pardon siz playermısınız...
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

pardon siz playermısınız...
Adam siyah robe unu başının üzerine çeker ve kılıcını saklamak istercesine robe unun içine sokuşturur ama aslında yapmak istediği şey bir savaşcı olduğunu göstermektir...
barın kapısından içeri girer ve bütün bakışlar ona döner...
yabancının gözleri barda oturcak kuytu karanlık bir köie bulur ve oturur...
barmen gelir...
Barmen: -pardon siz playermısınız...??
Oyuncu: ???
B: HMM anlıorum sanırım siz pek konuşmakta istemezsiniz..
O: hönk ?!:
B: Kırmızı şaraptı dimi...
O: nası yani .. ıhh...
B: korkmayın anladık elf olduğunuzu çıkarın o kapüşonu..
B: ha bu arada şurda size pis pis bakan bi adam var az sonra da garson elf kıza asılcak kavgayı lütfen dışarda yapın...
nedense hep böle olur.....
ben artık barlarımda kuytu köse barındırmıyorum...
heryer aydınlık...herkes güleryüzlüü.. alışmış playerlar motomot aynı işi yapıolar...
barın kapısından içeri girer ve bütün bakışlar ona döner...
yabancının gözleri barda oturcak kuytu karanlık bir köie bulur ve oturur...
barmen gelir...
Barmen: -pardon siz playermısınız...??
Oyuncu: ???
B: HMM anlıorum sanırım siz pek konuşmakta istemezsiniz..
O: hönk ?!:
B: Kırmızı şaraptı dimi...
O: nası yani .. ıhh...
B: korkmayın anladık elf olduğunuzu çıkarın o kapüşonu..
B: ha bu arada şurda size pis pis bakan bi adam var az sonra da garson elf kıza asılcak kavgayı lütfen dışarda yapın...
nedense hep böle olur.....
ben artık barlarımda kuytu köse barındırmıyorum...
heryer aydınlık...herkes güleryüzlüü.. alışmış playerlar motomot aynı işi yapıolar...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
hmm.. ben de her hana girişimde neler olabileceğini kestirir oldum sayılır
kesin birileri yabancı olduğunu farkediyo.. sonra haberleri almak için hancıya gidiyosun... adamın ağzını açmak için bi kaç gp gidiyo... sonra ya sağlam bi hatun garson oluyo.. ya da dev gibi korumalar.. hatunsa cilveli, dev gibi adamsa ters ters bakıyo zavallı oyuncuya... acaba nasıl olmalı ? hadi o zaman kendimiz bi han senaryosu yazalım 
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
istersek çıkar bea abicim neden olmasın ama küflü hanlardan böle bi mekana gelince yakışmaz bize ortama uymaz die düşünüyor ve garsondan bir bira istiyorum köşeme çekiliyorum
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ben kan kustururum...
-
AmadeusTheDark
- Kullanıcı

Bazen olay şöylede gelişebilio:
Oyuncular handa oturmuştur iyi giyimli bir adam yaklaşır her halinde altınları etrafa saçmaya meraklı olduğu anlaşılır
-Pardon oturabilirmiyim
-İyi iyi otur lan bi kerede biri gelip konuşmasın bizle şu handa beaa!!!
-Benim kızımı goblinler kaçırdıda fidye istiolar zaten her hafta peryodik olarak birileri kaçırıo bende bu handa bulduğum savaşçılara quest veriorm b.k gibide param var zaten
-kes lan kes anladık biz zaten 2 hafta öncede kurtarmıştık senin kızını hıyar bi sahip çıksana
-iyi işte yine aynı yere götürdüler gidin kurtarın onlar zaten hep bööle birilerini esir aldıkları zaman uyuya kalıolar gizli gizli gider kurtarırsınız
-bak güzel abicim şimdi biliosun hayat şartları zor enflasyon felan bizde mecburen bu goblinlerin elinden kız kurtarma işine hafiften bi zam yaptık yoksa kurtarmıyo yani iki gözüm önüme aksın adam başı 500gp
-250gp veririm
-lan bak uraştırma bu handaki tek player grubu biziz nasısa başkası gidemez
-iyi bea iyi gidin kurtarın adam başı kafadan 1000gp veriim bundan sooraki 2 hafta boyuncada kurtarırsınız
-ii anlaştık biz kurtarıp gelioz

