Zaman çarkı
Zaman çarkı
Fantastik edebiyat bölümü ama sadece ejderha mızrağı ve drizzt var. Ben Zaman Ã?arkının (wheel of time) serisinin ne kadar muhteşem olduğunu söylemek isterim. Kurgu ve betimlemeleriyle lotr un tahtına aday olabilecek tek seri inanılmaz bir yaratıcılık var ve hiç abartı yok. yani belli bir zaman sonra sıkılmazsınız. üstelik tüm seri yazılmışolduğundan biran önce çıksın diyede beklemezsiniz. İlk kitabıda Phoenix ve ithaki yayıncılık tarafından basılmış. yani şu ana kadar okumadıysanız bence derhal okuyun 
Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırmamakla birlikte Tolkien'den sonra bu kadarını bile yazacak yazar ummadığımı söylemeliyim.
Zaman Ã?arkı daha ilk 10 sayfasında kalitesini gösteren bir eser.Robert Jordan epik bir fantazyanın nasıl yazılması gerektiği konusunda diğerlerine ders verecek kadar iyi.Ã?rneğin DL serileri çok eğlencelidirler ama epik yanı eksiktir aynı şey Kara Elf üçlemesinde de vardır.O eğlenceli değildir, bence sarsıcıdır ama epik yanı zayıftır.Tamamen karakter tabanlıdır.Zaman Ã?arkı ise ben yeni bir dünya kuruyorum, onun içinde bir hikaye kurmak ikinci sıradadır demekte.Tabii hikayeyi boşlamamakta aksine herbiri yaklaşık 800 sayfalık kitaplar okunmaya başladığı zaman insanın hiç bitmemesini isteyeceği bir hikaye anlatıyor.Sizi ayrıntıya boğuyor yer yer ama bu hiç rahatsız etmiyor.Sonra yazarın karakter ve çevre betimlemeleri mükemmel.
Velhasıl piyasada kalitesiz eserlere müthiş bir rağbet var.Ama kaliteli bir kaç seri var ki bunlar çok çok iyiler.Ã?rneğin Atlantis'in Ã?öküşü üçlemesi de bu durumda.Ve bunların en iyiside Zaman Ã?arkı serisi.
Ve pahalı olduğundan yakınılıyor doğal olarak ama emin olun verdiğiniz her bir kuruşa değecektir.Hatta az verdik deme ihtimaliniz bile var.
Zaman Ã?arkı daha ilk 10 sayfasında kalitesini gösteren bir eser.Robert Jordan epik bir fantazyanın nasıl yazılması gerektiği konusunda diğerlerine ders verecek kadar iyi.Ã?rneğin DL serileri çok eğlencelidirler ama epik yanı eksiktir aynı şey Kara Elf üçlemesinde de vardır.O eğlenceli değildir, bence sarsıcıdır ama epik yanı zayıftır.Tamamen karakter tabanlıdır.Zaman Ã?arkı ise ben yeni bir dünya kuruyorum, onun içinde bir hikaye kurmak ikinci sıradadır demekte.Tabii hikayeyi boşlamamakta aksine herbiri yaklaşık 800 sayfalık kitaplar okunmaya başladığı zaman insanın hiç bitmemesini isteyeceği bir hikaye anlatıyor.Sizi ayrıntıya boğuyor yer yer ama bu hiç rahatsız etmiyor.Sonra yazarın karakter ve çevre betimlemeleri mükemmel.
Velhasıl piyasada kalitesiz eserlere müthiş bir rağbet var.Ama kaliteli bir kaç seri var ki bunlar çok çok iyiler.Ã?rneğin Atlantis'in Ã?öküşü üçlemesi de bu durumda.Ve bunların en iyiside Zaman Ã?arkı serisi.
Ve pahalı olduğundan yakınılıyor doğal olarak ama emin olun verdiğiniz her bir kuruşa değecektir.Hatta az verdik deme ihtimaliniz bile var.
-
winterwolf
- Kullanıcı

İlk kitabı okumaya başladığımda kesinlikle sizle aynı fikirdeydim. Fazlasıyla keyif almış ve bir kaç forumda bundan bahsetmiştim. Ama ikinci ve üçüncü kitabında ne yazıkki bu seriye olan ilgimi kaybettim (hele üçüncü kitabı dırf para uğruna ikiye bölmeleri yok mu
). Artık hikaye sürekli bir kadının bir erkeğe kaşlarını çayıp istediğini yaptırmasına döndü. Hele üçüncü kitapta karakterlerin yaptığı işler öyle bir abartılmış ki... (Özellikle fazla detay vermiyorum ki okumayanlara ayıp olmasın... )
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Bu başlığı ait olduğ yer olan 'Kitapgah'a taşımış bulunmaktayım görebileceğiniz gibi. Bu konu hakkında daha önceden bir konuşma açıldığından sizi oraya yönlendiriyor ve başlığı kilitliyorum.
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... dafc30b40c
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... dafc30b40c