Işığı kalbinde taşıyıp ona hizmet edenlere

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

MASKin portfolio'yu bir ara oku istersen dini bilgin artsın...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi bu mesajında ne demek istedin anlamadım valla niye okuyacam veya şöle sorim niye dini bilgimin artması gerekiyo?
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

firanaire wrote:Karanlik konusunda söylediklerine katilmiyorum. Karanlik da aydinlik kadar gerekli bence. Kötü ve iyi birbirini dengeledigi sürece dünya yasanasi bir yer oluyor. Farkliliklar bize seçme özgürlügü sagliyor. Tarih göstermistir ki iyi ile kötü arasindaki denge -hangi tarafa dogru olursa olsun- bozuldugunda sonuç hep felaket olmustur. Ã?ünkü yaratinin özünde iyi ile kötü, karanlik ile aydinlik birlikte bulunur. iyiligin bir rahibi oldugunu anladim yazindan. Felakete davetiye cikartmamak icin halkin önünde sarf ettigin sözlere dikkat etmelisin derim ben. Ã?ünkü senin simdi erdem saydigin seyler daha sonra kibir olarak yorumlanabilir. Ve unutma ki kibir erdemin felakatidir. Tabi beni ciddiye almak zorunda degilsin zira ben yüce bir rahibe veya ulu bir bilge degil sadece tapinagi ziyarete gelmis bir gezginim.
yani kısaca ying ve yang başka başlıklarda yapılmış karanlığı ya da ışığı yok etme tartışmalar tamamen boş dünyanın bile yarısın karnlıkken diğer yarısı aydınlık oluyo önemli olan başka inanışları yok etmek değil onların doğru tanrıya tapınmalarını sağlamaktır ne ışığı ne de karanlığı yok edemezsiniz inanları öldürseniz bile elbet bi yerden patlak vericektir (Tanrılar bile çift yaratılmış iyiler ve kötüler...)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

katılmıyorum. asıl mesele sadece denge sağlandığında ortaya çıkar çünkü ikiside eşit güçte olur ve bunun sonucu savaşlar çıkar. önemli olan bir tarafın diğerine baskı yapabilmesidir. işte o zaman bir denge kurulabilir.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

bende buna katılmıyorum."eski" dostum yeminer.

eğer bir taraf bir taraftan üstün olduğunu bilirse o zman savaş çıkar. çünkü insanlar arsız ve güce açtırlar. güçlerini kabul ettirebilecekerini anladıkları her yere saldırılar.

eğer güçler dengede olursa o zaman hem kaybetme hem kazanma riski olduğu ve buda öyle kolay kolay alınamayacak bir risk olduğu için savaşlar çıkmaz.

ne zaman güçlü olursun o zman daha saldırganlaşırsın.

bakınız "war of the lance."
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben insanları bu kadar güç delisi gibi görmüyom. Tamam belki insanlar öle ama ufak ırklarda mesela bu daa az. Yani sorun gücün o kadar da rabet görmedii bir dünya.. Güçlüye hayran olunmadıkça bence bu sorun çözülür ama karanlıkla ışığın hep var olacağına ben de katılıyom. Birisinin gücü çok azalabilir ama yine de var olacaktır. Ã?ünkü ışığın güçlü olması için karanlığın güçsüzleşmesi gerekir ama karanlık tamamen yok olursa ışık da yok olur hakkaten ilginç bir konu..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ThePatryn »

Aslında karanlıkta gerekli.Karanlk olmasaydı ışıkta anlamsız ve saçma olurdu.Hele iyi ruhbanlar ve paladinler olmazdı.Işık anlamsız kalırdı.
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

İyi kötü karanlık aydınlık; nedir bu tartışma anlamadım.
Zıtlıları tartışmak bile insan beynini yoruyor.Hee tartışalım gelişim sağlayalkım diyorsanız başka şeyler yapalım mesela iki zıt olan birimi iyileştirelim.Kötü olduğu yerde saymasın iyi onun altında kalmasın hepsi eşit olsun ama ikiside yükselsin.
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

falla hiç bir yorum yapmam gerekne yerde kjötü gereken yerde iyi olnuması taraftarıyım ona göre hareket ederim...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

yalla iyi ve kötü bu eşsiz dengenin birere parçası bence ikiside kabullenip öyle yaşanmalı.yani sadece rp de değil realdede bu böyledir.

gerek iyilik gerek kötülük sonuçta hepsinin varlığı yaşamın devamı içindir ve sarsılmaz bir dengenin çelişkilerinden ibarettir :P
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

aslında aynı şeyleri söylediğimizi fark ettim ışık üzerinizde olsun karanlık ise kalbimizin en derinindeki kara zindanlardan hiç çıkamasın
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Endrin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Endrin »

Belki de tanrılar katında dahi bir denge söz konusu.insanlar ve diğer ırklar onların sadece bi gölgesi bence
Işık bana yolumu gösterirken karanklık da gürzümden kaçar.
Post Reply