum demedim.
Barbarın rolü PP değildir.Bir barbarın kabilesi vardır,kabile aralarındaki ilişkiler,kabileler arasındaki hiyerarşileri vardır.Barbar yiğit savaşçıdır,fakat bu onun hayatının kılıç sallamakla geçeceği anlamına gelmez.
Aslında sorulması gereken bir başka soru da,'Rol Yapma' nedir olmalıdır.
Seninde dediğin gibi,rol yapma sadece konuşma,beceri vs. değildir.Karakterin tümünü kavrayabilen,tamamen onu gibi düşünebilen,
duyumsayabilen,karar verebilen oyuncu rol yapıyor demektir.Bir oyuncunun sadece kişisel karizmasına güvenerek etkileyici konuşması da rol yapma için büyük bir eksik olabilir.(Ol'abilir' - olması gereken değil,
olması muhtemel)
Evet,zaten burada dm'den ziyade,bu oyuncuların görevidir.Fakat burada da sen,bir muhtemel durumdan söz etmisşin.Ya içeriye yemek isteyen bir troll soksaydı dm ve,rogue'un kaçacak yerinin olmadığını bildiği için,sıradaki hedefin kendisi olabileceği tehdidiyle onu da savaşa sokmak istemesi ? Bu durumda,aynen ikinci durumdaki gibi sebepsiz gibi gözükecektir.şimdi ikinci durumdaki combat ne kadar ahım şahım olsa bile beni kesmez arkadaş.combatın ortasında düşünürüm"biz niye savaşıyoruz ki?".
ama birinci de olay bam başkadır.grubun rahibesini kurtarmak için sacaşıyor durumdasınız ve sebebinizde ortada.oyunda küfürler savurusunuz tehditler patlatırsınız falan.
kısacası bir oyun ne kadar combat dolu olursa olsun birinci şıktaki gibi olursa ben ona rp ağırlıklı derim.çünkü rp'nin gerektirdiği yapılmıştır.ikinci şıktaki gibi gerektiği için yapılmamıştır...
Dm sürekli canavarlar çıkarırsa yolda,ne kadar RP yapmaya kalkarsan kalk (buna yukarda verdiğin örnekleri kıstas ediyorum) oyun zaten bir PP'ye dönmüştür.
Senin anlatmaya çalıştığın iyi PP ile kötü PP arasındaki fark,Roleplay zaten oyuncunun bütün oyun boyunca yapması gereken birşey.RP'li PP diye birşeyin varolması söz konusu bile değildir,RP'siz oyun olur ancak.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Hayır bence pp iyi bir rpnin parçasıdır.
Farkındayımki pp rpden ayrı bir olay.ama benim pp'yi görüş açım bu.pp sadece rp'nin bir parçası olabilir.burdan ne anlıyoruz,(brnim düşünceme göre) rp olmassa pp diyer birşey olsa ne olur!
tabiki pp sevenler onu rpden ayrı tutacaklardır.Ama bence bu böyle değil.ppdw sadece rp için araç olmalıdır.
Farkındayımki pp rpden ayrı bir olay.ama benim pp'yi görüş açım bu.pp sadece rp'nin bir parçası olabilir.burdan ne anlıyoruz,(brnim düşünceme göre) rp olmassa pp diyer birşey olsa ne olur!
tabiki pp sevenler onu rpden ayrı tutacaklardır.Ama bence bu böyle değil.ppdw sadece rp için araç olmalıdır.
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Ya arkadaşlar, PP nedir??
Burda tamamen bi kavram karmaşası yaşanıyor. PP yi siz combatla, sürekli encounterlarla karıştırıosunuz. Oyunda sürekli combat warsa, sürekli bişiler kesiyorsanız, onun adı Hack&Slash tir... PP değil...
PP ise karakterin veya karakterlerin sürekli daha güçlü olmak için oyun dinamiklerini ve zar sistemlerini kullanmalarıdır, dolayısı ile RP den uzaklaşmalarıdır. PP de olay daha güçlü, aşmış adamlar edinmektir.
