CLiCKs wrote:Bende bu arada dragonborn'umu warlord yapıcam dökeyim ortaya bende bunları
Benim statları verişim şu şekilde olacak.(hafiften başlayayımda ilgili olduğumu belli edeyim

Daha oyunun başlamasına epey olmasına rağmen)
str:18
con:12
dex:11
int:14
wis:8
cha:16
Dediğim gibi charisma ve str tabanlı bir karakterim, wisdom - almasına rağmen ben kendime bunu en uygun buldum. Statların eklenmiş hali budur dwaxer. Tablolardan seçtiğim kalıba ekledim.
Ayrıca elime maul almayı düşünüyorum. 2d6 vurmuş durumunda olucam

Ama at-will'de aldığım power bunu 2d6+4 yapıcak sanırsam :plotting: Birde şu powerlar iyi midir dwaxer bir yorum yaparsan sevinirim
AT-WILL POWER
Furious Smash
Vipers Strike (Vipers strike at-will yani temel atağım olarak alıyorum)
ENCOUNTER POWER
Guardian Atack
DAILY POWER
Bastian of defence
(Ã?oğu kişinin benden gaz almak gibi bir durumu var iyi bufflar atmak durumundayım tabii eğer böyle olursa. Başlangıcım böyle

)
Sevgili CliCKs öncelikle bir yanlış anlamayı gidereyim:
Elinde maul var diyorsun; 2d6 hasar veriyormuş. Bu silahla vurduğunda At-Will gücünden dolayı değil, melee attack yaptığın için 2d6+4 oluyor. Bu atak Str vs AC’dir, yani güç AC’ye karşı yapılan saldırıdır. Bütün melee ataklar senin silahına Str modifierini ekler. Senin Str:18 olduğuna göre Modif=+4 olacaktır, evet formül doğru. Hiçbir özel gücünü kullanmasan da, sadece düz bir vuruşla hasar dmg: 2d6+4 olur zaten! At-Will gücü sana (ya da dostlarına) ekstradan başka avantaj(lar) sağlıyordur mutlaka!
Fighter bölümünde de görürsün melee silahlar ile vururken çoğunlukla “Str vs AC” (Str AC’ye karşı) saldırısı yaparsın. Yani attack zarına base (temel) attack bonuslarını eklerken Str modif.i eklersin ve sonuç rakibinin AC defansına eşit veya fazlaysa vurmuş olursun. Sonra da sıra hasarı hesaplamaya gelir. Hasrı “Hit” olarak gösteriyor 4.Ed. Yani şöyle bir şey görebilirsin; “Hit: 1[W]+Str modif.” Bunun anlamı; Vuruş hasarı eşittir: 1 çarpı Silahın gücü (W) artı Str modifier! Köşeli parantez içindeki [W] silah (weapon) demek. Yani maul kullanıyorsan W yerine 2d6 koyacağız ona göre zar atacağız. Bazen de (örneğin bazı özel güçlerde) şöyle bir şey görüyoruz: Hit: 2[W]+Str modif. Dikkat ederseniz 2[W] yazmış, yani silahın gücünü ikiyle çarpıyor! Ã?rnek maul kullanıyorsan: 2*[2d6] yani 4d6 olur hasar. Bazen de şöyle bir şey görebilirsin: Hit: 1[W]+Con modif. Bunun da anlamı silahın hasarına Str değil de Con modifierini ekleyeceksiniz demek. Ama bu tip değişiklikler büyülü özel güçler kullanıldığında ortaya çıkıyor, yani melee silahlarla yapılan saldırılara çoğunlukla (aksi belirtilmedikçe) gerek attack, gerek dmg (Hit) daima Str modifier eklenir.
Hazırladığımız ya da denemeler yapıp acaba olur mu diye düşündüğümüz karakterleri bu başlığa atalım arkadaşlar üzerinde yorum yaparız vs...
CliCKs henüz Warlordu incelemedim ama sen sorunca şöyle bir baktım. Karizmaya önem verdiğine göre Inspiring Warlord oynayacaksın, yani arkadaşlarına yardı9m edip onları cesaretlenmek senin için öncelikli olacak.
Furius Smash da böyle bir at-will gücü; düşmana ya kalkanınla ya da silahının kabzasıyla vuruyor ya da bir omuz atarak adamın defansını düşürtüyorsun. (bu bir Str vs. Fortitude atacck’ıdır) Senin verdiğin hasar düşük oluyor (Str modif kadar) ancak hemen bitişiğinizdeki diğer arkadaşın sen düşmanı şaşırttığın için büyük bir saldırı gücü kazanıyor. Senin Cha modifierin kadar hem attack roll hem de dmg roll bonusları alıyor.
Guardian Atack: Bu güç birkere Hit: 2[W]+Str modif hasar veriyor! Dikkat edersen silahın iki katı! Ama bunun yanısıra hemen bitişiğindeki senin seçtiğin bir arkadaşına da o düşmanın ataklarına karşı +2 AC defans bonusu kazanıyor!
Bastian of defence: Bu süpermiş! Hit: 3[W]+Str modif gibi muazzam bir hasar verdiğin gibi, 5 kare etrafındaki bütün arkadaşların kapışma bitene kadar bütün defanslarına +1 bonus alıyor!! Bütün defanslar derken; AC, reflex, fort, will şeklinde 4 çeşit defans olduğunu hatırlatırım.
Bu güçlerin hepsi de güzel (zaten çirkin güç olduğunu zannetmiyorum kitapta) ancak dikkat edilecek husus Inspire Warlord’un arkadaşlarını motive etme üzerine çalışması, yani üstteki güçlerden ikisini kullanmak için omuz omuza aynı saflarda çarpışacak en az bir grup elemanına ihtiyacın var!
Dediğim gibi henüz Warlordu incelemedim, yakında sıra ona da gelecek.
.