Ve... şafağa Geçit

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

sanırım onları "boş" kimseler olarak değerlendirir

Bruenor ise onlara şöyle derdi herhalde

"ay ışığında cılız vüutlarını sergileyerek çırılçıplak dans edip avlanmaktan başka bir halt etmeyen fazla güneş görmüş sivri kulaklılar!"
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Olay tabii fr de geçecek.Ben bir koru yaratacağım ve o koru da da yüzey drowları yaşayacak.Fakat bu drowlar , kendilerini drow olarak değil , kara derili olarak kabul edecekler , çünkü bu kara derililer , asırlar evvel Llloth'un gazabından kaçan ufak bir gruptu.Diğer drowlar gibi Lloth'un piyonu olmayı kabul etmeyip yüzeye çıktılar.Yüzeyde diğer canlıların sürekli kendilerin dışlayıp , zarar verdiklerini görünce de , bir koruda gizli ve kendi hallerinde yaşamaya başladılar.Fakat kalplerinde kötülük değilde , kurallara uygun bir iyilik barındıran bu kara derililer , kendilerinin burada yaşadığını öğrenebilecek , her canlıyı mecburiyetten öldürmek zorunda kalırlar.Buraya yakın bir kasabadan haberdardırlar kara derililer , fakat bu kasabanın atları büyüsüz olarak en iyi yetiştiren köylerinden biri olduğunun kendilerinin kaderiyle oynayacaklarından habersizdirler.Bir gün yine koruya giren 11 yaşındaki çocuğun babasıyla ava çıkması , kara derililerin kendi güvenlikleri için babayı öldürmesine sebebiyet verir.Ã?ocuk üstünde olduğu atın yardımıyla kasabaya geri döner fakat babasını kimlerin öldürdüğünü görmüştür.Bu canilik tüm kara derilileri üzse de yapabilecekleri fazla birşey yoktur.Fakat genç ve tutkulu bir genç kara derili bu kadere karşı çıkar.

Devamını anlatmayayım , sizin de değerli fikirleriniz bu hikayenin gelişiminde rol oynayabilir.WoC için ingilizce yazmam gerektiğini söylemiştin Pyros ama hakikaten kendime güvenip bu kitabı bitirirsem , kitabı bir çevirmen aracılığıyla çevirtip , WoC ye göndereceğim.

Sevgiler...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Yeri gelmişken önemli bir soru sormak istiyorum ; Drizzt'in kitaplarında Lloth neden Liriel de Lolth oldu ? bir isim telif sorunu falanmı var?Bilginiz varsa paylaşın lütfen...

Sevgiler...
Chrome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chrome »

Evet bu benim de dikkatimi çekti. Salvatore'de Lloth iken neden Cunningham'da Lolth oldu?
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Bu olaydan nefret ediyorum
önce tüm baskılarda Lloth yazıyor sonra D&D bu ismi Lolth yapıyor ve yazarlar buna uyuyor
aynı şekilde, silent blade'de Rai'gy adında bir karakter var ondan sonraki kitapta Rai-guy oluyor (neyse ki baştan Rai-guy yapma olanağım var :D )

Tempus, Kristal Parçası'nda Tempos'tu mesela

Aynı şekilde Mithril Salonu Wizards'ın Tolkien yayın haklarıyla ilgili bir uyuşmazlık yaşamasından dolayı Mithral Salonu oldu (ama ben değiştirmeyeceğim nıhahahaha!!!) Ve D&D dünyasındaki tüm mithriller mithrale döndü
PS: Mithril; hepinizin bidliği üzere Tolkien Elfçe'sinde gümüş manasına gelir ve madenin ta kendisi de Tolkien'den alınıp D&D, FR camiasına yerleştirilmiştir.

bu hep oluyor
kararsız adamlar canım yani bir l'nin yerini değiştirsen ne olur değiştirmesen ne olur?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?ook güzel .. Ben bu hikayeyi çok sevdim hatta en sevdiğim kara elf hikayesi.. Ã?neri istemiştin galiba.. Bir fikir söyleyeyim. İlk olarak çocuk çocuğu öldüremedikleri için bir çocuk onların yanında yetişebilir. Bir insan çocuğu... Ve bu çocuk onlara rehberlik edebilir pek çok konuda kendileri ve kaderleri ile ilgili önyargıları aşma konusunda..
Bu arada bu drowların gerçek kaderleri ile yüzleşmek için yeraltına geri dönmeleri de mümkün olabilir oradaki Drow geleneklerini değiştirmek için üstelik insan çocukla birlikte.. Sonunda kaybedebilirler. Ama çok güzel bir hikaye çıkar bence...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Firble wrote:Ã?ook güzel .. Ben bu hikayeyi çok sevdim hatta en sevdiğim kara elf hikayesi.. Ã?neri istemiştin galiba.. Bir fikir söyleyeyim. İlk olarak çocuk çocuğu öldüremedikleri için bir çocuk onların yanında yetişebilir. Bir insan çocuğu... Ve bu çocuk onlara rehberlik edebilir pek çok konuda kendileri ve kaderleri ile ilgili önyargıları aşma konusunda..
Bu arada bu drowların gerçek kaderleri ile yüzleşmek için yeraltına geri dönmeleri de mümkün olabilir oradaki Drow geleneklerini değiştirmek için üstelik insan çocukla birlikte.. Sonunda kaybedebilirler. Ama çok güzel bir hikaye çıkar bence...
Hatta bu genç ve tutkulu drow çocuğa yapılanlardan pişmanlık duyup ona bir hayat borçlu olduğunu düşünüp , çocuğu yanında yetiştirmeye(ki bu ufak toplulukta hiç olmamış birşeydi) diğerlerini zorda olsa ikna edebilir.Bu genç drowun bir de kendi kızı veya oğlu olsunmu ne dersiniz??
Firble bende aşağı inip kaderleriyle yüzleşmelerini düşünüyorum ama bu yolculuk 3-4 kişiyle olabilir.Daha yazıyorum, zaman bol 22 yaşına kadar bitrsem iyidir!!!Yaşım 17...
Firble özellikle teşekkür ederim , hem bana güven kazandırdın hemde fikirlerin , hikayede oluşabilecek kısırlığı hatta tek kitap yerine -üçleme :!: vay be kitap bitti üçlemeye geçtik - yazmamada etki edebilir.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Kara elfleri hiç duymamıştım. Elflerin hepsinin iyi olmasına uyuz olmuştum, bir baktım kapıma bir kutu bırakılmış, içinde de ismi drizzt olan bir kara elfle ilgili kitaplar var. Aha dedim Bu elf kötü o yüzden kara diyorlar. Aldım okudum ve sonrası geldi.

Sonra bir baktım elfler gözden düşmüş, rafların yarısı kara elflerle ilgili kitaplarla dolu.

Kısacası sıradanlaştılar. Artık ilgimi çekmiyor, ve arkadaşlarıma bakın Drizztin yeni bir kitabı çıkacakmış dediğimde kitapçıyı gıcık edecek kadar ne zaman çıkacak diye sormuyoruz. Drizzt gibi konuşmuyor, onunla ilgili bir sohbette bilgimizi yarıştırmıyoruz. Elbette kalbimizde-kalbimde-ayrı bir yeri var, ama diğer kara elflerin varlığı açıkcası canımı sıkıyor. O tek kara elf olmalıydı. Kara elflerle ilgili kitapları sadece Salvatore yazmalıydı.

abarttım mı?
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

diğer drow kitaplarını okudunmu
özellikle drow kızını?
okumuş olsaydın böle düşünmezdin sanırım
insanlar hakkında bin kitap çıkması normalken drowlar hakkında 2seri çoıkması niye garip anlamadım...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Bence night Drizzt gibi efsanenin ardından başka kara elflerin çıkmasına içerlemiş ve Drizzt'in tek kalmasını istiyor.Fakat bence kara elfler hakkında öğrenmemiz gereken çoook şey var.Ben hala tarihlerini , karanlıkaltına inişlerinin nedenlerini bilmiyorum.Bunun gibi daha çok şey var ve de menzoberranzan'dan başka şehirler hakkında biligimiz az ve ve vede Menzoberranzan'da işler gizlilikle yürüdüğü ve kimse görüşlerini hayatına yansıtamadığı için daha çok sürpriz drowlarla karşılaşabiliriz...
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Lolth zaten vardı. Hani karanlıkaltının bazı yerlerinde şive farkı falan varmış. anayurtta bahsediyodu. Gnomlar Lolth diyodu. ama bu ayrı tabi. Bide Mielliki, Mielikki oldu ona sinir oldum. Bi kitapta da Zaknafein, Zak'nafein olarak yazılmıştı...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

şive farkı falan hikaye
amcalar basbaya küsselim Lloth'u Lolth yaptı (ne o ööle tükürürür gibi tööbe)
ama ben yapmayacaam
nıhohahaha :twisted: Lloth daha karizmatik bence
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Pyros abi Lloth ta devam et bence de... Lolth hiç bir karizması olmayan bir isim
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

Lolth hiç bir karizması olmayan bir isim
way be tek harfin yer değiştirmesi ne kadar da büyük farklılıklara yol açıomuş
abartmayın arkadaşlar, tamam biri kulağa daha hoş gelio olabilir de bu duygu tek harfle yol olmaz bence
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

norticus senin çevirdiğin kitapta Lolth yazılıyor ve elin böyle alıştı diye şimdi bıdı bıdı yapıyon gibime geliyor
sen de 8 kitap çevirdikten sonra bir anda değişse alışamazdın emin ol

bu arada senin kitabın benim elimden geçecek nıhohahahaha :twisted: :twisted:
yani işlem şudur ctrl+h
eski değer: Lolth
yeni değer: Lloth
tümünü değiştir!

nıhohahahaha :twisted: :twisted:
Post Reply