Unutulmus Diyarlar!
Unutulmus Diyarlar!
unutulmus diyarların turkceye cevrilen kaç tane okumaya değer kitabı var?
Derken bir haykırış geldi.Korkunç ve azap dolu...
unutulmuş diyarlara ilk giriş kuşkusuzki darkelf üçlemesi ile yapılır.Drizzt Do'urden in maceraları.Zaten bu üçlemeyi yine Drizzt üzerine kurulu Buz Yeli Vadisi Üçlemesi ile sürdürebilirsin.şimdilerde R.A.Salvatore'nin Drizzt üzerine yeni kitapları da var.Ayrıca Avatar üçlemesi de okunmalı ve daha bir çok kitap bulabilirsin.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
drizzt in bence tüm kitapları okunmaya değerdir
avatar üçlemesi ve artçı iki kitap da okunmalılar arasında
elminster güzeldi, devamının geleceğini umuyoruz
drowlardan hoşlanırsan Yıldızışığı&Gölgeler çok güzeldir
birkaç seri daha var ama okumaya fırsatım olmadı o yüzden yorum yapamam
o büyücü avcısı sel geçidi falan olan seri ve elf şarkısı elf kılıcı olan seri hakkında okuyanlar yorum yaparsa sevinirim
avatar üçlemesi ve artçı iki kitap da okunmalılar arasında
elminster güzeldi, devamının geleceğini umuyoruz
drowlardan hoşlanırsan Yıldızışığı&Gölgeler çok güzeldir
birkaç seri daha var ama okumaya fırsatım olmadı o yüzden yorum yapamam
o büyücü avcısı sel geçidi falan olan seri ve elf şarkısı elf kılıcı olan seri hakkında okuyanlar yorum yaparsa sevinirim
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Kara elf, Buzyeli Vadisi ve Drizzt Do'Urden'in maceraları yaptıktan sonra ana olaylara geçebilirsin bence. Bana kalırsa avatar serisini okuma, paranı yazık etmek istemiyorsan (şahsi görüşümdür.)... Kitabın konusu önemli olsa da anlatım kötü, kurgu kötü, kötü oğlu kötü (yine şahsi görüşümdür) Bunun yerine Yalanlar Prensi'ni alın, hem Avatar serisini fazlasıyla iyi anlatıyor, hem de gerek kurgu gerek anlatım olarak Avatar serisinden kat kat daha iyi.
Kızıl İhtiras'ı bekliyorum ben asıl, tabii Tr'ye ne zaman gelir ah...
Kızıl İhtiras'ı bekliyorum ben asıl, tabii Tr'ye ne zaman gelir ah...
ama avatar TRİLOGY yi okudum
her yerde karşılaştığım kötü yorumlara dayanarak diyebilirim ki kitabın orjinali de sıkıcıydı
amaaaa
Yalanlar Prensi ve daha çoğunuzun tatmadığı bir mükemmellik abidesi olan Cruicible üzerine çok az kitap tanırım
Crucible: The Trial of Cyric The Mad (Ã?ılgın Cyric'in Yargılanması denebilir) Cyric in bir müridi olan Calimshanlı Malik el Sami yn Nasser in ağzından bir günlük tadında yazılmış bir şaheserdir
Cyric in Tanrılar Mahkemesi tarzı bir yerde yargılanmasını falan filan anlatır
yok daha fazla spoiler
(uyak yaptım karamnbolde
)
ama avatar TRİLOGY yi okudum
her yerde karşılaştığım kötü yorumlara dayanarak diyebilirim ki kitabın orjinali de sıkıcıydı
amaaaa
Yalanlar Prensi ve daha çoğunuzun tatmadığı bir mükemmellik abidesi olan Cruicible üzerine çok az kitap tanırım
Crucible: The Trial of Cyric The Mad (Ã?ılgın Cyric'in Yargılanması denebilir) Cyric in bir müridi olan Calimshanlı Malik el Sami yn Nasser in ağzından bir günlük tadında yazılmış bir şaheserdir
Cyric in Tanrılar Mahkemesi tarzı bir yerde yargılanmasını falan filan anlatır
yok daha fazla spoiler
(uyak yaptım karamnbolde
In our life, there is if
- elithlarad
- Kullanıcı

Danışmanlar ve Krallar("o büyücü avcısı sel geçidi falan olan seri ")
Halruaa'yı ve buranın danışman sınıfını oluşturan Jordainleri anlatan-sadece bir Jordain'i aslında-bir seridir,okunmalıdır zira Cunningham yazmıştır.Sana daha önce de belirttiğim gibi Finrod üstünde bu kadının adı olan kitaplar tereddüt etmeden edinilmelidir.şöyle de bir alıntı yapayım Büyücüavcısı'ndan:
"Gerçek çoğu zaman yalan kadar ilginç değildir."diye mırıldandı Matteo.
Kiva gülümsedi.
