ZAMANIN KARARGAHI
ZAMANIN KARARGAHI
maeglin biraz aradıktan sonra karargah olarak kullanılabilecek bir bina buldu.bina tek katlıydı.içeri girdiğinizde büyük bir salon karşılıyordu.giriş kapısının tam karşısında bir kapı daha vardı.bu kapı ise büyük bir boş alana açılıyordu.bu boş,açık alan yabani otlarla kaplıydı."burayı betonlarsak iyi eğitim alanı olur"diye düşündü.binayı satın aldı ve ilk işi oymacılar çağırmak oldu.bir kaç oymacı getirdi.sonra girişteki iki kapaklı kapıya küçük kum saatleri oydurdu.ardından marangoz çağırıp salonun bir köşesinde bir oda ayırttı.bu işler yapılırken o Ã?ATLAK KAZANda işlerini yapıyodu iki gün sonra işçiler ona haber verdi.oda hemen karargaha gitti ve bekledi..... ilk gelecek olanlarıııı
Ã?LÃ?M HEPİMİZİN YOLUNUN SONUDUR,EN IYISI ONDAN YANA OLMAK
*MAEGLİN QUEDRETH
*MAEGLİN QUEDRETH
maeglin hemen onları karşılamak için yürüdü.üstad majentanın yalnız gelmesini bekliyordu.yanında gorathi görünce garip bir şey hissetti.ama sonuçta oda tanrısına inanıyordu.onları içeri kabul etti ve kapıyı açarak bekledi
*MAEGLİN QUEDRETH
*MAEGLİN QUEDRETH
Gorath içinde büyük bir güç ve azimle ilerlemeye başladı.Lordu için bir şövalye olacaktı.Tarihteki ilk şövalye cüce olacaktı ve oda burada bu adamın karşısında...
Cüce şimdi önüne geldiği adama baktı ve ilk defa olarak içine bir şüphe düştü.Bir insandan ders alacaktı.Bir insanın eğitimini alacaktı.Birden aklında tanrısının dokunuşunu hissetti ve o zaman bunun ne kadar anlamsız bir düşünce olacağını anladı.
Bir cücenin olabileceğin en dik şekilde şövalyenin önüne ilerledi ve tek dizi üzerine homurdanarak çöktü."Emrinizdeyim usta!"dedi.
Cüce şimdi önüne geldiği adama baktı ve ilk defa olarak içine bir şüphe düştü.Bir insandan ders alacaktı.Bir insanın eğitimini alacaktı.Birden aklında tanrısının dokunuşunu hissetti ve o zaman bunun ne kadar anlamsız bir düşünce olacağını anladı.
Bir cücenin olabileceğin en dik şekilde şövalyenin önüne ilerledi ve tek dizi üzerine homurdanarak çöktü."Emrinizdeyim usta!"dedi.
kalk ayağa gorath,önümde eğilmen gerekmez sen benim öğrencimsin kölem değil
unutma lordumuzun gözünde kim daha değerli onu bilemeyiz.ardından ikisinide diğer kapıya götürdü rahip majentaya kapıyı açıktan sonra "üstadım,burası eğitim alanı olarak çok ii olur,lakin,beton olsa daha ii olur"
unutma lordumuzun gözünde kim daha değerli onu bilemeyiz.ardından ikisinide diğer kapıya götürdü rahip majentaya kapıyı açıktan sonra "üstadım,burası eğitim alanı olarak çok ii olur,lakin,beton olsa daha ii olur"
*MAEGLİN QUEDRETH
*MAEGLİN QUEDRETH
rahbin ardından gorathe döndü eğitime yarın başlarız bugün bura için usta çağıracağım,sen istersen burda kalabilirsin içerde bir oda yaptırdım.istersen tabii.
ben usta bulduktan sonra hana gideceğim şimdilik eğitime başlamayacağız.ama biraz bilgi verim,eğitm 10 aşamadan oluşuyo ilk beş aşamada sana bazı taktikler vericem sonraki beş aşamayı göreceksin."
ben usta bulduktan sonra hana gideceğim şimdilik eğitime başlamayacağız.ama biraz bilgi verim,eğitm 10 aşamadan oluşuyo ilk beş aşamada sana bazı taktikler vericem sonraki beş aşamayı göreceksin."
*MAEGLİN QUEDRETH
*MAEGLİN QUEDRETH
Majentanın görüntüsü karargahın içinde şekillendi.Etrafına baktı.Sade bir görüntüsü vardı.Üzerine ilerde haritaların koyulabileceği ve etrafında sandalyelerin olduğu bir büyükçe bir masa ortada durmaktaydı.Odayı incelemeye devam etti.
Duvardaki, üzerinde kum saati olan kalkanları çapraz bölen kılıçlar vardı.Yer yerde köşelerinde ufak kum saati olan ve savaşlar resmedilmiş duvar halıları vardı.
Daha birçok eklenebilecek şey olduğuna karar verdi ve işlere koyuldu. İlk önce arkadaki bahçeye gitti.Etrafta dışardan girilmesini engelleyecek şekilde çalılar ve ağaçlar dizilmişti.Büyüsünü yaptı ve üç tane çalışma amaçlı kullanacak içini saman dolu adamlar belirdi.
Tekrar içeri girdi ve boş bir köşeye gidip duasına başladı.Zaman yavaşladı... Duası bittiğinde önünde oluşmuş merdivene baktı.Yavaşça merdivenleri çıktı.Kapıları iterek açtı. Burası karargahın komutanın özel odası olacak kullanılacaktı.
