Blind Fighting

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Post Reply
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Blind Fighting

Post by Quel-Shin »

Yaw arkadaşlar yardım edin. Tutturmuş biri blind fight lı birisi görünmez birene karşı eksi falan almaz görünmez de ona karşı artı almaz.Gözünü kapatır öyle savaşır diyo. ne kadar anlatmaya çalışsam az geldi.Adam tutturmuş. Siz sebepler yazında bakalım onlar işe yarıyacak mı.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Görünmeyen bir düşmanla savaşan herhangi bir kişi bir attack yaptıktan sonra atağın gerçekten vurup vurmadığını görmek için bir de yüzdelik ve onluk zar atar. Eğer sonuç %50'den yüksekse attack yerini bulmuş demektir değilse ıskalamıştır.
Görünmez bir adam'ın blind fight feati olmayan bir kişiye vurduğundan onu "flat footed" yakaladığı varsayılır. Yani görünmez olan diğerine vururken +2 to hit zarı alır ve düşmanı da dex'terytisinden gelen armor bonusunu kaybeder.
Aynı zamanda göremeyen bir kişi Normal hızının 4'te biri ile hareket eder.

Blind Fight'Lı bir kişiye gelirsek... Bu kişi karanlıkta kendisini savunma yeteneğine sahiptir. Görünmez saldırgan bu kişiye vururken +2 ALMAZ ve kişi de dex bonusunu KAYBETMEZ. Bunlar yalnızca yakın dövüş için geçerlidir... Ranged silahlarda saldırgan bu avantajlarını kaybetmez. Buna rağmen saldırılan kimse görünmez saldırgana vurmaya çalıştığında hala vur ihtimali %50'dir ve yine yüzdelik zar atılır. Eğer ilk seferde başarısız olursa (yani %50nin altında atarsa) ikinci bir %50 şans daha atmasına izin verilir çünkü karanlıkta dövüşmeyi çok iyi öğrenmiştir!
Movement hızı ise Blind Fight'Lı bir adamda normalin 4'te 3üne eşittir (örneğin blind-fight'lı bir barbar karanlıkta 30ft. ile koşabilir.)
Kısacası Blind-fight çok önemli ve alınması gereken bir feattir (savaşçılar açısından). BU feat alındığında saldırgan melee'de hiç bir avantaj'a sahip olmaz. Ama görünmez saldırgana vurmak için kişinin her zaman %25'lik bir ıskalama ihtimali vardır. (İki kez %50'Lik atmaktan dolayı %50lik şans %75'e fırlar...)

Umarım yardımcı olur...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Teşekkürler. Hem yardımcı oldun bana hem de bilmidiğim bi şeyler öğrenmiş oldum.
Cevabın detaylı ve anlaşılır.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Reca 8) 8-J :-J 8-6
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Ayrıca küçük bir ekleme söyleyeyim dedim gerçi biliniyordur ama Drow'ların blind fight kullanmasına gerek yoktur. Öünkü adamlarda doğuştan bu özellik var...

:D
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Çok yanılıyorsun dostum. Her karanlık doğal olmayabilir...
Darkness ve Deeper Darkness büyüleri içinde hiç bir varlık göremez çünkü Darkvision özelliği çalışmaz.
Saygılar...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Raislin sanırım yanlış anladın wuraldor'u. Darkvisiondan bahsetmiyo o. Feat doğuştan var demek istiyo. Benim anladığım.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Wuroldar wrote:Ayrıca küçük bir ekleme söyleyeyim dedim gerçi biliniyordur ama Drow'ların blind fight kullanmasına gerek yoktur.
Ben "gerek yoktur" sözcüğünden yola çıktığını dşündüm. Burda feat almaktan değil "kullanmaktan" bahsedilmiş gibime geldi. Neyse Wuroldar bize açıklamasını yapar ne demek istediği açığa kavuşur...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

ewet wuroldar gelda ne kast ettiğini açıkla.yoksa bu barbar inanılmaz hızlı bi şekilde kontrolden çıkabiliyo...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya drowların sadece darkvisionu yok eğer spectrum görüşü aynı zamanda darkvision değilse ve neden darkness ısıyı yok etsinki ve eğer ısı yok olmuyosa bir drow darkness da görebilir
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

eweeeet. Drowların infravisionları vardıyaa.
ısıya duyarlı gözler.
doğru ısıyı neden yok etsinki.adamlar ince bi duvarın arkasında dayanmış saklana birini ısısı duvara geçtiği için fark edebiliyo şu işe bakk.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

bence adam tam bundan bahsetmiş işte
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm yine de bir mantıksızlık var kafamı kurcalayan. Bunu araştırmak gerek. Kanımca, darkness ısının yaydığı infra ışınları da kesiyordur ve görmesi gene imkansız olur. Eğer görebiliyorsa bile bunu bütün elf ve half-elflerin yapması gerekirdi ve hepimiz de bu konuda bilinçli olurduk. Araştırıp buraya öğrendiklerimi yazacağım...
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

Araştırmanıza gerek yok. Darkness büyüsü ısısal farkları da yokediyor. Mesela bir vücut varsa onu çevrenin ısısına uyduruyor. Infravisionın faydası olmaz.
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Evet ben de boyle dusunuyordum fakat ispatlamak amaciyla arastiracaktim. Tesekkurler ve hosgeldin...
Post Reply