Bir de at will büyüleri değiştirdim tam olarak control wizard bana göre değil. Hepsi alan etkili büyüler millet birisinin başına üşüşmüşken onlara da zarar vermek istemem. Böyle daha iyi gibi.
4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!
Yük olmaz ya armor dediğine bakma clothing olarak geçiyo +1ac veriyo işte 
Bir de at will büyüleri değiştirdim tam olarak control wizard bana göre değil. Hepsi alan etkili büyüler millet birisinin başına üşüşmüşken onlara da zarar vermek istemem. Böyle daha iyi gibi.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
Efla fiyatı yazmayan o masterwork armorlar ancak magic armor olduğunda alınabiliyor. Ve magic armorlar bölümünde özelliğine göre değişen fiyatlarla satılıyor.Efla wrote:Yük olmaz ya armor dediğine bakma clothing olarak geçiyo +1ac veriyo işte![]()
Yani onu alabilmen için en azından min enchantment bonusu +4 olan bir sihir yüklemen lazım üstüne ki bu da level-20'lere filan denk geliyor.
Ã?rneğin level-20 Bloodthread Armor+4 alırsan bu tılsımı feyweav cloth üzerine işletebilirsin, o zaman +1 AC daha kazanmış olursun kumaşın dokusundan dolayı.
Editlediğim için tekrar alıntı yaptım. Henüz kimsenin masterwork armor ya da item, vs kullanabileceğini daha doğrusu parasının yeteceğini sanmıyorum.dwaxer wrote:Efla fiyatı yazmayan o masterwork armorlar ancak magic armor olduğunda alınabiliyor. Ve magic armorlar bölümünde özelliğine göre değişen fiyatlarla satılıyor.Efla wrote:Yük olmaz ya armor dediğine bakma clothing olarak geçiyo +1ac veriyo işte![]()
Yani onu alabilmen için en azından min enchantment bonusu +4 olan bir sihir yüklemen lazım üstüne ki bu da level-20'lere filan denk geliyor.
Ã?rneğin level-20 Bloodthread Armor+4 alırsan bu tılsımı feyweav cloth üzerine işletebilirsin, o zaman +1 AC daha kazanmış olursun kumaşın dokusundan dolayı.
.
Magic +1 360 gp. Edmond hariç herkes büyülü eşya alabilirdwaxer wrote:Editlediğim için tekrar alıntı yaptım. Henüz kimsenin masterwork armor ya da item, vs kullanabileceğini daha doğrusu parasının yeteceğini sanmıyorum.dwaxer wrote:Efla fiyatı yazmayan o masterwork armorlar ancak magic armor olduğunda alınabiliyor. Ve magic armorlar bölümünde özelliğine göre değişen fiyatlarla satılıyor.Efla wrote:Yük olmaz ya armor dediğine bakma clothing olarak geçiyo +1ac veriyo işte![]()
.
+1 Magic Cloth 361 gp.
+1 Magic Hide Armor 390 gp. vs. vs.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz sinirlendirme beni Skill'leri ticaret ve ikna üzerine yıkarımTersyuz wrote:Magic +1 360 gp. Edmond hariç herkes büyülü eşya alabilirdwaxer wrote:Editlediğim için tekrar alıntı yaptım. Henüz kimsenin masterwork armor ya da item, vs kullanabileceğini daha doğrusu parasının yeteceğini sanmıyorum.dwaxer wrote:Efla fiyatı yazmayan o masterwork armorlar ancak magic armor olduğunda alınabiliyor. Ve magic armorlar bölümünde özelliğine göre değişen fiyatlarla satılıyor.Efla wrote:Yük olmaz ya armor dediğine bakma clothing olarak geçiyo +1ac veriyo işte![]()
.
+1 Magic Cloth 361 gp.
(Rp ekranı'nda olacaklar:
Edmond içeri dalar,
1d20=1 (Critical Failure)
Ayağı kayar düşer)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Tersyuz wrote: Magic +1 360 gp. Edmond hariç herkes büyülü eşya alabilir
+1 Magic Cloth 361 gp.
Bizim konuştuğumuz; tabloda normal armorların hemen altında başka başka fiyatı belirsiz armorlar var ya onlardı. Yani bunlar masterwork armor oluyor ve minimum enchantment değerleri var! Ã?rneğin senin dediğin gibi 360gp verip "Hide Magic armor+1" alabilirsin ama Darkhide Armor+1 yaptıramazsın! En azından Darkhide Armor+4 olması gerekir! Orada minimum enchantment yazan değer kadar en az bonusu olmalıdır; yani Darkhide+1, Darkhide+2, vs olamaz ama Darkhide+6 olur. Anladın mı demek istediğimi?