"Bence de öyle.Gerçeğin aksine, yalanın bir mantığı olmalıdır.Yalan akla yatkın olmalı ve detayları düşünülmüş olmalıdır."
şarkılar ve Kılıçlar ("elf şarkısı elf kılıcı olan seri" )çok çok iyidir.Bize Arylin Moonblade adlı hatunu sunması pek umut verici olmasa da(gereksiz bir kadın işte) Danilo Than isimli kimseyle tanışmamız baabında çok önemli bir seridir.Elaith Craulnobur'dan bahsetmiyorum bile...(Orvill'e selam.)
Elminster uzak durulması gereken FR romanlarının başında gelir.Haydut,hırsız,rahibe ve büyücü olan,Mystra'yı bile yatağa atmış Bond bozması Gandalf kırması kimseye ne kadar uzaktan bakarsan akıl sağlığın için o kadar iyidir Finrodcum.
Halruaa'yı ve buranın danışman sınıfını oluşturan Jordainleri anlatan-sadece bir Jordain'i aslında-bir seridir,okunmalıdır zira Cunningham yazmıştır.Sana daha önce de belirttiğim gibi Finrod üstünde bu kadının adı olan kitaplar tereddüt etmeden edinilmelidir.şöyle de bir alıntı yapayım Büyücüavcısı'ndan:
"Gerçek çoğu zaman yalan kadar ilginç değildir."diye mırıldandı Matteo.
Kiva gülümsedi.
"Bence de öyle.Gerçeğin aksine, yalanın bir mantığı olmalıdır.Yalan akla yatkın olmalı ve detayları düşünülmüş olmalıdır."
şarkılar ve Kılıçlar ("elf şarkısı elf kılıcı olan seri" )çok çok iyidir.Bize Arylin Moonblade adlı hatunu sunması pek umut verici olmasa da(gereksiz bir kadın işte) Danilo Than isimli kimseyle tanışmamız baabında çok önemli bir seridir.Elaith Craulnobur'dan bahsetmiyorum bile...(Orvill'e selam.)
Elminster uzak durulması gereken FR romanlarının başında gelir.Haydut,hırsız,rahibe ve büyücü olan,Mystra'yı bile yatağa atmış Bond bozması Gandalf kırması kimseye ne kadar uzaktan bakarsan akıl sağlığın için o kadar iyidir Finrodcum.
Would you like my mask?
would you like my mirror?
cries the man in the shadowing hood
You can look at yourself
you can look at each other
or you can look at the face of your god
would you like my mirror?
cries the man in the shadowing hood
You can look at yourself
you can look at each other
or you can look at the face of your god
Avatar serisini ilk başta kurgusu hikayesi vs için değil de sıkıntılar zamanının nasıl geçtiğini anlamak için okudum.Tabi yazar ne derece anlatmayı becermiş o ayrı konu...Bu arada Elminster serisinin türkçe devam kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.Hakkında okuduğum çoğu olumsuz yoruma rağmen.Gerçekten... 
kim ne derse desin sen yine sevgili Drizzt'in tüm kitaplarını oku derim, hiç bişey kaybetmezsin beenmezsen, ama bence çok şey kazanırsın...
tavsie ve saygılarımla...
tavsie ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
bende sana Drizzt'in kitaplarını okumadın dmedim kiyeyilmaz wrote:Drizzt'in kitaplarını okumadım demedim ki?
bilgi ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Vallahi ben tüm kitapları okudum. En güzel kitaplar cunnigham ile salvatore un kitapları bence... Ã?nce onları oku... Ancak eğer söz konusu diyarı daha ayrıntılı tanımak istersen ( benim gibi) o zaman anlatımı daha kötü de olsa bu konuda sana yardımcı olacak diğer kitapları da okumanı tavsiye ederim. şu anda salvatore un hepsi Drizzt ile ilgili 11 cunnighamın 2 si lilliel 3ü Harpçılar 3ü Halruua ile ilgili 8 kitabı var. Ben bu 19 kitabın hepsini öneririm. Kalan çevrilmiş Fearun kitapları ki bunlar 5 tane... bunları beğenirsen okunabilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
asla ve kat'a drizzt kitaplarını okuma. forgotten realms'i pek çok kişinin sandığı gibi sığ ve tamamen combat üzerine bir dünyaymış gibi tanıtırlar. avatar trilogy idealdir. son derece başarılı bir anlatımı var, forgotten realms'i genel hatları ile anlaman için olabilecek en iyi seri, elf şarkısı elf ağıtı filan o üçleme de başarılı, bunun dışında elminster: bir büyücü yaratmak kitabını da diyarın efsanesini tanıman açısından tavsiye ederim. bu kitapları okuyum FR hakkında temel bilgiye kavuştuktan sonra gaza gelmek için drizzt kitaplarını okuyabilirsin, yada daha iyisini yapar ingilizce kitapları alıp daha düzgün kitaplarla devam edersin
<div>-sıkıldım-</div><br>