Odada masa ve dolap dışında çok az eşya vardı.Masanın üstünde bir kum saati, mürekkep okkası ve kalemi vardı.Ayrıca bir sürü mum etrafa uyumla düzelmişti.Dolabı araladı ve içindeki haritalara göz attı. Bütün diyarın bölümlerinin bulunduğu sayısız rulo vardı.Lorduna şükran duası etti.Ardından soluklaşarak kayboldu.
Duvardaki, üzerinde kum saati olan kalkanları çapraz bölen kılıçlar vardı.Yer yerde köşelerinde ufak kum saati olan ve savaşlar resmedilmiş duvar halıları vardı.
Daha birçok eklenebilecek şey olduğuna karar verdi ve işlere koyuldu. İlk önce arkadaki bahçeye gitti.Etrafta dışardan girilmesini engelleyecek şekilde çalılar ve ağaçlar dizilmişti.Büyüsünü yaptı ve üç tane çalışma amaçlı kullanacak içini saman dolu adamlar belirdi.
Tekrar içeri girdi ve boş bir köşeye gidip duasına başladı.Zaman yavaşladı... Duası bittiğinde önünde oluşmuş merdivene baktı.Yavaşça merdivenleri çıktı.Kapıları iterek açtı. Burası karargahın komutanın özel odası olacak kullanılacaktı.
Odada masa ve dolap dışında çok az eşya vardı.Masanın üstünde bir kum saati, mürekkep okkası ve kalemi vardı.Ayrıca bir sürü mum etrafa uyumla düzelmişti.Dolabı araladı ve içindeki haritalara göz attı. Bütün diyarın bölümlerinin bulunduğu sayısız rulo vardı.Lorduna şükran duası etti.Ardından soluklaşarak kayboldu.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Cüce hiç kımıldamadan bir heykel gibi durarak Majentanın yaptıklarına baktı.Majnte onu orada duran bir ağaç sanmış olmalıydı.Ã?ünkü cüce tüm inatçılığı ile kımıldamadan ustasını orada beklemeye kararlıydı.Aradan zaman geçti ve majentanın yaptıkları bile onun sıkılmasını engelleyemedi."Bir kender olsaydım buranın altını üstüne getirirdim!"diye düşündü. Aradan bir gün daha geçti ve ustası hâla ortalarda yoktu.Aradan bir gün daha geçti ve ustası hâla ortalarda yoktu.
En sonunda sabırlı cücenin bile sabrı taştı ve hızla içeriye,karargaha girerek bir kağıt ile kalem buldu.Üzerine cüce dilinde bir şeyler yazdıktan sonra karargahtan bir cücenin gidebileceği en büyük hızla çıktı.Majenta, Justarius,Efla ve diğer dostlarını görmeye gidiyordu.Dostları ile uzun süredir görüşmüyordu.Majentanın onu ağaç sandığı o zaman dışında majentayı bile görmemiştiHem bir fıçı biranında iyi geleceğini düşündü. Ama ustasının vurdumduymazlığına hâla kızgındı.Homurdanarak hana girdi...
En sonunda sabırlı cücenin bile sabrı taştı ve hızla içeriye,karargaha girerek bir kağıt ile kalem buldu.Üzerine cüce dilinde bir şeyler yazdıktan sonra karargahtan bir cücenin gidebileceği en büyük hızla çıktı.Majenta, Justarius,Efla ve diğer dostlarını görmeye gidiyordu.Dostları ile uzun süredir görüşmüyordu.Majentanın onu ağaç sandığı o zaman dışında majentayı bile görmemiştiHem bir fıçı biranında iyi geleceğini düşündü. Ama ustasının vurdumduymazlığına hâla kızgındı.Homurdanarak hana girdi...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Siyah kukuletasının gölgelerinde gizlenmiş soluk gözleri ile dikkatle karargahı süzdü. Yüzüne yayılan şeytani gülümsemesi donuk ifadesini bir an için bozdu. Kapıdan homurdanarak çıkan cüceye takıldı gözleri bir an ve tekrar karargahı süzdü. Boynun asılı duran kırmızı gözlü küçük kafatası simgesini tuniğinden içeri atarak ilerledi.
Karargahın kapısını kibarca sağ eli ile çaldı.
Karargahın kapısını kibarca sağ eli ile çaldı.
Sıradan bir insanla bir savaşçı arasındaki fark,
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
Kapının yavaşça açılmasının ardından tereddüt etmeden içeri adımını attı. Dikkatli bir kişi giren kişinin ayak seslerini duyamadığını rahatlıkla fark ederdi. Kemikten yapılmış kabzalı kılıcı tuniğinin altından rahatlıkla seçilebiliyordu. Beyaz saçları kukuletasının altından omuzlarına dökülmüştü. Dikkatle etrafına bakındı.
- Karargaha katılmak için geldim.
- Karargaha katılmak için geldim.
Karşısındaki adama karşı hafifce başını eğerek referans yaptı. Sandalyeye oturmadan olduğu yerde duruyordu. Adamın yüzündeki ifade değişiklerine odaklanarak
- Ben 'Kutsal olmayan' diyarlarda gezen herhangi biri...Namım her ne kadar hoş olmasada..
İfadesiz yüzü kukuletasının gölgelerinden belirdiğinde, açık renk teni ve erkeklere göre güzel olan yüzü ortaya çıktı. Sol kolunu halen tuniğinin altında tutuyordu.
- Ben 'Kutsal olmayan' diyarlarda gezen herhangi biri...Namım her ne kadar hoş olmasada..
İfadesiz yüzü kukuletasının gölgelerinden belirdiğinde, açık renk teni ve erkeklere göre güzel olan yüzü ortaya çıktı. Sol kolunu halen tuniğinin altında tutuyordu.