Fantastik kitaplardaki en iyi replikler

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

Büyüklük, mükemmel karaktere sahip olnana ait değildir. Büyüklük, mükemmel karaktere sahip olmak için çabalayanındır.
-Vinas Solamnus
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

fizbanın bu repliklerde kiminle konuştuğunu hatırlamıyorum fakat Ölüm kapısı serisindeki zifnab rolündeydi :)

-kimsin sen?
-kim kim?
-sen kimsin aptal ihtiyar?
- ha ben! bond... james bond

bu replikleri hiç unutamadım...

birde say say bitmez drizzt repliklerim var ama onalr bu siteye sımaz :wink:
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

yanlış anlsılmasın zifnab rolundeydi dediim kişi fizban... :D okumayanlar bilmez belki ondan yineleme geree duydum...
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Artemis Entreri nin yanlış hatırlamıyorsam "Buçukluğun Mücevheri"ndeki Rassiter ile arasındaki son diyaloğu...

Rassiter Entreri ye Pook öldükten sonra beraber çalışıp tekrar yükselmeyi öneriyor buradaki Entrerinin cevabı süper....

"Bunun için 2 sorun var..
Brinicisi ben yalnız çalışırım...ikincisi de sen ölüsün.... :D :D :D
To Live is To Die!
Ardulaghar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ardulaghar »

"Eğer bize verilmiş olan aşkı inkar edersek, eğer aşkı onu kaybetme korkusuyla reddedersek o zaman yaşamlarımız bomboş, kaybımız daha büyük olur"

Tanis Yarımelf, İlkbahar şafağı Ejderhaları'nda Alhana Yıldızmeltemi'ne
<div><em><strong>En keskin g&ouml;zler bile g&ouml;remez &ouml;l&uuml;m&uuml;, k&ouml;r noktadan vurduğunda</strong></em></div>
karabochka
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by karabochka »

güzalaca karanlığı'nda ejderanlarla ilk kapışmada tas ve flint'in kısa diyaloğu favorimdir.
flint: git strum'un kılıcını al ben onu koruyorum.
tass ayaga kalkıp kosmaya basladıgı sırada bir ejderan flinte dogru hamle yapar. tam flint saldırıya gececekken tas'ın sopasının ucu flint'in bacaklarına carpar flint düşer. artık acık hedeftir. tas sogukkanlılıkla ejderana sopasıyla bir kere gecirir.
tas: napiosun flint?! senin yerine ben mi savasıcam.
ya da öle birşeydi..
the slayer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by the slayer »

fizban: "herkes beni Paladine'le karıştırıyor ama ben ondan daha yakışıklıyım."
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Tanis: Aşağıda kaç tane patron var? (ejderanları kastediyor)
Bupu: (parmaklarıyla saymaya başlar) bir...ve bir... ve bir... ve bir... (on parmağına kadar sayar ve sonunda..) ve bir... iki... ikiden fazla yok.
Sturm: Bu iki yüzle iki bin arasında olabilir!
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Tam olarak nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama beni en çok güldüren replik şudur;
Adam: Gel buraya seni lanet olasıca kender... Ahhh!!!
Kender: Ay çok özür dilerim. Sanırım tam ben ağzımı kapatırken senin parmakların benim dişlerimin arasından geçiyordu.
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Bruenor'un dewamlı söylediği bir replikte çok hoşuma gidiyor.

"Eğer bu böyle değilse bende sakallı bir gnomum" :D
To Live is To Die!
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

"Adın umurumda değil, Kırmızı. Adını bilmek istemiyorum. eğer enaz üç savaştan sağ kurtulursan, belki o zman adını öğrenirim. Daha önce değil. eskiden isimleri öğrenirdim, ama kahrolası bir zaman kaybıydı. bir baş belasını tam tanımaya başladığımda kalakar ölürdü. Bu günlerde zahmet etmiyorum."

Rasitlin tarihçeleri-silah kardeşliği Horkin,büyücülük ustası
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Bunları yazdım sanıyordum ama şöyle bir baktım da yazmamışım. :)
Kont Strahd von Zarovich wrote:"İnsanlarınız hizmetime girerek ölüm riskini alabilirler veya girmeyerek bunu garantileyebilirler!"
Gandalf wrote:"Bu dünyanın tesadüfleri pek çoktur ve bilgeler sendelediğinde yardım çoğunlukla zayıf ellerden gelir."
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
_Laurana_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Laurana_ »

Güz alacakaranlığı ejderhalarında yarımelf Tanis ile Laurana nın repliği;

"Seni seviyorum Laurana .Ama görmüyormusun seninle evlenemem .Ã?ünkü onuda seviyorum Kalbim ikiye ayrıldı aynı kanım gibi"

Birde Tas ın çoğu replğii beni güldürüyor . İkizlerin Zamanından bir repliği ;

Tas onların haberleri olmadan Tika ' nın evlerine girer .
" Bak bak, ne ilginç .Biraz daha incelersem Tika birşey söylemez heralde.Tekrar yerine koyarım."Nesne, kendiliğinden kesesine düşüvermişti." Ay şuna bir bak! Hay allah bir çatlağı var. Bunu ona haber verdiğim için bana mütteşekkir olacak" Nesne başka bir keseye kayıverdi."Tereyağı kabının burda işi ne? Eminim Tika bunu kilerde tutuyordur. Yerine götürsem hiç fena olmayacak. Tereyağ kabıda bir üçüncü kesede yerini bulmuştu :D
Kılıcın ne kadar keskin, Kalkanın ne kadar dayanıklı ,
Miğferin ne kadar güçlü olursa olsun
Yüreğin olmadıkça bu savaşı çoktan kaybetmişsindir
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

komik olmasa da bence en anlamlı sözlerden biri salvatore'nin göç isimli kitabında Montolio adlı kolcunun drizzt'e söylediği söz
"yeterince hızla batıya gidersen güneş senin için asla batmaz."
_Laurana_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Laurana_ »

Tika ile Caramon kavga etmektedirler .Tika Caramonun zırhını alır ve ona fırlatır
Tasslehof da onları görünce
" Merhaba! dedi neşeyle. " Beni hatırladınız mı? Baksanıza yaptığınız eğlenceli bir şeye benziyor! Bende oynayabilir miyim? Bana da ona atacak birşey versene Tika.
Tika baksana neden Caramona zırh atıyoruz? dedi Tas zincirden bir yelek alıp yatağın arkasına saklanmış olan koca savaşçıya dönerek
" Bu sizin sürekli yaptığınız bişeymi? Evli çiftlerin arip şeyler yaptıklarını duymuştum ama bu çok tuhaf :D
Kılıcın ne kadar keskin, Kalkanın ne kadar dayanıklı ,
Miğferin ne kadar güçlü olursa olsun
Yüreğin olmadıkça bu savaşı çoktan kaybetmişsindir
Post Reply