Arkadaşlar.. Kiatabı bitirmeyi bekleyemedim.. Bitirince ayrıntılı bir değerlendirme de yapacağım.. Uuzn süre bu kitabı bekletmiştim.. Biraz drittzin ve danışmanlar ve kralların yeni kitaplarını beklediğim için.. Ama hakkaten çok güzel kitap ve bir büyücünün nasıl adım adım yaratıldığı anlaşılıyor... Her bölümü uzatılıp ayrı ayrı kitap olabilecek bir hikaye.. Özellikle elminsterın hırsız olduğu böümü çok beğendim.. Bu arada ufak bir şeyi söylemek istiyorum.. Elminster kadına dönüşüyor.... Elmara adında bir kadın ve kitabın üçte birine yakın bir süre öyle kalıyor... Neredeyse kitabı okuyanı alıştırıyor kadınlığına... Sonuçta dediğim gibi çok sürükleyici bir kitap... İlerde çok güçlü olacağını bildiğiniz birinin geçmişini okumak zevkli tıpkı avatar gibi onu bu kitaba başlayınca bıraktım. Üstelik burada oradan farklı olmak üzere dünyayı tehti een bir şey yok düzen kötü bir şekilde de olsa yıllardır eskisi gibi devam ediyor... Ve biz bir çocuğun (12 yaşında) ettiği o imkansız gibi görünen yemini nasıl ustaca yerine getirdiğini görüyoruz... (TABİİ bir tanrıçanın ufak yardımları ile (siz bunu biliyorsunuz) ama mystra ona öyle çıkıp yanında savaşarak yardım etmiyor hatta konumu yüksek bir rahibe (veya rahibeye:)) )verdiğinin ötesinde güç te vermiyor kitap boyunca) sadece zaman zaman yolunu şaşırdığında ona yol gösteriyor.... Kesinlikle tavsiye ediyorum... Okuyun... Sonra belki tartışabiliriz de....
Kitabı bitirdim.. Kitap yaşanan tüm olaylardan sonra bile beklemediğim boyutta bir süprizle sonlanıyor.. Aynı zamanda sanırım elministerin klasik bir insan olarak yaşadığı yılların sonu.. Çok başarılı ve tanrıça mystraya da okuyanı hayran bırakan bir kitap.. Bir forgatten realms efsanesi daha
Mystra haakında bir şeyleri ben de duydum ama ben,m duyduklarım daha çok acımasız bir tanrıça olduğu yönünde.... Kadının elminsterla ilgilenme nedeni de onda gücünü depolamak gibi bir şeymiş.. Sonuçta bilmiyorum.. Ben de tanrıçamdan memnunum ama kitabı ben de en kısa zamanda okuyacağım.. Elminsterın mystra ile nasıl tanıştığını ve özellikle de ondan o gücü nasıl aldığını merak ettim..
Ben hala avatari okuyamadigim icin mystra hakkindaki tek bilgim elminsterda yazanlar ve orda son derece mutevazi ve iyi bir tanrica gibi gorunuyor.. Benim oldukca hosuma gitti.. Bir tanri ile tanismanin ne kadar muhtesem oldugunu bu kitabi okuyunca anliyor insan....
Gerçekten muhteşem bir şey.... Raistlinin hikayesinde ben de tanrıçamla karşılaştım.. Muhteşem bir şey.... O anı sözlerle tasvir etmek gerçekten zor.. Sadece onun hayatinin en guzel ani oldugunu biliyorsun bir daha yaşanamayacak kadr guzel....
elminster gerçektende çok güzel bir kitap bu konuda raininin tüm görüşlerine katılıyorum tanrıyla tanışma bölümüde oldukça etkileyici okumayan varsa hemen bi yerden bulsun okusun derim