En Son Hangi Kitabı Okudunuz?
-
Dreamscape
- Kullanıcı

-
Sturm_Ardeth
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Yazarı, Adam Fawer.Sturm_Ardeth wrote:" Olasılıksız " kitabını okudum ve tavsiye ederim arkadaşlar. yazarın tam adını hatırlamıyorum şuan ama " Adam F..... " bişidi..
Ben de bir önceki sayfada bu kitapla ilgili fikirlerimi belirtmiştim. Çok güzel ve ilginç bir kitap. Oldukça da akıcı.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Algernon'a Ã?içekler -Daniel Keyes . Günlük şeklinde daha doğrusu rapor şeklinde yazılmış güzel, sürükleyici bir kitap.
Çok düşük bir IQ ile doğan Charlie, araştırmacıların, zekâ seviyesini artıracak deneysel ameliyatı gerçekleştirmeleri için kusursuz bir denektir. Bu deney Algernon adındaki labaratuvar faresinde denenmiş ve büyük bir başarı elde edilmiştir.
Ameliyattan sonra, Charlie'nin durumu kendi yazmış olduğu raporlara çocuksu bir dil ve imlâ hataları hakimdir. Beynindeki gelişmeye paralel olarak okuması, yazması ve konuşması da gelişmektedir. Artık, insanların kendisiyle dalga geçemeyeceğini ve bir sürü arkadaş edineceğini düşünür. Fakat, zekâsı normalin çok üstüne fırladığından, çevresinde yadırganır, kıskanılır ve istemiş olduğu arkadaşları edinmekte yine başarısız olur, ve yine yalnızdır...
Deney, son derece önemli, bilimsel bir buluş olarak görünüyordu, ta ki Algernon'da ani bir gerileme baş gösterene kadar...
Acaba Charlie'de de aynı gerileme olacak mıydı?
Arka kapak tanıtımı bu. Okumanızı tavsiye ederim. Filmide vardı sanırım.
Çok düşük bir IQ ile doğan Charlie, araştırmacıların, zekâ seviyesini artıracak deneysel ameliyatı gerçekleştirmeleri için kusursuz bir denektir. Bu deney Algernon adındaki labaratuvar faresinde denenmiş ve büyük bir başarı elde edilmiştir.
Ameliyattan sonra, Charlie'nin durumu kendi yazmış olduğu raporlara çocuksu bir dil ve imlâ hataları hakimdir. Beynindeki gelişmeye paralel olarak okuması, yazması ve konuşması da gelişmektedir. Artık, insanların kendisiyle dalga geçemeyeceğini ve bir sürü arkadaş edineceğini düşünür. Fakat, zekâsı normalin çok üstüne fırladığından, çevresinde yadırganır, kıskanılır ve istemiş olduğu arkadaşları edinmekte yine başarısız olur, ve yine yalnızdır...
Deney, son derece önemli, bilimsel bir buluş olarak görünüyordu, ta ki Algernon'da ani bir gerileme baş gösterene kadar...
Acaba Charlie'de de aynı gerileme olacak mıydı?
Arka kapak tanıtımı bu. Okumanızı tavsiye ederim. Filmide vardı sanırım.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
En son " Tarihci " yi okudum. Kitap Aslinda tarihte Vlad Tepes diye bilinen Turk avcisi Dracula yi anlatiyor. Tarihci Vlad Tepes in niye Dracula diye anildigin,i neden Turk avcisi olarak bilindigini, Fatih Sultan Mehmet ile Vlad Tepes in arasinda gecen arbedeyi ve Dracula nin bugun un edebuyatina ve halk yasamina yansimalarini anlatiyor.
Orjinal adi The Historian . Yazar i tam olarak hatirlamiyorum ama ilgilenen olursa veya ogrenmek isteyen foruma yazabilirim . Tesekkur ederim
Orjinal adi The Historian . Yazar i tam olarak hatirlamiyorum ama ilgilenen olursa veya ogrenmek isteyen foruma yazabilirim . Tesekkur ederim
-
Dreamscape
- Kullanıcı

Improbable - Adam Fawer yanlış hatırlamıyosam.
Kitapçıda kitabın orjinalini gördüm çok acayip bi kapağı vardı şu sağdan soldan baktıkça değişen şeyleri kullanarak acayip bi derinlik kazandırmışlar Alasım geldi ama hem okudum hem de pahalı yani =)
başka bi başlıkta kitapla ilgili düşüncelerimi yazdıydım son derece sürükleyici ve başarılı bi kitap.
Kitapçıda kitabın orjinalini gördüm çok acayip bi kapağı vardı şu sağdan soldan baktıkça değişen şeyleri kullanarak acayip bi derinlik kazandırmışlar Alasım geldi ama hem okudum hem de pahalı yani =)
başka bi başlıkta kitapla ilgili düşüncelerimi yazdıydım son derece sürükleyici ve başarılı bi kitap.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Yüreğim Seni Çok Sevdi - Canan TAN
Adından da anlaşılacağı gibi bir aşk hikayesi. Sürükleyici ve güzel ama yazar bütün kitaplarında hemen hemen aynı şeyleri kullandığı için ben pek zevk alamadım. Eğer ilk kez bu yazarın bir kitabını okuyacaksanız beğenebilirsiniz.
Ã?mitsiz aşk yaşayanlar için...
Adından da anlaşılacağı gibi bir aşk hikayesi. Sürükleyici ve güzel ama yazar bütün kitaplarında hemen hemen aynı şeyleri kullandığı için ben pek zevk alamadım. Eğer ilk kez bu yazarın bir kitabını okuyacaksanız beğenebilirsiniz.
Ã?mitsiz aşk yaşayanlar için...
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Evet öncelikle Zaman Ã?arkı serisinin 9. cildine başlamadan önce araya bir kaç kitap alıp okudum bunlar
Kara Büyücü serisi 6 kitaptan oluşuyor ( Harika bir seri )
Hemen ardından Vampir Viktorio ( sanırım isim buydu) Biraz daha iyiydi tek ciltlik bir kitap
Ve şu an hala devam ettiğim Artemis yayınlarının çıkardığı
Güç Kalıtları 4 ciltlik bir seni ve harika ötesi benc okunmalı büyüyle ve fantastik dünyayla ilgili harika bir seri
Kara Büyücü serisi 6 kitaptan oluşuyor ( Harika bir seri )
Hemen ardından Vampir Viktorio ( sanırım isim buydu) Biraz daha iyiydi tek ciltlik bir kitap
Ve şu an hala devam ettiğim Artemis yayınlarının çıkardığı
Güç Kalıtları 4 ciltlik bir seni ve harika ötesi benc okunmalı büyüyle ve fantastik dünyayla ilgili harika bir seri
Harika bir kitap olan Suç Ve Ceza'yı okudum.Ama başkarakterin ismini bile zor aklımda tuttum, isimler acayip karışık
Raskolnikov bile başkarakter olduğu için geliyor aklıma 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Hababam Sınıfı'nı okudum.Rıfat Ilgaz'dan diğer kitaplarını da ondan önce okudum.
Don Kişot İstanbul'da
Radar
Hababam Sınıfı
Hepsi de birbirinden harika ama biraz sapık adammış Rıfat Ilgaz
Don Kişot İstanbul'da
Radar
Hababam Sınıfı
Hepsi de birbirinden harika ama biraz sapık adammış Rıfat Ilgaz
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury