En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Simyacı yı bir kez daha okudum...

Ã?ünkü her okuyuşumda kendimi Santiago nun yerine koyuyorum ve bende kendi kişisel menkibemi düşünüp,onu gerçekleştirmemin hiçde hayal olmadığını anlıyorum...(Farkındayım birşey anlamadınız)
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Sturm_Ardeth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sturm_Ardeth »

" Olasılıksız " kitabını okudum ve tavsiye ederim arkadaşlar. yazarın tam adını hatırlamıyorum şuan ama " Adam F..... " bişidi.. :)
" Let My Heart Go "
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

en son ejderha mızrağı serisinden İkizlerin zamanını okudum ve şu anda silah kardeşliğini okumaktayım(raistlin tarihçesini 2. kitabı)
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Sturm_Ardeth wrote:" Olasılıksız " kitabını okudum ve tavsiye ederim arkadaşlar. yazarın tam adını hatırlamıyorum şuan ama " Adam F..... " bişidi.. :)
Yazarı, Adam Fawer.

Ben de bir önceki sayfada bu kitapla ilgili fikirlerimi belirtmiştim. Çok güzel ve ilginç bir kitap. Oldukça da akıcı.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Algernon'a Ã?içekler -Daniel Keyes . Günlük şeklinde daha doğrusu rapor şeklinde yazılmış güzel, sürükleyici bir kitap.

Çok düşük bir IQ ile doğan Charlie, araştırmacıların, zekâ seviyesini artıracak deneysel ameliyatı gerçekleştirmeleri için kusursuz bir denektir. Bu deney Algernon adındaki labaratuvar faresinde denenmiş ve büyük bir başarı elde edilmiştir.

Ameliyattan sonra, Charlie'nin durumu kendi yazmış olduğu raporlara çocuksu bir dil ve imlâ hataları hakimdir. Beynindeki gelişmeye paralel olarak okuması, yazması ve konuşması da gelişmektedir. Artık, insanların kendisiyle dalga geçemeyeceğini ve bir sürü arkadaş edineceğini düşünür. Fakat, zekâsı normalin çok üstüne fırladığından, çevresinde yadırganır, kıskanılır ve istemiş olduğu arkadaşları edinmekte yine başarısız olur, ve yine yalnızdır...

Deney, son derece önemli, bilimsel bir buluş olarak görünüyordu, ta ki Algernon'da ani bir gerileme baş gösterene kadar...

Acaba Charlie'de de aynı gerileme olacak mıydı?

Arka kapak tanıtımı bu. Okumanızı tavsiye ederim. Filmide vardı sanırım.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Kathranis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kathranis »

En son " Tarihci " yi okudum. Kitap Aslinda tarihte Vlad Tepes diye bilinen Turk avcisi Dracula yi anlatiyor. Tarihci Vlad Tepes in niye Dracula diye anildigin,i neden Turk avcisi olarak bilindigini, Fatih Sultan Mehmet ile Vlad Tepes in arasinda gecen arbedeyi ve Dracula nin bugun un edebuyatina ve halk yasamina yansimalarini anlatiyor.
Orjinal adi The Historian . Yazar i tam olarak hatirlamiyorum ama ilgilenen olursa veya ogrenmek isteyen foruma yazabilirim . Tesekkur ederim
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Olasılıksız'ı okuyorum çok güzel bir kitap.....

Ama bazı olasılık hesaplarında olasılık fazla olsa da gerçekleşmesi mantığa aykırı bence...Ya da çok büyük tesadüf gerekir ki bu tesadüfün gerçekleşme olasılığı oldukça düşük... :)
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Kathranis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kathranis »

Yazari kim? Bir de orijinal adini verebilir misin?
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Improbable - Adam Fawer yanlış hatırlamıyosam.

Kitapçıda kitabın orjinalini gördüm çok acayip bi kapağı vardı şu sağdan soldan baktıkça değişen şeyleri kullanarak acayip bi derinlik kazandırmışlar Alasım geldi ama hem okudum hem de pahalı yani =)

başka bi başlıkta kitapla ilgili düşüncelerimi yazdıydım son derece sürükleyici ve başarılı bi kitap.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Yüreğim Seni Çok Sevdi - Canan TAN

Adından da anlaşılacağı gibi bir aşk hikayesi. Sürükleyici ve güzel ama yazar bütün kitaplarında hemen hemen aynı şeyleri kullandığı için ben pek zevk alamadım. Eğer ilk kez bu yazarın bir kitabını okuyacaksanız beğenebilirsiniz.

Ã?mitsiz aşk yaşayanlar için...
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

Evet öncelikle Zaman Ã?arkı serisinin 9. cildine başlamadan önce araya bir kaç kitap alıp okudum bunlar
Kara Büyücü serisi 6 kitaptan oluşuyor ( Harika bir seri )

Hemen ardından Vampir Viktorio ( sanırım isim buydu) Biraz daha iyiydi tek ciltlik bir kitap

Ve şu an hala devam ettiğim Artemis yayınlarının çıkardığı

Güç Kalıtları 4 ciltlik bir seni ve harika ötesi benc okunmalı büyüyle ve fantastik dünyayla ilgili harika bir seri :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Harika bir kitap olan Suç Ve Ceza'yı okudum.Ama başkarakterin ismini bile zor aklımda tuttum, isimler acayip karışık :D Raskolnikov bile başkarakter olduğu için geliyor aklıma :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Ã?n-Türk Uygarlığı. Kesinlikle tarihi yenden keşfetmek isteyen herkes okumalı. Kısacık bir kitap zaten 50 küsür sayfaydı sanırım bir saatte bitti.
HeroThoR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HeroThoR »

Moorcock, Michael. Beyaz kurt'un kaderi: (elric destanı üçüncü kitap).gerçekten mükemmel bir kitap. Melnibone'lu Elric ile başlayan bu destanı okumayanların temin edip mutlaka okumasını tavsiye ederim
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hababam Sınıfı'nı okudum.Rıfat Ilgaz'dan diğer kitaplarını da ondan önce okudum.

Don Kişot İstanbul'da

Radar

Hababam Sınıfı

Hepsi de birbirinden harika ama biraz sapık adammış Rıfat Ilgaz :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply