4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Post by dwaxer »

.
Evet, arkadaşlar, 4.Ed. harıl harıl okuyup :-P oyuna hazırlananlar; nasıl karakter hazırlayalım, Dragonborn mu olsun, Warlock mu, Paladin mi tartışma ve yorumlarını burada yapalım mı? Gerçi zamanı var daha ama oyun senaryo fikirlerini filan da tartışırız. Ã?rneğin yeni ırkları senaryoda nasıl kaynaştıracağız vs...

İlk konu benden olsun; Eladrinleri nasıl buldunuz; bence teleport özelliğiyle filan güzel bir ırk. Biliyor muydunuz Eladrinler, Elfler ve Drowlar aynı soy ağacından gelmiş!

.

Karakterleri hazırlarken aşağıdaki formatı kullanabilirsiniz:

Karakter bilgileri:
İsim:
Irk/Sınıf:
Alig/Deity:
Görünüşü ve amacı:

Ability Scores
Str:
Con:
Dex:
Int:
Wis:
Cha:

İnitiative:

Base Defense:
AC:
Ref:
Fort:
Will:

HP:
Healing Surge:

Attack bonusları:

Silahlar:

Powers:
Class feature
At-Will
Encounter
Daily

Skills:

Feats:

Eşyalar:

.
Last edited by dwaxer on Thu Sep 18, 2008 12:06 am, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben çok sık fikir değiştiriyorum, canım nedense MONK çekti ama PHB'de yok.

Warlord'u sevemedim, fakat eğer herkes DragonBorn ise ben de Dragonborn olayım konu rahat hazırlansın.

Eğer bir kişi bile farklıysa ben de farklı olurum :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ben human ranger olurum :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Bende bu arada dragonborn'umu warlord yapıcam dökeyim ortaya bende bunları :D

Benim statları verişim şu şekilde olacak.(hafiften başlayayımda ilgili olduğumu belli edeyim :D Daha oyunun başlamasına epey olmasına rağmen)

str:18
con:12
dex:11
int:14
wis:8
cha:16

Dediğim gibi charisma ve str tabanlı bir karakterim, wisdom - almasına rağmen ben kendime bunu en uygun buldum. Statların eklenmiş hali budur dwaxer. Tablolardan seçtiğim kalıba ekledim.

Ayrıca elime maul almayı düşünüyorum. 2d6 vurmuş durumunda olucam :D Ama at-will'de aldığım power bunu 2d6+4 yapıcak sanırsam :plotting: Birde şu powerlar iyi midir dwaxer bir yorum yaparsan sevinirim :D

AT-WILL POWER

Furious Smash
Vipers Strike (Vipers strike at-will yani temel atağım olarak alıyorum)

