Başlığı açarken aslında aklımda başka bir soru vardı... Elfler için hep efemine yakıştırması yapılır... Sonuçta şarap içip dans ederler...
Aynı şekilde Dwarf'larda biraz daha maço tiplidirler... Bir Harley Davidson'un üstünde bir elf değil de sanki dwarf çok daha fazla yakışır değil mi?
Hobbitler çocuk gibidir, en az 5 öğün yemek yerler, işte Gnome'lar mucittir falan filan...
Bir şey dikkatimi çekti insanlar dışında bütün ırklar çok rahat bir şekilde genellenebiliyorlar. Yani aslında FRP'nin altında biraz bizim bu yaşadığımız dünyada akıllı ırklar olarak adlandırabileceğimiz tek varlık olduğumuz halde, yalnızlığımıza alternatif bir bakış açısı olarak zihnimizde, efsanelerimizde ve edebi eserlerimizde yarattığımız bu ırkları hep önyargılarımız ile basitçe açıklamaya çalışıyoruz gibi geliyor.
Demek istediğim insan ırkı üzerine genel bir ön yargımız yok değil mi? Ã?ünkü her insan farklıdır, insan özgür iradelidir ve gerekli sosyal ortamı ve kültürel motifi bulduğunda her şeyi yapabilir.
Ama işte diğer ırkların bu kadar renkli, başlarına buyruk ve tahmin edilemez olmaları pek işimize gelmemiş sanırım ki onları bu şekilde ön yargılar ile tanımlanabilecek şekilde yaratmışız. Belki de bu her şeyi kontrol etmek isteyen doğamızdan kaynaklanıyordur, belki de yaratıcılığımızın, bir an kendimizi tanrı yerine koyarak zihnimizde, hayallerimizde yarattığımız bu ırkların bize benzemelerinden korktuğumuz içindir...
Sonuç olarak ilk soruma kendi cevabımı vermek istiyorum. Bence metroseksüel dwarf olablir... Ama işte olur mu olmaz mı diye tartışmak bizim insanlığımıza mahsus bir şeydir diye düşünüyorum... Bilmem anlatabildim mi.

<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>