.
.
Alain "The Ripper"

Karakter bilgileri:
İsim: Alain "The Ripper"
Irk/Sınıf: Human/Ranger
Alig/Deity: Good
Görünüşü ve amacı: Boy:185, kilo: 82 Bakımsız saçları hafif uzun ve siyah, aynı şekilde hafif sakalları var. Genellikle sarhoş gezer, çamurlar içerisine yuvarlanıp sızdığı çok olmuştur. Eskiden iyi bir savaşçı olduğuna dair söylentiler dolaşsa da, savaştığını gören olmamıştır. Onu bu tip yaşamaya neyin ittiği etrafı tarafından bilinmemektedir. Kimileri karısı ve çocuklarının gözü önünde öldürüldüğünü söyler, kimi bir lordun sağ koluyken onu koruyamadığı için öldürüldüğünü, kimileri de en yakın arkadaşının ona ihanet ettiğini.
Özgeçmiş:
Hadron'un küçük bir kasabasında...
Kızıl saçları ve sakalları uzun ayağı aksayan adam köhne handan içeri girdi, bu küçük kasabada herkesin tanıdığı bir savaş gazisiydi. Etrafa hemen göz attı ve aradığı kişiyi görerek hızlıca yanına gitti.
Yanına gittiği adam başını masanın üzerine koymuş akşam olmadığı halde neredeyse sızmış kalmış bir adamdı. Arkadaşının bu durumu karşısında yüzünü buruşturdu adam, hızlıca dürterek kaldırmaya çalıştı.
"Alain, kalk! Kalk diyorum sana."
Adam başın yavaşçaı kaldırıp kanlı gözleriyle baktı. Arkadaşı olduğunu görünce gülümsedi.
"Oooo, Bertrand hoş geldin." hancıya doğru seslendi "Heyy! Buraya iki şişe daha getir."
Yeni gelen adam sessizce yanına oturdu, gelir gelmez hır çıkartmak istemiyordu belli ki.
Hancı şişeleri getirince söze başladı.
"Ne zaman kendini toplayacaksın? Seni böyle görmek istemiyorum artık."
"Tedavi olmaya çalışıyorum." dedi Alain şişeyi göstererek ve gelen şişeyi kafasına dikti, neredeyse yarısını boşaltmıştı.
"Bu tedavi değil hastalığın kendisi oldu artık." dedi sinirlenerek Bertrand.
"Hepimiz bir şeyler kaybettik ama hayata tutunmayı bildik, seni diğerlerinden farklı kılan ne?" daha fazla dayanamamıştı, arkadaşının bu tavırları onu delirtiyordu.
"Oturup içeceksen iç adam gibi, nasihat dinleyecek halim yok!" bakışları tehditkar bir havaya bürünmüştü Alain'in.
Bertrand bu işi kolay yoldan halletmeyi istemişti ama konuşmanın bir yararı yoktu. Elindeki şişeyi bütün gücüyle Alain'in kafasında patlattı.
"Seni koca ayyaş, bana böyle davranmaya nasıl cesaret ediyorsun." Adamı yaka paça sürükleyerek dışarıya çıkardı, kafasını yalağa soktu taa ki adam direnip boğulmamak için çırpınana kadar.
"Demek yaşamak istiyorsun ha! Ölümle burun buruna gelince yaşam tatlı geldi değil mi?"
"Git başımdan Bertrand, defol git!"
Adamın kafasını tekrar yalağa soktu, çırpınmaya başlayınca çıkarttı tekrar.
"Beni dinle dostum, kendini toplayacaksın, hem de hemen. Kral Sebastian önemli bir görev için adam topluyor, şu ayağım sakat olmasaydı inan koşa koşa ben giderdim. Benim yerime sen gideceksin ve kendie acımayı bırakıp çocuk gibi zırlamayı bırakacaksın!"
Bertrand öfkeden kıpkırmızı olmuştu. Yerde oturan arkadaşına bir yumruk patlattı.
"Bu ne içindi peki?" ayılmaya başlamıştı Alain.
"Babadan kalma kılıçlarını tefeciye verdiğin için. Onların parasını da ödedim gidip alabilirsin." Ã?fkelenen adam aksayarak hızlı bir şekilde uzaklaştı.
