En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

Post by Yener »

başlık kendini anlatıyor zaten :) .Arkadaşlar en son hangi kitabı okuduğunuzu yazarınında ismini vererek kısaca açıklayınız.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

50. yada 100. kez okuduklarımı saymadan sadece yeni okuduklarımı (son 1 hafta içinde) sayalım...

Harry Potter Melez Prens :

gerçekten çok güzel yine beklentilerimi rahatlıkla karşıladı. Türün meraklılarına tavsiye edilir...

Erkut Konter - Antrenörlük ve Takım Psikolojisi :

idare eder, yine türün meraklılarına...
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

The Legend of Huma - Richard Knaak

Benim şövalyeler hakkındaki fikirlerimi değiştiren, şövalyelerin en büyüğünün hikayesi. Bence kitaptaki en büyük hata Maigus'un fazla ca sönük kalması karakter olarak. Ama sonuç olarak Weiss&Hickmann dışındaki yazarların yazdıklarının içerisinde en iyi Dragonlance kurgusu olduğunu ifade etmeliyim. Paladin oynatmak isteyen her arkadaşın okuması ve feyz alması gereken bir kitap olduğunu belirterek daha fazla spoiler vermeden yazımı tamamlıyorum.

İyi eğlenceler...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Ravenloft serisine başlamak için bulamadığım kitabı sipari etmiştim kitapçıya, 2 gün sonra getireceğini söyledi ve bende o 2 günü boş geçirmemek için bundan baya süre önce okuduğum Simyacı kitabımı elime aldım. Ve iyiki de tekrar okumuşum. Çok şey keşfettim bu okuyuşumda da. Bir serüven gerçekten bu kadar güzel bir dille anlatılabilir. Okumamış olan herkese şiddetle tavsiye ediyorum, okuyun ve hayata başka bir gözle bakın...

Simyacı- Paul Coelho

tavsie ve saygılarımla..
Last edited by chosen on Fri Feb 10, 2006 9:57 pm, edited 2 times in total.
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
calis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calis »

Zaman Ã?arkı Serisi-Yenidoğan Ejder-3. Cilt
Yazar:Robert Jordan

En sevdiğim seri olan gedik savaşları efsanesinden sonra okuduğum en iyi kitap lar diyebilirim.şu anda 4. kitabını okuyorum 1-2 güne oda biter.Fakat şu varki artık elfler,cüceler büyücüler vs vs bıkmış olanlar için biçilmiş kaftan.Tamamen farklı bi dünya farklı sınıflar lar farklı bir sistem.Kitabın olmucak yerlerinde action ortaya çıkarak okunulması daha zevkli ve sürükleyici bir kitap ortaya çıkarıyor.Arkadaşım bu kitabı artık çığlık atarak okuyorum demiş ti bende abartma demiştim fakat 2. kitaptan sonra bende böyle yapmaya başladım :).Herkeze şindetle öneriyorum.
No one hears him cry so he turns to evil...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Stephen King - Kara Kule 4. Kitap Büyücü Ve Cam Küre yi bitirdim bir hafta kadar önce. Roland'ın hayatı dehşetti kesinlikle okunmalı.

Code: Select all

Kitabın sonunda Susan'ın ölümünü iyi yansıtmış yazar ama en çok gelecek ile geçmişin bağlanması çok hoşuma gitti. Roland'ın annesini öldürürken Eddie, Susannah ve Jake'in de orada olmaları dehşetti.
Yazar dehşet bir seri yazarak bizlere sunmuş. Eh bize de okumak düşer değil mi? :wink:
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Sislerin Vampiri
C. Golden
1 gece bi sabahta bitirdim kitabı, çok akıcı çok güzel bir kitap. Gerçekten övenlere bana bu kitabı tavsie edenlere minnettar kaldım. Anlatımı tasvirleri insanı atmosferin içine alıyor anında. Herkese tavsie ederim..

fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Isaac Asimov : Evrenin Ã?anları