ENCOUNTER POWER

Guardian Atack

DAILY POWER

Bastian of defence

(Ã?oğu kişinin benden gaz almak gibi bir durumu var iyi bufflar atmak durumundayım tabii eğer böyle olursa. Başlangıcım böyle :D )
Sevgili CliCKs öncelikle bir yanlış anlamayı gidereyim:
Elinde maul var diyorsun; 2d6 hasar veriyormuş. Bu silahla vurduğunda At-Will gücünden dolayı değil, melee attack yaptığın için 2d6+4 oluyor. Bu atak Str vs AC’dir, yani güç AC’ye karşı yapılan saldırıdır. Bütün melee ataklar senin silahına Str modifierini ekler. Senin Str:18 olduğuna göre Modif=+4 olacaktır, evet formül doğru. Hiçbir özel gücünü kullanmasan da, sadece düz bir vuruşla hasar dmg: 2d6+4 olur zaten! At-Will gücü sana (ya da dostlarına) ekstradan başka avantaj(lar) sağlıyordur mutlaka!
Fighter bölümünde de görürsün melee silahlar ile vururken çoğunlukla “Str vs AC” (Str AC’ye karşı) saldırısı yaparsın. Yani attack zarına base (temel) attack bonuslarını eklerken Str modif.i eklersin ve sonuç rakibinin AC defansına eşit veya fazlaysa vurmuş olursun. Sonra da sıra hasarı hesaplamaya gelir. Hasrı “Hit” olarak gösteriyor 4.Ed. Yani şöyle bir şey görebilirsin; “Hit: 1[W]+Str modif.” Bunun anlamı; Vuruş hasarı eşittir: 1 çarpı Silahın gücü (W) artı Str modifier! Köşeli parantez içindeki [W] silah (weapon) demek. Yani maul kullanıyorsan W yerine 2d6 koyacağız ona göre zar atacağız. Bazen de (örneğin bazı özel güçlerde) şöyle bir şey görüyoruz: Hit: 2[W]+Str modif. Dikkat ederseniz 2[W] yazmış, yani silahın gücünü ikiyle çarpıyor! Ã?rnek maul kullanıyorsan: 2*[2d6] yani 4d6 olur hasar. Bazen de şöyle bir şey görebilirsin: Hit: 1[W]+Con modif. Bunun da anlamı silahın hasarına Str değil de Con modifierini ekleyeceksiniz demek. Ama bu tip değişiklikler büyülü özel güçler kullanıldığında ortaya çıkıyor, yani melee silahlarla yapılan saldırılara çoğunlukla (aksi belirtilmedikçe) gerek attack, gerek dmg (Hit) daima Str modifier eklenir.

Hazırladığımız ya da denemeler yapıp acaba olur mu diye düşündüğümüz karakterleri bu başlığa atalım arkadaşlar üzerinde yorum yaparız vs...

CliCKs henüz Warlordu incelemedim ama sen sorunca şöyle bir baktım. Karizmaya önem verdiğine göre Inspiring Warlord oynayacaksın, yani arkadaşlarına yardı9m edip onları cesaretlenmek senin için öncelikli olacak.
Furius Smash da böyle bir at-will gücü; düşmana ya kalkanınla ya da silahının kabzasıyla vuruyor ya da bir omuz atarak adamın defansını düşürtüyorsun. (bu bir Str vs. Fortitude atacck’ıdır) Senin verdiğin hasar düşük oluyor (Str modif kadar) ancak hemen bitişiğinizdeki diğer arkadaşın sen düşmanı şaşırttığın için büyük bir saldırı gücü kazanıyor. Senin Cha modifierin kadar hem attack roll hem de dmg roll bonusları alıyor.

Guardian Atack: Bu güç birkere Hit: 2[W]+Str modif hasar veriyor! Dikkat edersen silahın iki katı! Ama bunun yanısıra hemen bitişiğindeki senin seçtiğin bir arkadaşına da o düşmanın ataklarına karşı +2 AC defans bonusu kazanıyor!

Bastian of defence: Bu süpermiş! Hit: 3[W]+Str modif gibi muazzam bir hasar verdiğin gibi, 5 kare etrafındaki bütün arkadaşların kapışma bitene kadar bütün defanslarına +1 bonus alıyor!! Bütün defanslar derken; AC, reflex, fort, will şeklinde 4 çeşit defans olduğunu hatırlatırım.

Bu güçlerin hepsi de güzel (zaten çirkin güç olduğunu zannetmiyorum kitapta) ancak dikkat edilecek husus Inspire Warlord’un arkadaşlarını motive etme üzerine çalışması, yani üstteki güçlerden ikisini kullanmak için omuz omuza aynı saflarda çarpışacak en az bir grup elemanına ihtiyacın var!