Barbarın işinin PP olmasına gelince, barbarın işi PP deil, combat ve survival dır. Ama bir barbar sadece güçlenmeyi amaç edinirse bu PP gibi algılanabilir, sağlam temellere dayandırılırsa ve sadece oyun dinamiklerine dayandırılmazsa bu da PP olmaz...
PP nin gerçekten ne olduğunu merak edenler warsa onun daha da aşmış ve iyice çirkinleşmiş haline bi göz atın derim: Munchkinism.
Burda tamamen bi kavram karmaşası yaşanıyor. PP yi siz combatla, sürekli encounterlarla karıştırıosunuz. Oyunda sürekli combat warsa, sürekli bişiler kesiyorsanız, onun adı Hack&Slash tir... PP değil...
PP ise karakterin veya karakterlerin sürekli daha güçlü olmak için oyun dinamiklerini ve zar sistemlerini kullanmalarıdır, dolayısı ile RP den uzaklaşmalarıdır. PP de olay daha güçlü, aşmış adamlar edinmektir.
Barbarın işinin PP olmasına gelince, barbarın işi PP deil, combat ve survival dır. Ama bir barbar sadece güçlenmeyi amaç edinirse bu PP gibi algılanabilir, sağlam temellere dayandırılırsa ve sadece oyun dinamiklerine dayandırılmazsa bu da PP olmaz...
PP nin gerçekten ne olduğunu merak edenler warsa onun daha da aşmış ve iyice çirkinleşmiş haline bi göz atın derim: Munchkinism.
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

munchkinism
soyle bir seyki PP sinirlarini sonuna kadar zorlayip kurallari sneyebildigi kadar esnetip rulebook daki butun aciklari kullanarak yapilan roleplay tarzidir..
mesel abuyuler sayesinde saatte 80 km hizla kosmak gibi
bazi noktalarda kurallar kitlenir oyle bir duruma gelirki kisi ianilmaz isler yapabilir... binevi matrix zihniyeti

soyle bir seyki PP sinirlarini sonuna kadar zorlayip kurallari sneyebildigi kadar esnetip rulebook daki butun aciklari kullanarak yapilan roleplay tarzidir..
bazi noktalarda kurallar kitlenir oyle bir duruma gelirki kisi ianilmaz isler yapabilir... binevi matrix zihniyeti
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

Oren_Dautry wrote:munchkinism
bazi noktalarda kurallar kitlenir oyle bir duruma gelirki kisi ianilmaz isler yapabilir... binevi matrix zihniyeti![]()
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Öyle bir karakter ile karşılaşırsan bunun ne kadar iğrenç birşey olduğunu sen de görürsün... Munchkinism sadece açık aramaz, kuralları çarpıtarak da yorumlar, dm i aptal yerine koymaya uğraşır, bu yüzden inanılmaz derecede oyunu çirkinleştirir...
Yani ne güzel ile, ne de ii başka birşey ile uzaktan yakından alakası yoktur.
Yani ne güzel ile, ne de ii başka birşey ile uzaktan yakından alakası yoktur.
Konu fecii dağılmış.Neyse.Sorum şu;HANGİ BÖYÖ GERÖEKÖİ?BÖYÖNÖN KENDİSİ ZATEN GERÖEKÖİ BİRşEYMİ??Saçma sapan konu diye bune derim.
şimdi dağılan konuya bir yorum yapayım.
PP oyunu hızlandırır.PP'siz oyun olmaz.Ancak zaten amaç rp'dir.Zaten frp oyunları ilk çıktığında diğer rpg'ler gibi combatsızmış.Sonra biraz daha genç kısma hitap etsin diye onca zar kuralları combat kurallarını koydular.
şimdi dağılan konuya bir yorum yapayım.