Büyük ustanın iyi kitaplarından biri daha. Genel olarak kendi yarattığı robotiklerin 3 kuralı ve imparatorluk-vakıf dizilerinin dışındaki bir evrene ait hikaye. Ancak hatırlatmakta yarar görüyorum ki aynı kitap daha sonra "Sonsuzluğun Sonu" ismiyle basılmıştı. Farkında olmayıp 2 farklı isimle aynı hikayeyi 2 sefer almayın (benim gibi :))

Isaas Asimov : İşte Tanrılar

Bu da benzer şekilde robotiklerin olduğu kronolojiden bağımsız bir hikaye. Özellikle paralel-evren deki 3 kişiliğe bölünmüş olan farklı ırkın yansıtılması müthiş. Asimovun bu işin kralı olduğunu bir kez daha ispatladığı kitaplardan. bilimkurgu severlere şiddetle tavsiye olunur.
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Yener imza muhteşemmiş ama sondaki hiding kısmı daha da muhteşem :twisted:

ben en son Yener arkadaşımın imzasına konu olan kitabı okudum
Werewolf the Forsaken - Rulebook :lol:
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Vampire the Dark Ages Rule Book :

Henüz Camarilla ve Sabbatın olmaması, Cappadocianların olması, farklı anlayışların hüküm sürdüğü ve disiplinlerde 6 dot a kadar çıkılabilmesi ile ilgimi çeken kural kitabı. (Hakan sağolsun) Gerçi henüz hepsini okumamış olsam da normal rule booktan farklı olduğu bölümlerin çoğunu okudum, Dark Ages oynamasanız bile bakmanızı tavsiye ederim..
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

Image

Druid Krallığı - Norman Spinrad
Ã?evirmen - Özlem Malkara
Türü: Tarihsel Roman
463 Sayfa

Druid oyuncuları için okunmasını tavsiye edebileceğim bir kitap. Çizgi Dizilerini izlediğimiz asterix den hatırlayacağımız Galya ve kelt halkının yaşama ve beraberlik öyküleri. Akıcı ve sürükleyici bir kitap, çoğunluğu sıkmayan tarihsel içerik ve dram dan oluşuyor. Tasvirler kanımca gayet başarılı olmuş. 2 günde bitirdim.

Saygılarımla.
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

Artemis fowl yazar Eoin colfer.Fantastik kurgu ama konusu günümüz dünyasında geçiyo.
Günümüz dünyasında periler,elfler ve daha bir çok ırk kendilerine özgü teknolojileriyle insanlardan gizlenerek yaşamlarını sürdürmektedirler.Ta ki daha henüz 13 yaşında olan bir suç dehası artemis fowl tarafından kutsal kitapları çalınana dek.
Artemis fowl tek oturuşta okuyabilceğiniz eğlenceli bir kitap hatta harry potterın tahtını elinden alabileceğine dair söylentiler bile var :wink:
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Hoş bir konsepte benziyor Lysana konusunu merak ettiğim bir eserdi sağolasın.

Muzaffer İzgü : Ã?anak Ã?ömlek Patladı

İzgü`nün kısa hikayelerinden oluşan kitaplardan birisi daha. Asla sıkmıyor, mesaj veriyor, yeri geldiğinde güldürüyor. Daha önceki benzer hikaye kitaplarını okuduysanız benzer türde hikayeler mevcut. Okumadıysanız da İzgü`nün serilerine başlamak için geç değil.

-----------------

Bu arada yeni kitap okudukça yazıyorum bunlar daha önce okuduğum kitaplar değil. Post kasıyor diye düşünenler olmasın, hızlı okuma alışkanlığı sadece :)
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

kitap: Ben, Strahd
Bir Vampirin Anıları

yazar: P.N. Elrod

yazım tarzı biraz farklı ama yine de sürükleyici ve etkileyici bir kitaptı. Strahd'ın iç dünyasını gerçekten çok iyi anlatan bir kitap. bir vampirin bakış açısından dünyayı incelemek için iyi bir kitap. herkese tavsie ederim...

fikir ve saygılarımla...
Post Reply