4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

dwaxer wrote:

Arkadaşlar, Rangerlere ve rogue'a sesleniyorum:
Bildiğiniz gibi sizin karakterlerin ranger hunter Quarry ve rogueların da sneak attaclarında ekstra 1d6 (feat alanlarda 1d8) dmg vermeleri söz konusu.
şimdi benim teklifim şu: Eğer isterseniz (ama zorlama yok eğer size uygun gelirse) ben bu dmg’larınızı zar atmak yerine hep “yarısının bir fazlası” olarak sabitleyebilirim. Yani 1d6 atmayacağım da hep 4 gelmiş kabul edeceğim. 1d8 için de 5 kabul edeceğim.
Ne dersiniz fikrinizi bildirirseniz sevinirim.

.
Olur farketmez nasıl istiyosan öyle yap
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

bence kabul edin karlı bence zarda beklenen değerden 0.5 fazla teklif ediyor :D

1d6 da mesela ortalama 3.5 geliyor ama dwaxer 4 teklif ediyor.

Hemen basit bir matematiksel hesap:
6 atışta zarların her gibi birer kez gelse
1+2+3+4+5+6=21
hepsine 4 kabul etsek
4+4+4+4+4+4=24

6 vuruşta 3 dmg kardasınız :p

Ama tabi şansınıza güveniyosanız başka kritik durumları kurtarabilir belki.

Bu televizyondaki şans oyunlarında falan hep beklenen değerden düşük paralar öeriyolar genelde devam etmek daha mantıklı oluyo tabii insani faktörleri saymazsakkaybetme korkusu gibi.

Neyse bu kadar da gevezelik yapmaz ki insan bi konuda sanki teklif bana edildi :p
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Fikrini söyle tabi ya nolcak ordan yola çıkarak kabul edip etmeyebilir dimi bazıları :D ya dediğim gibi bence öyle olsun karlı oluyo tabi herkesin fikri farklı olabilir. Aslında ben şansıma güvenirim ama şans ihanet edebilir :D zaten yarıdan fazla bence öyle olsun
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet, ben onu ilgili oyunculara bir avantaj olarak sundum ama Quarion hariç kimse cevap yazmamış. Neyse Quarion sen madem ki zarına güveniyorsun seninkini normal atacağım o zaman. Hatta şimdiden birkaç 1d8 atayım bakayım senin adına, bakalım hakkatten şansın iyi mi? :schemes:
10 tane atıyorum üst üste bakalım:
1d8: 1,7,5,8,6,8,2,1,3,5: toplam=46 eğer önerimi kabul etseydin toplam=50 olacaktı. :schemes:
Neyse ama nerde ne zaman kaç geldiği de önemli tabii.
,
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yok yok güvenmiyom yanlış anlaşılma olmuş ordaki yazıda sanki biraz ben senin dediğin gibi istiyorum. Bir daha sorayım oyun tahminen ne zaman başlar?
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Benim için uygundur yarısının bir fazlası olayı. Kusura bakmayın geç yazabildim...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Karakter kağıdımı da yarın sunacağım arkadaşlar. Çok az vakit bulabiliyorum kusura bakmayın...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Güveniyomda istemiyom ne gerek var mantıklı düşünmek lazım şans hikaye :D tam yarısı kadar verseydin ozaman kabul etmezdim ama 1 fazla olduğu için daha iyi benim içinde öyle uyar
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Yok yok güvenmiyom yanlış anlaşılma olmuş ordaki yazıda sanki biraz ben senin dediğin gibi istiyorum. Bir daha sorayım oyun tahminen ne zaman başlar?
Hayır benim istediğim bir şey yok, senin yani sizlerin istediği önemli.

Oyunu perşembe cuma ya da bilemedin en geç 1 hafta içinde başlatmak istiyorum. şu son günlerim de yoğun geçti maalesef. Ã?nce şu Combat konusuna değinmemiz lazım, birkaç tane muhakkak oyuncuların öğrenmesi, bilmesi gereken konu var ama bir yandan başlayıp bir yandan da öğreniriz değil mi? :D Oyuncular daha karakterlerini hazırlamadı ya da hazırladıysa da karakter başlığına atmadılar, onları bekliyoruz! :-P

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Tamam sevindim yakında başlıyacak olmasına artık atmayanlarda atsında karakterleri
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu arada Efla magic orb kullanırsan senin için de aynı teklifim geçerli; ekstra 1d6 dmg'ı eğer istersen 4'e sabitleyebiliriz. Başka implement kullanan arkadaşlar da bu tekliften yararlanabilir. Ancak sadece basit seviyedeki ekstra dmg'lar için geçerli. Silahlar için böyle bir uygulama yok kesinlikle!

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Evet, ben onu ilgili oyunculara bir avantaj olarak sundum ama Quarion hariç kimse cevap yazmamış. Neyse Quarion sen madem ki zarına güveniyorsun seninkini normal atacağım o zaman. Hatta şimdiden birkaç 1d8 atayım bakayım senin adına, bakalım hakkatten şansın iyi mi? :schemes:
10 tane atıyorum üst üste bakalım:
1d8: 1,7,5,8,6,8,2,1,3,5: toplam=46 eğer önerimi kabul etseydin toplam=50 olacaktı. :schemes:
Neyse ama nerde ne zaman kaç geldiği de önemli tabii.
,
Dwaxer, bir de bana at, sonra neden o teklifi kabul etmediğimi düşün :D

(Eğer gerçekten şanssızsam bütün zarlardan en üst zarı atarım, nasıl olsa kullanamayacağım :D :D :D )
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:
dwaxer wrote:Dwaxer, bir de bana at, sonra neden o teklifi kabul etmediğimi düşün :D
(Eğer gerçekten şanssızsam bütün zarlardan en üst zarı atarım, nasıl olsa kullanamayacağım :D :D :D )

?? :D Anlamadım ne dediğini? Edmond ben bu sistemi aslında senin için icad etmiştim; hep zarın kötü geliyor diye, sana fayda olsun diye çıkardım bu avantajı. Ama o zamanlar warlocktun, yani "Warlock's Curse extra dmg" yaparken faydalanabilecektin. şimdi sen değiştirdin fighter oldun. :schemes: ne yapalım kısmet.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

1- İyi yönelimli oynamak istiyorum. :)
2- 1d6 yerine 4 iyi. :wink:
3- Karakterim hazır gibi aslında, yarın bir daha kontrol edip başlığa atacağım. :embarrass:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Benim Dragon breathım içinde geçerlimi :D 4+strden 8 damage olur :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Post Reply