PP oyunu hızlandırır.PP'siz oyun olmaz.Ancak zaten amaç rp'dir.Zaten frp oyunları ilk çıktığında diğer rpg'ler gibi combatsızmış.Sonra biraz daha genç kısma hitap etsin diye onca zar kuralları combat kurallarını koydular.
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

abi başlığı ben açtım ben açıklıyayım:
bakın abi şimdi bu heal ile harm büyülerinin etkileri çok yüksek ama buna karşın yanlızca 7. level büyüdürler. etkisi mi: eğer bir undeath iseniz 14. level cleric size heal yaparsa 1d4 hpniz kalır. bu ne demektir. ayğınız kayıp düşseniz öldünüz. siz ölümlülere de harm yapılırsa aynı etkiyi yapar. bunu saving throw u yok, spell resistance si yok(belki yanlış hatırlıyor olabilirim). touch attack yani adma dokundun mu bitti. herif 24. level bir fighter. karşısında bi 14. level ckleric var. adam oyuna önce başladı. ilk atağında bu büyüyü yaptı ve koskoca savaşçının 200 e vuran hp si bi anda 2 ye düştü. artık herif düşünür bu salağı neyle öldürsem diye di mi abi hatta avantaj verir hade abi bu atağımı yapmıyom nasıl olsa bi sonrakinde ölecen ne yapabilirsen yap diye.
şimdi sanırım neden bahsettiğim anlaşılmıştır arkadaşlar. aha bu konu . soleyin bakalım şimdi bunlar gerçekçi mi. abi ya bi sınır koyulsun bu büyülere ya da leveli yükseltiklsin(ki abi 9. level bile zor kurtarır.)
bakın abi şimdi bu heal ile harm büyülerinin etkileri çok yüksek ama buna karşın yanlızca 7. level büyüdürler. etkisi mi: eğer bir undeath iseniz 14. level cleric size heal yaparsa 1d4 hpniz kalır. bu ne demektir. ayğınız kayıp düşseniz öldünüz. siz ölümlülere de harm yapılırsa aynı etkiyi yapar. bunu saving throw u yok, spell resistance si yok(belki yanlış hatırlıyor olabilirim). touch attack yani adma dokundun mu bitti. herif 24. level bir fighter. karşısında bi 14. level ckleric var. adam oyuna önce başladı. ilk atağında bu büyüyü yaptı ve koskoca savaşçının 200 e vuran hp si bi anda 2 ye düştü. artık herif düşünür bu salağı neyle öldürsem diye di mi abi hatta avantaj verir hade abi bu atağımı yapmıyom nasıl olsa bi sonrakinde ölecen ne yapabilirsen yap diye.
şimdi sanırım neden bahsettiğim anlaşılmıştır arkadaşlar. aha bu konu . soleyin bakalım şimdi bunlar gerçekçi mi. abi ya bi sınır koyulsun bu büyülere ya da leveli yükseltiklsin(ki abi 9. level bile zor kurtarır.)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
7. lvl zaten clericlerin yapabildiği en yüksek büyü lvlı(dark sun hariç). Zaten 2nd da büyü 6. lvl...
Bunları geçtim, sen bi silahlı fightera gidip dokunmak kolay bişeymiş gibi düşünüosun....
Zaten bunların tartışması daha önce yapıldı...
Gerçekçi deil yerine güçlü büyü demeyi tercih ederim... Ne de olsa büyü, ve çok yüksek lvl... Bırakın da o kadar olsun... Bu arada bundan çok daha güçlü nice büyüler de var, bunu da unutmayın...
Bunları geçtim, sen bi silahlı fightera gidip dokunmak kolay bişeymiş gibi düşünüosun....
Zaten bunların tartışması daha önce yapıldı...
Gerçekçi deil yerine güçlü büyü demeyi tercih ederim... Ne de olsa büyü, ve çok yüksek lvl... Bırakın da o kadar olsun... Bu arada bundan çok daha güçlü nice büyüler de var, bunu da unutmayın...