Dediğim gibi henüz Warlordu incelemedim, yakında sıra ona da gelecek.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Eh madem Clicks yolladı:

Ad.Huor Tinehtelë
Irk:Elf
Sınıf:Ranger

STR:18 (+4) (+5)*
CON:8 (-1) (0)*

DEX:16 (+3) (+4)*
INT:10 (+0) (+1)*

WIS:13 (+1) (+2)*
CHA:10 (+0) (+1)*

*=Ability Modifier+1/2 Seviye

Hp:11
Healing Surge:5/day

TWO BLADE RANGER

Fort:+5
Ref:+4
Will:+1

Savaş:

Birinci elde:Longsword

Saldırısı:+3 Prof, +4 Str, +1 seviye/2 = 8
Hasar:1d8

İkinci elde:Shortsword

Saldırısı:+3 Prof, +4 Str, +1 seviye/2=8
Hasar:1d6

Powers:

At-will powers:

Hit and Run
Twin Strike

Encounter powers:

Evasive Strike

Daily Powers:

Jaws of the Wolf
Edmond, modifierlere levelin yarısını eklemene gerek yok; zaten yanlış yazmışsın! şöyle izah edeyim örneğin bir attack roll yaptığında base attac bonusuna levelinin yarısını buna ekliyorsun! Ancak sen 1.level eleman hazırladığında levelinin yarısı 0,5 yani 0 oluyor. İlk seviyede herhangi bir etkisi olmuyor yani. Bence orda bir yanlış anlama yaşamışsın. Levelin yarısı bazı atak roll, ability ve skill checklere bonus olarak ekleniyor; hepsi bu yani.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

ya ben tam olarak anlamadım encounter power falan ne yani ne olarak alıyon onları yksa karakterin kendi özelliğimi bide başta stat verirken 32 tane mi kullanıcaz?
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Character Name:Kharadan (Soyad olarak ne yazabilirim hiç bir fikrim yok. Dwaxer bu konuda yardımcı olursun heralde )
Race:Dragonborn
Class:Warlord

STR:18(+4)
CON:12(+1)
DEX:11(0)
INT:14(+2)
WIS:8(-1)
CHA:16(+3)

HP:24

Healing Surges

Surge value:6
Surges/Day:8

Inspiring Warlord

AC:16(chainmaili bana çok görmezsen böyle olacak :D )

FORT:16

REF:14

WILL:13

Speed: 6 - 1 = 5

SENSES

Passive Insight:9
Passive Perception:9

Attack workspace

6 = 4 + 2

Damage workspace

2d6 + 4

SKILLS

Athletics:9(str)=+4(modifier)+5
Diplomacy:8(cha)=+3(modifier)+5
History:9(int)=+2(modf)+2(dragonborn özelliğinden gelme)+5
Intimidate(cha)=+3(modf)+2(dragonborn özelliğinden gelme)+5

Lanuages Known

Common
Draconic

Feats

Powerful Charge (bundan daha iyiside olabilir, ama şimdilik bunu düşündüm, kesin değil yani)

AT-WILL POWERS

Viper's Strike
Furious Smash

ENCOUNTER POWERS

Guardian Atack

DAILY POWERS

Bastian of Defence

(Hazırladım bitti. Diyeyim dedim. Zaten hafiften başlamıştım. Bu şekilde dwaxer yanlışlarımı daha kolay söylersin hem de tam olarak öğrenmiş olurum. Ne de olsa acemiyim :D )
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Re: 4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Post by Lugtarias »

dwaxer wrote:.
Evet, arkadaşlar, 4.Ed. harıl harıl okuyup :-P oyuna hazırlananlar; nasıl karakter hazırlayalım, Dragonborn mu olsun, Warlock mu, Paladin mi tartışma ve yorumlarını burada yapalım mı? Gerçi zamanı var daha ama oyun senaryo fikirlerini filan da tartışırız. Ã?rneğin yeni ırkları senaryoda nasıl kaynaştıracağız vs...

İlk konu benden olsun; Eladrinleri nasıl buldunuz; bence teleport özelliğiyle filan güzel bir ırk. Biliyor muydunuz Eladrinler, Elfler ve Drowlar aynı soy ağacından gelmiş!

