ikilemler içindeyiz? f

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

ikilemler içindeyiz? f

Post by chosen »

ihep tartışmışızdır arkdaşlar kitaplar filme çevrilsin mi diye?
yüzüklerin efendisi çevrildi: iyi güzel yapmışlar da herkesin dilinde oldu mu yani ortalık malı hissi oluyo gibi gelio bana, mesela drizztin bi serisini çevirseler acaip kötü hissederim ben kendimi yaw, iki gün sonra elalem gördün mü adamı abi deli yapmışlar gibi laflar duyulcak ve birileri gelip size şey diyecek mesela bi karakter gördüm deli sağlam diye,
siz ne diyorsunuz bu film muhabbetine??
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bu ülkede daha lord of the ringsi türkçe okuma fırsatımız yokken kitabın dünyada tüm zamanların en çok satanları arasında olduğunu ve hiç de üç beş kişi tarafından bilinip de filmi çıktı diye meşhur olan bir eser olmadığını belritmek isterim

aynı şey drizzt için de geçerli, salvatore'un tüm kitapları yurt dışında kendi türünde new york times best seller...

yani sırf senin benim değil
herkesin bildiği bir şey
filmi de gayet güzel olur
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Bence film çok muhteşemö olur tabii Lord Of The Rings'e gösterilen özen gösterilirse...

Menzoberranzan'ı Mithril salonunu ayrıca drow gibi hem güzel hem ihtişamlı hemde kötü bir ırkı nasıl tasvir ederler merak içindeyim açıkçası.
Umarım filmi çekilir.En azından kara elf serisinin...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ben entrerinin olduğu bir seriyi de isterim

işte sorun burada bir başladın mı hepsini çekmen lazım
lotr 3 kitap ve toplam 9 saatlik film halinde (ki buna yönetmenin çektiği tüm sahneler dahil değil, onlarla beraber 12 saat falan olur herhalde)
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Özenle yapılmış bir iş gayet güzel olur kanaatindeyim. Tabi kitap severleri memnun etmek oldukça zor olacaktır.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?ncelikle şu buzyeli vadisinin çekilmesi daa mantıklı sonna diğerleri çekilir bence.. Doorusu karanlık altını nassı yapacaklar hep düşünmüşümdür. Karanlık yapıp hep ısı bkış açısna yansıyan görüntüleri gösterseler pek ilgi duyulmaz gibime geliyo ama tersi durumda da yani eer iice aydınlık felan yaparlarsa o zamanda erçei yansıtmamış olurlar ama galiba öle yapacaklar..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

valla bir de ellerine gözlerine bulaştırıp kötü bir film olursa bak o zaman sen iğrençliğe,
benim görüşüme göre yapılmasa insanın hayalgücünde saklansa orada kalsa daha doğru bi düşünce gibi geliyor.
ayrıca yapılsada heralde buzyeli vadisinle başlar

ejderha mızrağının çekilmesi muhtemel filmi hakkında bilgi edinebileceğimiz site var mı merak yaptım da azcık??
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Bence de çekilmeli, çoğu kişi o kitaplardaki sahneleri görmek ister. Hayalgücüne kalsın diyen ufak bir kesim de zaten çok istiyorsa filmi seyretmez (gerçi bu dönemde bu zor iş onu da kabul ederim.) Ancak yapılırsa hakkını vererek yapmalı, diğer türlü hiç yapılmamalı.

Buzyeli Vadisi ile başlamaları Drizzt serisine mantıken de mantıklı çünkü fantastik kurgu içerikli filmlerde zaten yoğun bir şekilde film efektlerinin kullanılması kaçınılmaz. Yüzükler Efendisi gibi Karanlıkaltı'ndaki gibi özel bir efektsel zorluğu olmayan bir filmde bile yüz milyonlarla dolardan söz ediliyor, mesela onbinlerce kılıç binlerce o dönem elbisesi yapmak gerekiyor efektlerin lafını etmesek bile. Ã?nce Buzyeli'nden başlanırsa hiç yoktan kılıç elbise gibi şeylerin masrafından kurtulmuş olurlar (o filmin hasılatı ile karşılarlar), sonraki filmlerde efektlere daha fazla önem verebilirler böylece.
Ancak zaten o filmde hem zifiri karanlık olan hem de olmayan bir sahneyi yaratmak gerçekten de mantık bulmacası ve cevabı imkansız gibi. Bir şeyden belli miktarda feda etmek gerekli.