Yalağın yanına çökmüş olan Alain arkadaşının arkasından baktı. Ayılmak için yalaktan biraz daha su alarak yüzüne çarptı.
Bildiği diller: Common, Giant
Ability Scores
Str: 18 (+4)
Con: 14 (+2)
Dex: 14 (+2)
Int: 10 (0)
Wis: 13 (+1)
Cha: 8 (-1)
Initiative: +2
Hız: 6, vision: normal
Base Defense:
AC: 15 [10+2(Dex)+3(Hide armor)]
Ref: 14 [10+2(Dex)+1(Ranger)+1(Human)]
Fort: 16 [10+4(Str)+1(Ranger)+1(Human)]
Will: 12 [10+1(Wis)+1(Human)]
HP: 31 (feat:+5)
Healing Surge: 8
Attack bonusları:
Bastard Sword: +7 [+3 (Prof)+4 (Str)]
Longbow: +4 [+2 (Prof)+2 (Str)]
Silahlar:
Bastard Sword: 1d10+5 [+4 (Str) +1 (Feat)]
Longbow: 1d10+2 (+2 dex) [Range 20/40]
Powers:
Racial:
Bonus At-Will Power
Bonus Feat
Bonus Skill
Human Defense
Class feature:
Fighting Style (Two Blade Fighting Style)
Hunter's Quarry (+1d6)
Prime Shot
At-Will:
Careful Attack
Hit and Run
Twin Strike
Encounter:
Two-Fanged Strike
Daily:
Jaws of the Wolf
Skills:
Acrobatics: +6 (Human)
Athletics: +8
Dungeoneering: +6 (Ranger)
Heal: +6
Perception: +6
Stealth: +6
Feats:
Toughness (Ranger Bonus)
Two-Weapon Fighting (Human Bonus)
Weapon Proficiency (Bastard Sword)
Eşyalar:
B.Sword*2: 60 gp. (24 lb.)
Short sword: 10 gp (2 lb.)
Dagger*2: 2 gp (2 lb.)
Long Bow: 30 gp. (3 lb.)
Arrows (30): 1 gp (3 lb.)
Hide Armor: 30 gp. (25 lb.)
Backpack: 2 gp (2 lb.)
Rations, trail (2 days) 1 gp (2 lb.)
Sunrods (2) 4 gp (2 lb.)
Waterskin (Su) 1 gp (4 lb.)
Waterskin (Alkol) 1 gp (4 lb.)
Grappling hook 1 gp (4 lb.)
Rope, silk (50 ft.) 10 gp (5 lb.)
Toplam Ağırlık: 82
Riding horse: 75 gp
Bedroll 1 sp (5 lb.)
Flint and steel 1 gp
Rations, trail (8 days) 4 gp (8 lb.)
Climber's kit: 2 gp (11 lb.)
Hammer 5 sp (2 lb.)
Pitons (10) 5 sp (5 lb.)
Tent 10 gp (20 lb.)
Toplam Ağırlık: 53
Cepteki para: 247 gp.
Alain "The Ripper"

Karakter bilgileri:
İsim: Alain "The Ripper"
Irk/Sınıf: Human/Ranger
Alig/Deity: Good
Görünüşü ve amacı: Boy:185, kilo: 82 Bakımsız saçları hafif uzun ve siyah, aynı şekilde hafif sakalları var. Genellikle sarhoş gezer, çamurlar içerisine yuvarlanıp sızdığı çok olmuştur. Eskiden iyi bir savaşçı olduğuna dair söylentiler dolaşsa da, savaştığını gören olmamıştır. Onu bu tip yaşamaya neyin ittiği etrafı tarafından bilinmemektedir. Kimileri karısı ve çocuklarının gözü önünde öldürüldüğünü söyler, kimi bir lordun sağ koluyken onu koruyamadığı için öldürüldüğünü, kimileri de en yakın arkadaşının ona ihanet ettiğini.
Özgeçmiş:
Hadron'un küçük bir kasabasında...
Kızıl saçları ve sakalları uzun ayağı aksayan adam köhne handan içeri girdi, bu küçük kasabada herkesin tanıdığı bir savaş gazisiydi. Etrafa hemen göz attı ve aradığı kişiyi görerek hızlıca yanına gitti.
Yanına gittiği adam başını masanın üzerine koymuş akşam olmadığı halde neredeyse sızmış kalmış bir adamdı. Arkadaşının bu durumu karşısında yüzünü buruşturdu adam, hızlıca dürterek kaldırmaya çalıştı.