.
Evet Eladrinlerin elflerle drowların kuzenleri oldugunu biliyordum. Ayrıca gerçekten ilgimi çektiler. Özellikle dediğin gibi teleport olayı. Bu yüzden bir değişiklik olmazsa Eladrin - Rogue açmayı düşünüyorum. Düşünsenize teleport gerçekten acayip kullanışlı olur.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:ya ben tam olarak anlamadım encounter power falan ne yani ne olarak alıyon onları yksa karakterin kendi özelliğimi bide başta stat verirken 32 tane mi kullanıcaz?
Sevgili Quarion şurada açtığımız başlığın mesajlarının hepsini okumanı tavsiye ediyorum: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7718
şimdi bu 4.Editionda 3,5'a göre bazı farklılıklar var ama kafan karışmasın çok kolay aslında. Stat dağıtırken 32 filan değil, o başlıkta var açıklamaları.

Bu 4.Ed. ile gelen yeni bir özellik "power" güçlerdir. Kitapta her sınıfın anlatıldığı bölümde kendine ait güçler de tek tek anlatılıyor. Bu güçler level 1’den başlıyor level 29’a kadar yükseliyor. Sen bu güçlerden beğendiklerini ancak belli sayıda seçiyorsun ve level atladıkça daha iyi, yeni yeni güçler seçebiliyorsun ve bu güçleri maceralarınız sırasında kullanıyorsun.

Bu power’lar birkaç çeşit:
1. Sınıfın kendine has güçler: Bunlar hepsinde olmayabiliyor, daha çok sihirli power bunlar.

2. At-Will Power: Bu power’lardan 2 tane seçiyorsun ve bu güçleri istediğin kadar sık sık kullanabiliyorsun. (Bunlar diğer power’lar gibi ilerde artmıyor hep 2 tane kalıyor)

3. Encounter Power: Encounter kapışma demek. Yani diyelim ki bir düşmanla karşılaştınız ve bütün grup kahramanca savaştınız, düşmanları öldürdünüz. Böylece bir kapışma yaptınız. Biraz sonra belki zindanda araştırmaya devam edeceksiniz ve başka bir düşman grubuna rastlayıp tekrar bir kapışma yapacaksınız. İşte Encounter power’leri bu kapışmalarda sadece 1 kere kullanıyorsun. Bir kapışmada 1 kez kullanıyorsun ama kapışma bittiğinde oturup 5 dakika dinleniyorsunuz, gücün tazeleniyor. Ardından zindanın başka bölümüne geçip tekrar kapıştığınızda aynı encounter power’i tekrar kullanabiliyorsunuz. Yani encounter power her kapışmada bir kez kullanılan özel güçtür.

4. Daily power: Bunlar ise ancak günde 1 defa kullanılan güçlerdir. En az 6 saat uyku çekmen lazım ki bu gücün tazelensin. Tahmin edeceğin gibi muhteşemdirler o yüzden gün içinde kullanmak için en uygun zamanı kollaman gerekir; örneğin bir boss monster canavarların en irisi vs karşı kullanmak daha mantıklı.

Utility ve Attack powers: Ã?oğu düşmana saldırmak için olan güçler attack güçleridir ama Utility power’lar sadece savaşta değil savaş dışında da kullanılabilen faydalı güçlerdir. (iyileştirme, vs gibi) Bu Utility power’larin açıklamalarında At-will mi, encounter mi, yoksa daily mi olduğu yazar.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Character Name:Kharadan (Soyad olarak ne yazabilirim hiç bir fikrim yok. Dwaxer bu konuda yardımcı olursun heralde )
Ya arkadaşlar artık soyad kullanmak yok, karakterinizin sadece adı var! :mrgreen: Yok illa ki olsun derseniz ırkınızın ismini kullanın.
Ã?rneğin CliCKs senin karakter resmi bir davette kendini Kharadan Dragonborn diye tanıtabilir ama ismini söylesen zaten oyunda yeterli oluyor. Senin karakter erkek değil mi? Ama sen kendine yabancı isim seçmişsin; neden Dragonborn isimlerinden seçmedin?
Drgonborn erkek isimleri: Arjhan, Balasar, Bharash, Donaar, Ghesh, Heskan, Kriv, Medrash, vs, vs...