Oyuncular handa oturmuştur iyi giyimli bir adam yaklaşır her halinde altınları etrafa saçmaya meraklı olduğu anlaşılır
-Pardon oturabilirmiyim
-İyi iyi otur lan bi kerede biri gelip konuşmasın bizle şu handa beaa!!!
-Benim kızımı goblinler kaçırdıda fidye istiolar zaten her hafta peryodik olarak birileri kaçırıo bende bu handa bulduğum savaşçılara quest veriorm b.k gibide param var zaten
-kes lan kes anladık biz zaten 2 hafta öncede kurtarmıştık senin kızını hıyar bi sahip çıksana
-iyi işte yine aynı yere götürdüler gidin kurtarın onlar zaten hep bööle birilerini esir aldıkları zaman uyuya kalıolar gizli gizli gider kurtarırsınız
-bak güzel abicim şimdi biliosun hayat şartları zor enflasyon felan bizde mecburen bu goblinlerin elinden kız kurtarma işine hafiften bi zam yaptık yoksa kurtarmıyo yani iki gözüm önüme aksın adam başı 500gp
-250gp veririm
-lan bak uraştırma bu handaki tek player grubu biziz nasısa başkası gidemez
-iyi bea iyi gidin kurtarın adam başı kafadan 1000gp veriim bundan sooraki 2 hafta boyuncada kurtarırsınız
-ii anlaştık biz kurtarıp gelioz
Lunitari's idish, shirak, damen du!
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Ben han koymuyorum... Taverna han ayrıdır benim oyunlarımda... Hancı odalara mı yetişecek tavernaya mı?
Ayrıca hanlarda oren'in dediği gibi pek de karanlık bir kısım bırakmıyorum...
Oyunların handan başlama klişesi de ayrı bir "konu başlığı" gerektirecek bir durumdur
:D ama açmayın
:D
ben daha orjinal sistemler kullanıyorum: tabldot benzeri sistemler, masabaşında duran kendin doldur-kendin iç tarzı şaraplar filan... Handa da hancı ve "çocukları, torunları, yeğenleri" tarzı veletler olunca iş başında, yine ayrı bir orijinallik oluşuyor...
Hanları da sevimli ve müzikli, insanların dövüşerek değil muhabbetle stres attığı mekanlar haline dönüştürmek de herkese tavsiye edeceğim bir durum... Çok faydasını görürsünüz... Ormanda filan dövüşsün adamlar... şehrin ortasında ne kavgası...
Bir de bu tip tip bakanlar bazen benim oyuncular olur... Yani bunlardan sonra birisi girer; bunlar bakarlar, sonra sorun çıkar filan
:D
Bi yığın şey var... Demokraside ve FRP'de çareler tükenmez...
Saygılarımla...
Ayrıca hanlarda oren'in dediği gibi pek de karanlık bir kısım bırakmıyorum...
Oyunların handan başlama klişesi de ayrı bir "konu başlığı" gerektirecek bir durumdur
ben daha orjinal sistemler kullanıyorum: tabldot benzeri sistemler, masabaşında duran kendin doldur-kendin iç tarzı şaraplar filan... Handa da hancı ve "çocukları, torunları, yeğenleri" tarzı veletler olunca iş başında, yine ayrı bir orijinallik oluşuyor...
Hanları da sevimli ve müzikli, insanların dövüşerek değil muhabbetle stres attığı mekanlar haline dönüştürmek de herkese tavsiye edeceğim bir durum... Çok faydasını görürsünüz... Ormanda filan dövüşsün adamlar... şehrin ortasında ne kavgası...
Bir de bu tip tip bakanlar bazen benim oyuncular olur... Yani bunlardan sonra birisi girer; bunlar bakarlar, sonra sorun çıkar filan
Bi yığın şey var... Demokraside ve FRP'de çareler tükenmez...
Saygılarımla...
Türklider...
-
wicked_one
- Kullanıcı

-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
legacy_user_1144
-
winterwolf
- Kullanıcı

şahsen oynattığım oyunlar hep kendi yarattığım dünyalarda geçtiği için, benim oyunlarımda hanlar, kavga mekanından ziyade, oyuncuların oynadıkları dünyanın düzenini anlayabilecekleri konuşmalar yaptıkları mekanlardır. Ben genel olarak oyunun başında bir açıklama yaparım tabi, ama oyuncular bazı şeyleri kendileri keşfedince daha anlaşılır oluyor oyun.
Ha tabi oyunculardan biri, her hangi bir nedenden dolayı kavga çıkarmak isterse neden olmasın, amma ben sırf adamalra biraz XP vereyim diye kavga çıkartmam hanlarda...
Ha tabi oyunculardan biri, her hangi bir nedenden dolayı kavga çıkarmak isterse neden olmasın, amma ben sırf adamalra biraz XP vereyim diye kavga çıkartmam hanlarda...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
oohohhhhhhh
abi ben bi hana gidicem orda kavga çıkmıcak haa o dm in elinden öperim valla yakılır yıkılır hannn kavga gürültü ya bi kadın yada salakça bi bakış uğruna olur bunlar
abi ben bi hana gidicem orda kavga çıkmıcak haa o dm in elinden öperim valla yakılır yıkılır hannn kavga gürültü ya bi kadın yada salakça bi bakış uğruna olur bunlar
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
ben kan kustururum...
Human Bard oynuyorum, level 6 olmuşum... Handaki kim dokunabilir bana? Sorun çıkartmak için bahane arıyorum, arkadaşlarsa mis gibi yemeklerini yiyor. Ertesi gün çok önemli bir quest var çünkü. Bir eleman gördüm bir garson kıza sulanıyor, gittim bulaştım... Ne oldu dersiniz?
Eleman meğer "insanlarla ilişkiye girmek için insan şeklinde dolanan şehvet düşkünü bir mavi ejderha" imiş. Han ve o hanın bulunduğu köy, içindekiler (ve doğal olarak bizlerde) haritadan silindik, diğer elemanlar bana öldürecek gibi bakıyorlardı, tabanları yağladım
Eleman meğer "insanlarla ilişkiye girmek için insan şeklinde dolanan şehvet düşkünü bir mavi ejderha" imiş. Han ve o hanın bulunduğu köy, içindekiler (ve doğal olarak bizlerde) haritadan silindik, diğer elemanlar bana öldürecek gibi bakıyorlardı, tabanları yağladım