"Alain, kalk! Kalk diyorum sana."
Adam başın yavaşçaı kaldırıp kanlı gözleriyle baktı. Arkadaşı olduğunu görünce gülümsedi.
"Oooo, Bertrand hoş geldin." hancıya doğru seslendi "Heyy! Buraya iki şişe daha getir."
Yeni gelen adam sessizce yanına oturdu, gelir gelmez hır çıkartmak istemiyordu belli ki.
Hancı şişeleri getirince söze başladı.
"Ne zaman kendini toplayacaksın? Seni böyle görmek istemiyorum artık."
"Tedavi olmaya çalışıyorum." dedi Alain şişeyi göstererek ve gelen şişeyi kafasına dikti, neredeyse yarısını boşaltmıştı.
"Bu tedavi değil hastalığın kendisi oldu artık." dedi sinirlenerek Bertrand.
"Hepimiz bir şeyler kaybettik ama hayata tutunmayı bildik, seni diğerlerinden farklı kılan ne?" daha fazla dayanamamıştı, arkadaşının bu tavırları onu delirtiyordu.
"Oturup içeceksen iç adam gibi, nasihat dinleyecek halim yok!" bakışları tehditkar bir havaya bürünmüştü Alain'in.
Bertrand bu işi kolay yoldan halletmeyi istemişti ama konuşmanın bir yararı yoktu. Elindeki şişeyi bütün gücüyle Alain'in kafasında patlattı.
"Seni koca ayyaş, bana böyle davranmaya nasıl cesaret ediyorsun." Adamı yaka paça sürükleyerek dışarıya çıkardı, kafasını yalağa soktu taa ki adam direnip boğulmamak için çırpınana kadar.
"Demek yaşamak istiyorsun ha! Ölümle burun buruna gelince yaşam tatlı geldi değil mi?"
"Git başımdan Bertrand, defol git!"
Adamın kafasını tekrar yalağa soktu, çırpınmaya başlayınca çıkarttı tekrar.
"Beni dinle dostum, kendini toplayacaksın, hem de hemen. Kral Sebastian önemli bir görev için adam topluyor, şu ayağım sakat olmasaydı inan koşa koşa ben giderdim. Benim yerime sen gideceksin ve kendie acımayı bırakıp çocuk gibi zırlamayı bırakacaksın!"
Bertrand öfkeden kıpkırmızı olmuştu. Yerde oturan arkadaşına bir yumruk patlattı.
"Bu ne içindi peki?" ayılmaya başlamıştı Alain.
"Babadan kalma kılıçlarını tefeciye verdiğin için. Onların parasını da ödedim gidip alabilirsin." Ã?fkelenen adam aksayarak hızlı bir şekilde uzaklaştı.
Yalağın yanına çökmüş olan Alain arkadaşının arkasından baktı. Ayılmak için yalaktan biraz daha su alarak yüzüne çarptı.
Bildiği diller: Common, Giant
Ability Scores
Str: 18 (+4)
Con: 14 (+2)
Dex: 14 (+2)
Int: 10 (0)
Wis: 13 (+1)
Cha: 8 (-1)
Initiative: +2
Hız: 6, vision: normal
Base Defense:
AC: 15 [10+2(Dex)+3(Hide armor)]
Ref: 14 [10+2(Dex)+1(Ranger)+1(Human)]
Fort: 16 [10+4(Str)+1(Ranger)+1(Human)]
Will: 12 [10+1(Wis)+1(Human)]
HP: 31 (feat:+5)
Healing Surge: 8
Attack bonusları:
Bastard Sword: +7 [+3 (Prof)+4 (Str)]
Longbow: +4 [+2 (Prof)+2 (Str)]
Silahlar:
Bastard Sword: 1d10+5 [+4 (Str) +1 (Feat)]
Longbow: 1d10+2 (+2 dex) [Range 20/40]
Powers:
Racial:
Bonus At-Will Power
Bonus Feat
Bonus Skill
Human Defense
Class feature:
Fighting Style (Two Blade Fighting Style)
Hunter's Quarry (+1d6)
Prime Shot
At-Will:
Careful Attack
Hit and Run
Twin Strike
Encounter:
Two-Fanged Strike
Daily:
Jaws of the Wolf
Skills:
Acrobatics: +6 (Human)
Athletics: +8
Dungeoneering: +6 (Ranger)
Heal: +6
Perception: +6
Stealth: +6
Feats:
Toughness (Ranger Bonus)
Two-Weapon Fighting (Human Bonus)
Weapon Proficiency (Bastard Sword)
Eşyalar:
B.Sword*2: 60 gp. (24 lb.)
