3.5 Edition

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Strahd
Kullanıcı
Kullanıcı

3.5 Edition

Post by Strahd »

Bu 3.5 edition da ne oluyor? acab gerçekten değişiklikler getirdimi yoksa para kazanma amaçlı bir şeymi?
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

o da ne ya adamlar iice işi maddiyata para kazanma sektörüne dönüştürdü bilgisayarlar gibi abi 3. yü örenmeyelim boşuna haber aldım 2 aya kadar 4. çıkacak falan ne bu ya
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Zaten 3'ü öğrenmekte "biraz" geç kalmışsınız bence :P
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

hahaha çok komiksin ama ben second da biliyorum ve third bilsemde second tercih ederim emin ol :!:
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Komiğimdir ama yalnızca çok içince... Neyse konu dışına çıkmayalım bu 2nd 3rd anlaşmazlığı bitmez zaten bi de 2nd mı 3rd mu 3.5 mi yoksa 4 mu filan şimdiden dalarsak bu alemlere işimiz zor...
zaman_gezgini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zaman_gezgini »

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=books

3 buçuğuncu sürüm buyrun göz atın. Bi de sırf bunu değil 3 kural kitabının da 3 buçuğuncu sürümleri çıkmış
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Arkadaşlar anladığım kadarıyla 3.5 edition yalnızca 3rd edition'ın biraz daha "temizlenmiş" hali...
Yani kurallar, bonuslar her şey aynı fakat yeni prestige classlar eklenmiş ve DM için gerekebilecek bilgiler biraz daha ayrıntılı bir şekilde yerlleştirilmiş. Core Rulebook içinde yer alan bilgiler daha iyi sınıflandırılmış ve toparlanmış.

Yaratıkların çok daha güçlü bir hale geldiği söyleniyor fakat bu konuda pek bir bilgim yok. Yalnızca Amazon'daki sayfa örneklerine baktım. 3rd ediion Kurallarında pek bir değişiklik gözüme çarpmadı...
redrosoahc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by redrosoahc »

Arkadaşler ben sizler için ecnebi diyarlara kadar gidip o kitapları inceleme fırsatı buldum :) biraz yüzeysel tabi
monster manual: ufak ufak değişiklikler
players handbook: başta barbarian, bard, thief, monk olmak üzere classlara yeni özellikler eklenmiş yeni büyüler, ve yeni itemlar, skiller statlar (expansion yani:)
DM's guide: en çok değişiklik burada olmuş kurallar daha rahat anlaşılabiliyor, artık senaryolarınızı bu kitabı kullanarak daha akıcı hale getirebilirsiniz item stoğu genişletilmiş yeni prestige classlar konmuş vs. vs.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Barbarlarla ilgili değişiklikler nedir? Korkunç merak ettim şimdi...
Barbar prestij classı var mı?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Kesin çıkarırlar barbarlarla ilgili. Mountain king fln ( :P )
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Ne kadar dağılmış konu...
Ben de 3.5 hakkında sorusu olan vardır da yanıtlarım diyordum. Oysa ki sizler konuyu çoplüğe çevirmişsiniz...
Böyle durumlarda forumların akibati korunsun diye admin kişiler ya konuyu kitler yada uyarı yapar diye biliyordum ben. Oysa bunların ikisi de yok burda. IRC ortamına dönmüş.
Yazık...
"Lovefull Evil"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bu kadar üzülme bence dostum. 3.5 hakkında kimse hiç bir şey bilmediği için konu dağıldı...
Eğer senin bu konuda bilgin varsa lütfen bizlerle paylaş...
Class sayısında ya da official presitge classlarda bir değişiklik avr mı 3.5 editionda...
Öİft kılıç kullanma sistemini değiştireceklerdi o ne olmuş?
3rd editionla kıyaslayabilir misin? Almaya değer mi 3.5?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Oynanabirilir olarak class lar daha dengeli. Wizard, sorcerer, cleric, fighter da pek bi değişiklik yok, aynı sayılır. Rogue, paladin, druid de aynı sayılır ama birak minor değişikilk var... Ama asıl bombayı ranger, barbarian, mon ve bard ile patlatmışlar. Monk ve barbarian artık eskisinden de güçlü. Bard ve ranger için de çok güzel olaylar gelmiş. (Merak ediyosanız ayrı bi başlık altında sorun anlatırım...)

Yeni Prestige class lar gelmiş. Hepsi de çok hoş. Eskilerini incelemedim ama düzenleme ötesinde bi değişiklik var gibi görünmedi bana...

Eskinin Ambidexterity + Two-Weapon Fighting olayını değiştirmişler. Artık Ambidexterity diye bir feat yok. Two-Weapon Fighting ile birleştirildi. Yani tek feat almak yetiyor artık...

Genel anlamda oyunların daha dengeli, daha az kafa karıştırıcı ilerlemesini sağlayabilir diyebilir. Yapılan değişikliklerin çoğu son derece mantıklı. Fakat kesinlikle amaya değmez. Merak ettiğinizi sorun sölim. Boş yere para vereyin. Çok merak ediyorsanız kazaa dan indirebilirsiniz. Yada ben veririm...
"Lovefull Evil"
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Siteye gönderirsen çok seviniriz arkadaşım. Bu arada zaten monk ve barbar yeterince güçlüydü ben abartılmış olmasından korkuyorum açıkçası... Birde yeni ırklar varmı veya eskiden var olan ama 3rd de fazla bilgi verilmeyen (dark elf, duergar...gibi) ırklardan bahsedilmişmi kesin şeyler biliniormu artık?? şimdiden teşekkürler
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Yeni MM çok güzel bi hale gelmiş. Artık alt ırklar da dahil olmak üzere çoğu monster da oynanabilir hale gelmiş. En güzel tarafı bu. Ayrıca monster sayısı artmış ve farklı dünyalarda yaratıklar eklenmiş...

Siteye koyamam. 1.si yasal olmaz, 2.si boyutu çok büyük.
Ama küçük kesitler halide bişiler hazırlayabirilim (işte bu yasal)
Merak edilen bişi varsa forumdan yada icq dan sorun, cevaplamaya çalışırım...
"Lovefull Evil"
Post Reply