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ya ben o tarz bölümlerden isim seçmiyorum çünkü diyelim 2 kişi dragonborn oynayacak grupta. İkiside aynı adı sevdi. Sorun olur. O yüzden ben önceden kullandığım bir ismi seçtim :)
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Oyuncu çeşitleri:

1-Aktör:
Karakterin görünüşü, konuşması, geçmişi, vs detaylarına önem verir. Silahlar yerine sosyal iletişimi tercih eder. (Illyra)

2-Kâşif:
Yeni yerler ve fantastik dünyalar keşfetmeye bayılır. (Darkgnome)

3-Kışkırtıcı:
Aklına estiği gibi davranmaktan hoşlanır; kendini ve grubunu gereksiz risklere atar. (Edmond)

4-Güç oyuncusu:
Karakterinin level atlaması ve yeni yetenekler kazanması onun için en önemli unsurdur. (Tersyuz, Mark)

5-Katil:
Monsterlerin kıçını tekmelemek, güçlü rakiplerin hakkından gelmek birinci sıradadır. (Edmond)

6-Ã?ykü anlatıcısı:
Karakter ve öyküyü ilk planda tutar, uzun uzun betimlemeler ve diyaloglar üretmeye üşenmez, bunları dramatik öğelerle süslemeye bayılır. (Darkgnome)

7-Düşünceli:
Aceleye getirmez, iyice planlamadan eyleme geçmek istemez. Maceranın üzerine gitmektense onun gelmesini bekler. Planları tutarsa da çok sevinir. (Mark, Darkgnome)

8-İzleyici:
Daha çok sosyal etkinliğin bir parçası olmak için oyuna katılmıştır. Senaryoyu sürüklemek konusunda utangaçtır. (Alenthas)

Evet DM guid’den hoşuma giden bir bölümü paylaşmak istedim sizinle. Tespitlerimde hata olduysa afedersiniz. :mrgreen:
Dwaxer için de herhâlde bir oyuncu olarak; güç oyuncusu, kâşif, aktör ve öykü anlatıcısının karışımı dersek yanlış olmaz. :-P

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Oyuncu çeşitleri:

1-Aktör:
Karakterin görünüşü, konuşması, geçmişi, vs detaylarına önem verir. Silahlar yerine sosyal iletişimi tercih eder. (Illyra)

2-Kâşif:
Yeni yerler ve fantastik dünyalar keşfetmeye bayılır. (Darkgnome)

3-Kışkırtıcı:
Aklına estiği gibi davranmaktan hoşlanır; kendini ve grubunu gereksiz risklere atar. (Edmond)

4-Güç oyuncusu:
Karakterinin level atlaması ve yeni yetenekler kazanması onun için en önemli unsurdur. (Tersyuz, Mark)

5-Katil:
Monsterlerin kıçını tekmelemek, güçlü rakiplerin hakkından gelmek birinci sıradadır. (Edmond)

6-Ã?ykü anlatıcısı:
Karakter ve öyküyü ilk planda tutar, uzun uzun betimlemeler ve diyaloglar üretmeye üşenmez, bunları dramatik öğelerle süslemeye bayılır. (Darkgnome)

7-Düşünceli:
Aceleye getirmez, iyice planlamadan eyleme geçmek istemez. Maceranın üzerine gitmektense onun gelmesini bekler. Planları tutarsa da çok sevinir. (Mark, Darkgnome)

8-İzleyici:
Daha çok sosyal etkinliğin bir parçası olmak için oyuna katılmıştır. Senaryoyu sürüklemek konusunda utangaçtır. (Alenthas)

Evet DM guid’den hoşuma giden bir bölümü paylaşmak istedim sizinle. Tespitlerimde hata olduysa afedersiniz. :mrgreen:
Dwaxer için de herhâlde bir oyuncu olarak; güç oyuncusu, kâşif, aktör ve öykü anlatıcısının karışımı dersek yanlış olmaz. :-P

