drizzt mi raistlin mi?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Faralkin wrote:Bende birçok yerden Drizzt in 1000 ork u kestiğini duydum. Ã?yle veya böyle herkes bundan bahsediyorsa böyle bir şey vardır...Drizzt abartı veya değil adam birşeyler yapmış ve tartışmasız büyük bir kahraman.
Raist e gelince...Küçüklüğünden beri ezilen sıkıntılı bir gençlik geçiren ama yılmayan hayatını tek bir şeye adayan(Güce ve büyüye)birisinin ileride olacağı tek bir şey vardır oda Tanrılarla kapışacak kadar sağlam birisi olmak.Raistlin Kazandığı herşeyi haketmiştir! Drizzt bir yana yanında 1000 orkuda Yer yutar.
bu olay adından da anlaşılacağı üzere "thousand orcs"(1000 ork) adlı kitapta oluyodur herhalde sanırım lone drow dan sonraki kitapta idi serisini hatırlayamıyorum
Xeyna_Inferno
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xeyna_Inferno »

Drizzt'i tam olarak tanımıyorum daha önce okuma fırsatı bulamadm. Yeni başladım kara elf üçlemesine... Okuduğum kadarıyla daha akademiye bile girmedi henüz 19 yaşında. Belki okudukça kararım değişir ama ben Raistlin derim... Güce olan arzu ve hırsın şekillendirdiği ve gücün simgesi haline gelmiş mükemmel bir karakter... E Caramon biraz akıllı bir şey olsaydı oda belki oldukca iyi bir karakter olabilirdi... :D
İsim : Xeyna Inferno
Irk : İnsan
Sınıf : Fighter
Favori Silah: Katana
Boy : 1.82
Kilo : 60
Yönelim : Choatic Evil
Sargonnas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sargonnas »

bence raistlin en sevdiğim karakter olmasada özellikle ruhdöveninde :D
çok beğendim
GilthonieL
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by GilthonieL »

baba bir soru bu ama büyücü karakterlere daha yakın olduğumdan cevap geçmişin ve bugünün efendisi olacaktır sanırım...
A Elberereth Gilthoniel
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

kötü karakterleri daha çok seviyorum,ondan Raistlin derim,hatta artemis entreriyi bile drizzte tercih ederim,abartı olayına gelince;
Herkez kendi düzleminde daha güçlüdür,ve Raistlin tanrıları yenmek için onları kendi düzlemine çekiyo,ve orda yenio,ayrıca tanrıların hepsiyle teketek kapışıyo(buarada merak ediyorum,büyücü olarak büyü tanrılarını nasıl yendi?oda ayrı bi tartışma konusu,onlar Raistline büyü gücünü bahşetmese,raistlin nasıl büyü yapabilir,hata var sanki :roll: )

Drizztin abartı olan bi kısmıda yok,sadece önceden bi arkadaşımızın belirttiği gibi,olaylar çok drizzt lehine gelişiyo,yoksa drizzt karakter olarak bence gayet normal,anlatım olarak salvatore daha actiona dayanıyo ve mükemmel anlatıyo,ama margeret weis ve tracy hickmanda çok başarılı,ama bence önce dragonlance okunması lazım,çünkü onu drizztin herhangi bir kitabından sonra okursanız,beğenmezsiniz :lol:

ha bide Drizzt tanrıları yenemez,çünkü büyü gücü yok,anca büyülü silahlarla yapabilir o işi,ve burda raistlinin bi sözünü hatılatmak istiyorum buna karşı;
"Yanlızca zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

feanin wrote: Herkez kendi düzleminde daha güçlüdür,ve Raistlin tanrıları yenmek için onları kendi düzlemine çekiyo,ve orda yenio,ayrıca tanrıların hepsiyle teketek kapışıyo(buarada merak ediyorum,büyücü olarak büyü tanrılarını nasıl yendi?oda ayrı bi tartışma konusu,onlar Raistline büyü gücünü bahşetmese,raistlin nasıl büyü yapabilir,hata var sanki :roll: )
şİmdi bencede raistlin ve haklısın hatırladın mı bilmiyorum yaz alevi ejderhalarında reorx bir tanrı olarak bu düzlemde ölümsüz olduğunu söylemişti ama başka düzlemde ölümlü olduğunu peki o zaman raistlin nasıl kendi düzleminde ölümsüz olan bir tanrıyı öldürdü bu konuda benimde süphelerim var hatta bu konuyu tartışmaya açalım bence neyse ama şu konu raistlin büyü gücünü lunitari den alıyor.Lunitari annesini pek fazla semediğini ve sözünü dinlemdeğinide biliyoruz sanırım kitaptaki teoriye göre raistlin kara kraliçeyi yendiğinde onun gücünü kendine çekmeyi başarıyor diğer tanrıları da böyle yeniyor öff amma uzun oldu neyse böyle
ama yinede drizzt mi raistlin mi deseniz sapına kadar raistlin
Wilibald
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wilibald »

Ben Drizzte hiç şans vermiyorum Raistlini tek geçerim
<div>I said no... Cause sometimes is good to be human</div><br>
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Bu tip tartışmalar ve beğeniler -doğal olarak kişiye göre değişmektedir. Ancak temel olarak çok farklı karakterler oldukları için karşılaştırılması garip geliyor.
Locked