ve sen de onayladın ya Helm. Bi sayfa önce ben de şunu dedim:AZALIN wrote:abicim paladin olunmaz eğitimle ancak şövalye olunur. ama paladin doğulur.
burda annaştık, tamam. şimdi ben sizin kafatasçılığınızdan rahatsızım, onu hemen söyliyim:burock bi sayfa önce wrote:asil bi aileden gelmek, paladin olmanın ön şartıdır diye bi yargıyı kabul edemiycem. bazı düzenlerde (order) böyle bi önkoşul olabilir; ama biçok tarikatta paladin olmaya içten gelen bir çağrı sonucu karar verilir. o kişinin kaderidir yani paladin olmak. bu çağrının, paladin adaylarının sosyal statüleriyle zerre kadar ilgilenmediğini belirtmeme gerek yok sanırım.
generic bi paladin sınıfı üzerinden genellemelere varmak pek dooru olmuyo, ne davranış kodu konusunda ne de bu konuda
bu çok rahatsız edici bi yargı bence.Helm wrote:Ã?ünkü bence ne olursa olsun o bebeklerin damarlarında ork kanı geziyor.Potansiyel katil onlar.Ne kadar doğru yola sokarsan sok öyle yada böyle onlar o yoldan çıkar.
Bunu da geçeyim. Bana, bi half-orc'un neden bi tanrının çağrısına hak kazanamadığını açıklayabilir misiniz?