En Etkileyici FR şehri

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Firble
Forum Yöneticisi

En Etkileyici FR şehri

Post by Firble »

Evet arkadaşlar yeni bir anket açiyim dedim. Benim merak ettiğim sorulardan biri hakkaten de bu. Frın bildiğim şehirleri arasından en etkileyici olana karar vermek. Alta bildiklerimi yazacam. Sanırım Derinsu ile Menzoberranzan arasında gidip gelecek ama benim kalbim gnom kardeşlerimden yana.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Gümüşay. Nedense bana hep ilgi çekici gelmişti. Sanırım felsefesinden olsa gerek.
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

ne eltabbar,nede zhentil keep var,onlarda mühim şehirlerimizden.Neyse,candlekeep derim.
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Ben Westgate derim...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

waterdeep derim ben de.. her ne kadar west gate de güzel günlerim geçmiş olsa da :)
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

özürlerimle oraya Derinsu demek hoşuma gitmiyor o yüzden waterdeep diyeceğim. waterdeep benim aşkım. hatta beni FRa çeken de bizzat bu şehir ve güzellikleri olmuştu.

İhtişam kenti waterdeep'e saygılar diğer güzel şehirlere Özellikle Suzail ve Silverymoon'a selamlar efendim.
yola devam...
...barış için
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi eklemediim bi sürü şehir varmış Zhentil hakkaten kötü oldu ama tantrası eklemek mesela onca şehir arasında güç gibi idi. Mumkale felan da bana daha ikinci planda gibi geldi. Bence güç ve güzellik açısından Derinsu bambaşka bir yere sahip gerçekten sadece kara asa kulesi bile epiy etkileyici.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

valla yazmamıssın ama ben söylemeliyim...kaç kişi zaman çarkını okudu neyse....bana sorarsanız eşsiz güzelliği ve büyülü havasıyla en güzel şehir CAEMLYN...müthiş bir güzelliği vardır ve çok büyüktür...ihtişamlı...deli eden bi şehir ....:)

ama senin sorduklarına gelince bence Derinsu...menz. bana çok kasvetli gelir.
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

fr şehirimi caemlyn hiç duymamıştım da.
HARBE GİDEN
GERGE
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by GERGE »

En ilgi çekici sehir Shade bence.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

anaa bir sürü yeni şehir örendim kardeşler ama biraz da şpehirleri annatsanız merak ediyorum yahuu beğendiinize göre güzel şehirler olmalılar di mi?
HARBE GİDEN
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Özüldüm...Tek seçenek Menzoberranzan olmalıydı...

Sırf ismi yeter , karanlıkların en dip şehrini en zirveye taşımaya...
Sırf ihtişamı yeter , kaosun gücünü taşımaya en yüce mertebeye...
Sırf kuleleri yeter , örümcek karası pwafwilerileriyle en yüksek yere...
Sırf birisi yeter, Adı Drizzt Daermon Na'chezbaernon olsun yeter!!!

Özüldüm...Tek seçenek Menzoberranzan olmalıydı...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
ejderçocuk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ejderçocuk »

Menzoberranzan
Doer ghil dos dosib elg'caress...
doer ulu streea zhah har'oloth
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ama Derinsu da çok güçlü seçenek sizce yanılıyor muyum? Yönetim şekli ihtişamı muhteşem Piergon sarayı efsanevi arpçı örgütü ve bir tanrının seçilmişini barındıran meşhur kulesi ile. Üstelik çok daa dışa açık bir şehir Menzoberranzan ne bileyim sanki fazla içine kapanık.
HARBE GİDEN
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Bence Derinsu o kadar da güçlü bir seçenek değil. İnsan yapımı ve mimarisi açısından bir farklılık arzetmiyor.
Ama Halruaa öyle mi? Bir midyenin elması oluşturması gibi biyolojik şekillerde büyü yardımı ile oluşturulan mercan evleri, arada bir havaya bakarsanız görebileceğiniz uçan gemileri, kuleleri, havası, katıksız büyü kudretinin en güzel örneklerinden biri Halruaa. Müthiş bir yer. Liman şehirlerinden içeriye pek insan almadıklarından bilmiyor olsanız gerek yoksa kesin siz de seçerdiniz bu muhteşem şehri.
Taşlar unutana dek...
Post Reply