wild magic

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

wild magic

Post by Oren_Dautry »

wild magic ve wild mageler hakkındaki düşünceleriniz....
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Rastgele büyü ne kadar kullanışlı olabilirki?
Nodaril
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Nodaril »

Wild magic konusuna rasgele büyü olarak bakmanın yanlış olacağı kanısındayım. Bir büyücü potansiyeline disiplinin getireceği sınırları koymaz ve elementlerin güçlerini bir ipin yumağa bağlanması gibi birbiriyle iç içe girmiş şekilde aynı zamanda kullanmayı dener. Bu büyünün temelleri ise bu konseptlerin zorluğu nedeniyle kolay anlaşılamaz ve toplanan enerjinin kontrolü zordur.
Wild mageler delidir diye bakmaya benziyor wild magic'e özensizce savrulmuş büyü diye bakmak. Kontrolü zor olan büyüyü bir büyücü tüm titizliğine rağmen kontrol edemeyebilir ve bu nedenle büyücüyü de deli diye nitelendirmek bence bir hatadır.
Işık ışıyanla gelir.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Özetle Wildmageler çevreleriyle daha uyumludurlar. Küf kokulu labuvatorlar yerine çevrelerini kullanırlar. Wildmagic hiçte rastgele değildir hiçte küçümsenmemesi gerekir. Etrafta çok güçlü mensupları varsa özelliklede çok tehlikeli yada çok yararlı olabilir. Ama Arcana sanatına göre daha fazla vücut dissiplini ve dayanıklık ister.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

pki sizce belli bir spell point mi harcamalı (cons. bazlı) yoksa hp ten mi götürmeli ya da her ikisi mi???
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Mana sistemi olmadığı için spell point düşmez ama duruma göre bir will save atılabilir ve belli sınırları olmalıdır.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

bence gerek duyulursa psioniclere benzer bir spell point sistemi kullanılabilir ability modifier olarak constitution kullanılarak
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

bence tehliklidir. Ama yinede ben druid büyülerini tercih ederim...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Wild mageler bana daha yakın geliyorlar. Hem doğaya daha yatkın hem de daha eğlenceliler... Bazen çok tehlikeli olabiliyorlar ama işin zevkli yanı da tehlike değil midir?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

wild magic

Post by gandalfoftheday »

Randomizasyonun, quantum'un ve olasılıkların engin denizinde yalnızca dalgalar yoktur. Büyünün üçüncü boyutuyla daha yakında ilgilenmek isteyenler indirilecekler bölümünden bu konuyla ilgili onlarca yazıya ulaşabilirler.
Not: Mana ve spell point system wild magic için hazırlanmış sistemler değildir. Aynı zamanda psionic'ler için de kullanılmasının sınırlayıcı ve yetersiz olduğu düşüncesindeyim. Eğer istek olursa wild magic hakkında bir araştırma hazırlayıp bilgelik duvarına koyabilirim. Bu arada kişisel görüşüm, büyünün doğası gereği öngörülemez (death gate uçmuşları dışında) olduğunu düşünüyorum. Büyünün derinliğini ve gizemini daha iyi yakalamış bir sınıf bence wild mage'ler...
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

şimdi düşündüm de bir orc şamanına ne kadar çok yakışır böyle bir class... Adam delirmiş büyü yapıyor :mrgreen:
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Wild magelere spell point sisteminin ben de uymıcanı düşünüorum...
Psionic kısmına gelince, 3rd editionun getirdiği power point sistemi bence bütün ruhunu öldürmüş psionicliin..
Power point cıktı, mertlik bozuldu...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Psionic buyuleri ezberliyor muydu yoksa sorcerer gibi istedigini mi yapiyor?
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

3e de power pointleri war, bunları harcayarak büyü yapıolar, hiç bi kısıtlama yok pp dısında... 2sinden de farklı yane...

2e de anlatması kasar şindi, uzun baya...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Cok başarılıymış... Bi ara psionic barbar şamanı oynayayım :mrgreen:
Post Reply