Yalnız fantastik edebiyat eserleri arasında sen önce hangi filmi çekersin deseler sanırsam Ejderha Mızrağı birinci kitabı derdim ki yanlış bilmiyorsam gerçekten de o film dev bir bütçeyle çekilecekmiş. Getirisi de oldukça yüksek olduğundan para harcamaktan çok çekineceklerini sanmıyorum. :D
Taşlar unutana dek...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

buzyeli vadisinin ilk kitabında
1000lerce baş ork ve goblin ayrıca dev var
kocaman bir meydan savaşı var
bu da elbise gibi masraflardan kurtulamayacakları manasına geliyor
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Ben de elbise masraflarından kurtulacaklar demedim ki. Efekt masrafları karanlık altına göre çok daha az olacak dedim. Elbiselerin parasını filmin hasılatından karşılarlar nasıl olsa dedim, sonrasında karanlıkaltına inince de elbiseleri elde hazır olmuş olur.
Taşlar unutana dek...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

çekilmesi taraftarı olmasam bile
çekilcekse heral buzyeli üçlemesi biraz daa gişeye dönük daa geniş kitleleri etkileyebilir düşüncesi ile ilk sırada yer alır gibi gelio.. tamamen duygusal bi yaklaşım :wink:
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Buzyeli hem seyircinin kabul edeceği hem de yönetmeni güldürebilecek bir film. Duygusal yaklaşımım bu değil ama mantıksal benimki de. Ah keşke karanlıkaltında geçen kara elf üçlemesini çekebilseler ama aklım hayalim almıyor nasıl bir şeylerin gerekebileceğini o konuda.

Ejderha Mızrağı'nın çekilmesi muhtemel filminin sitesi şurda:
http://dragonlancemovie.com/
Margaret Weis resmen filmin haklarının satın alındığını açıklamış ama firmanın adı verilmemiş, oynayanların adı verilmemiş. En son bildiğim kadarıyla bunlar gizli bilgi kapsamındaydı. Ama firmadakiler ejderha mızrağı hayranıymış onu biliyorum sadece, okuyucuların içini rahatlatmak için söylemişlerdi.
Taşlar unutana dek...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

aaa gerçekten çok güzel olur abi ejderha mızrağının filmi izlemek isterdim. tabi insan korkuyor batıracaklar diye ama kim iyi olmayacağını söyleyebilir ki mükemmel bir senaryovar tek kalan film çekimi .
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NOOB »

bence yapılmalı filmler abi tabi yönetmenin hayal gücüyle farklı şeyler hayal etmiş olabiliriz ama ben yüzüklerin efendisinde valla ne diim çok muhteşemdi film , ellerinden geliyorsa tüm fantastik kitapların(hepsi olmaz ya mesela gedik savaşları efsanesi çok iyi kitap olur) filmini çeksinler!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Yani. Bence de çeksinler, kötü olursa bir zahmet izlemeyiveririz, ileride bir daha düzgün çekilirse o zaman izleriz. En azından denesinler, hem bu tip fantastik filmler insanların frp ile daha çok ilgilenmesine yol açabiliyor, iyi oluyor bence. Hiç olmadı kitaptan bağımsız alıp öyle güzel bir film mi diye değerlendiririz (Yüzüklerin Efendisi'nde öyle yapmıştım, güzel oluyor. Filmin pek çok hatasını görmeyebiliyorsunuz bu sayede. :D ) Hatta hayal gücüyle Holywood'daki amcalar bir şeyler bile ekleyebilirler yeter ki güzel şeyler eklesinler.
Bence yapılmalı.
Taşlar unutana dek...
Post Reply