Short sword: 10 gp (2 lb.)
Dagger*2: 2 gp (2 lb.)
Long Bow: 30 gp. (3 lb.)
Arrows (30): 1 gp (3 lb.)
Hide Armor: 30 gp. (25 lb.)
Rations, trail (2 days) 1 gp (2 lb.)
Sunrods (2) 4 gp (2 lb.)
Waterskin (Su) 1 gp (4 lb.)
Waterskin (Alkol) 1 gp (4 lb.)
Grappling hook 1 gp (4 lb.)
Rope, silk (50 ft.) 10 gp (5 lb.)
Toplam Ağırlık: 82
Riding horse: 75 gp
Bedroll 1 sp (5 lb.)
Flint and steel 1 gp
Rations, trail (8 days) 4 gp (8 lb.)
Climber's kit: 2 gp (11 lb.)
Hammer 5 sp (2 lb.)
Pitons (10) 5 sp (5 lb.)
Tent 10 gp (20 lb.)
Toplam Ağırlık: 53
Cepteki para: 247 gp.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
.
Tersyuz, gayet güzel bir karakter kağıdı hazırlamışsın; eline sağlık.
Sadece ufak bir iki tane klavye hatası yapmışsın longbow attack bonusuna Str yazmışsın, bir de featlerde ranger ile human bonusu birbirine karıştırmışsın; önemli değil, editle düzeltirim ben. Söyledim çünkü sen de elindeki belgede düzeltmek istersin belki!
.
Tersyuz, gayet güzel bir karakter kağıdı hazırlamışsın; eline sağlık.
.
Quarion anlaşılan senin 530gp gibi büyük bir başlangıç bütçen var. En zenginleri sensin! şımarık elf konseptine uygun oldu!Quarion wrote:magic iteme öneri isterim tabki daha önce saöyledigim gibi pek bi fikrim yok.
şimdi senin yapacağın tahmini harcamalara şöyle bir göz atalım:
2*Scimitar= 20gp
Longbow= 30gp
Hide Armor= 30gp
Standart Adventurer’s kit= 15gp
Arrows(60)= 2gp
Flask= 3cp
Tent= 10gp
........................... Toplam: 107gp, 3cp eder ki 422gp cebine kalır. Bununla mutlaka bir magic eklenti yaptırmalısın. Ancak level-2 magic itemler 520gp olduğuna göre ancak level-1 alabileceksin. İki ihtimal var; ya silahlarından birini +1 yaptırmak ya da +1 defans yatırımı yapmak. Ben şiddetle defansa yatırım yapmanı öneriyorum çünkü ancak light-armor kullanıyorsun ve hit pointin düşük, üstelik two-weapon ranger konseptini seçmek istiyorsun ki, bu da demektir ki düşmanla hep dip dibe olacaksın ve güçlü melee ataklara maruz kalacaksın! (burada bir parantez açıp “Toughness” featini almanı öneriyorum HP’ni arttırman için; bak Tersyuz almış mesela)
Neyse, benim sana önerilerim:
1- Magic Armor+1: (360gp) Zırhına magic yaptırıp fazladan +1 AC bonus alırsın
2- Amulet of Protection+1: (360gp) Bu tılsımlı muska, Fort, Ref ve Will defanslarına +1 bonus verir.
Bu iki tavsiyemden birini al mutlaka, paran olduğu zaman da diğerini de alırsın en kısa zamanda.
.
Lugi her grubun bir rogue ihtiyacı vardır; tuzakları etkisiz hâle getirmek ve kilitleri açmak için! O yüzden sana büyük sorumluluk düşüyor. Yalnız maymuncuk seti almayı unutmuşsun, nasıl bir rogue'sun sen? :schemes:Lugtarias wrote:Bir dakika ya! En zenginleri benim bi kere!:D Yanlış mı baktım yoksa?
.
Lugtarias wrote:Ben temel gereksinimler dışındaki itemleri paralar dagıtıldıktan sonra alacaktım. şimdi kara vericem neler alıcagıma. Bir de bende bir magic item yaptırmayı düşünüyorum. Ã?nerilere açığım.
Benim tavsiyem Magic Leather Armor+1 yaptırman, böylece +1 AC daha kazanırsın.
Not: Senin karakter kağıdını biraz daha geliştirmen lazım. Bak Tersyuz'un hazırladığı formatı örnek alabilirsin!
.