.
Tespitlerin tamamen doğru :D Fakat ben Mark'ın bodozlama dalması yüzünden öldüğüm için 7'ye markı yakıştaramadım :D

(Mark şikayet değil şaka bu :) )

Bir de ben de 4'e önem veririm, özellikle Dragon Disciple olabilsem bir sürü özelliğe önem verirdim :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

dwaxer wrote:
Quarion wrote:ya ben tam olarak anlamadım encounter power falan ne yani ne olarak alıyon onları yksa karakterin kendi özelliğimi bide başta stat verirken 32 tane mi kullanıcaz?
Sevgili Quarion şurada açtığımız başlığın mesajlarının hepsini okumanı tavsiye ediyorum: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7718
şimdi bu 4.Editionda 3,5'a göre bazı farklılıklar var ama kafan karışmasın çok kolay aslında. Stat dağıtırken 32 filan değil, o başlıkta var açıklamaları.

Bu 4.Ed. ile gelen yeni bir özellik "power" güçlerdir. Kitapta her sınıfın anlatıldığı bölümde kendine ait güçler de tek tek anlatılıyor. Bu güçler level 1’den başlıyor level 29’a kadar yükseliyor. Sen bu güçlerden beğendiklerini ancak belli sayıda seçiyorsun ve level atladıkça daha iyi, yeni yeni güçler seçebiliyorsun ve bu güçleri maceralarınız sırasında kullanıyorsun.

Bu power’lar birkaç çeşit:
1. Sınıfın kendine has güçler: Bunlar hepsinde olmayabiliyor, daha çok sihirli power bunlar.

2. At-Will Power: Bu power’lardan 2 tane seçiyorsun ve bu güçleri istediğin kadar sık sık kullanabiliyorsun. (Bunlar diğer power’lar gibi ilerde artmıyor hep 2 tane kalıyor)

3. Encounter Power: Encounter kapışma demek. Yani diyelim ki bir düşmanla karşılaştınız ve bütün grup kahramanca savaştınız, düşmanları öldürdünüz. Böylece bir kapışma yaptınız. Biraz sonra belki zindanda araştırmaya devam edeceksiniz ve başka bir düşman grubuna rastlayıp tekrar bir kapışma yapacaksınız. İşte Encounter power’leri bu kapışmalarda sadece 1 kere kullanıyorsun. Bir kapışmada 1 kez kullanıyorsun ama kapışma bittiğinde oturup 5 dakika dinleniyorsunuz, gücün tazeleniyor. Ardından zindanın başka bölümüne geçip tekrar kapıştığınızda aynı encounter power’i tekrar kullanabiliyorsunuz. Yani encounter power her kapışmada bir kez kullanılan özel güçtür.

4. Daily power: Bunlar ise ancak günde 1 defa kullanılan güçlerdir. En az 6 saat uyku çekmen lazım ki bu gücün tazelensin. Tahmin edeceğin gibi muhteşemdirler o yüzden gün içinde kullanmak için en uygun zamanı kollaman gerekir; örneğin bir boss monster canavarların en irisi vs karşı kullanmak daha mantıklı.

Utility ve Attack powers: Ã?oğu düşmana saldırmak için olan güçler attack güçleridir ama Utility power’lar sadece savaşta değil savaş dışında da kullanılabilen faydalı güçlerdir. (iyileştirme, vs gibi) Bu Utility power’larin açıklamalarında At-will mi, encounter mi, yoksa daily mi olduğu yazar.

.
Teşekkr ederim dwaxer dediğin yeride okudum ii bakmamışım :) rogue'nin encounter power larını falan yazmanı bekliyorum..
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Eğer 4.0 phb isterseniz özel mesajla belirtin. Msn'e ekleyip yollarım.
Albert Einstein
Post Reply